Tüp Mide Ameliyatı

  • TANITIM
  • Tüp Mide Ameliyatı için yorumlar kapalı
  • 399 kez görüntülendi

Tüp Mide Ameliyatı

Uygulanacak operasyon sonrasında doktorlar midenin büyük bir kısmını kısıtlamaktadır. Hastalar Tüp Mide Ameliyatı sonrasında eskiye çok daha kısıtlı bir mide ile hayatlarında devam etmektedir. Uygulanan operasyonlar sonra midenin ortalama %60 lık bir kısmının kısıtlanmasının yeterli olduğu ortaya çıkmıştır. Ülkemizde tüp mide ameliyatı yaygın olarak yapılmaktadır. Öyle ki son yıllarda geliştirilen teknolojiler ile ülkemize yurt dışından sayısız hastalar gelmektedir. 

Tüp Mide Ameliyatı Ne İşe Yarar

Eskiye göre büyük ölçüde azaltılmış hacme sahip mide oldukça hızlı bir şekilde dolar ve hastalar fazla besin tüketemezler. Öyle ki hastalar yedikleri küçük porsiyonlardan sonra bile tokluk hissederek yemek yememektedir. Tüm bunlara ek olarak daha küçük mide, açlık hormonu ghrelin ve leptin’i de daha az üretir. Bu da iştahı azaltır.

Tüp Mide Ameliyatında Mideye Ne Yerleştirilir? 

Tüp mide ameliyatı sırasında bünyenize herhangi bir bileşen takılmamaktadır. Bu operasyon genel manada midenizin kısıtlanması üzerinde kurgulanmış bir tedavi türüdür. Ameliyattan sonra mideniz, daha önce tamamlanmış mide ile aynı pozisyona sahiptir.

Ameliyat Olmanın Avantajları Nedir?

Mideye kelepçe takılması veya gastrik bypasstan farklı olarak midenin işlevi büyük ölçüde değişmeden kalır. Bu nedenle, hastalar neredeyse normal yemeye devam edebilir- sadece daha az yemek tüketmeye devam etmektedirler. Prosedür gastrik bypass ameliyatından daha kısa ve naziktir. Öyle ki mide küçültme ameliyatı olan hastalarımız aynı günün akşamında ayağa kalkarak yürümeye başlamaktadır. Normal hayata uyum sağlamaya başlayan hastalarımız vücutlarında ağır tahribat yaratılmadığı için son derece kolay bir şekilde iyileşmektedirler. 

Mide Küçültme Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Çok kilolu ve BMI’si 40 veya daha fazla olan kişiler için tüp mide ameliyatı bir seçenektir. Kilo kaybı ile düzelebilecek diyabet gibi ek hastalıklar durumunda, BMI 35’ten bir mide kılıfı da yerleştirilir. Ön koşul, hastanın tıbbi gözetim altında kilo vermek için birkaç başarısız girişimde bulunmasıdır. Bu ameliyatın fiziksel görünüş için yaptırılması son derece yanlış bir bakış açısıdır. Ameliyat ile alakalı sorularınızı birebir doktorlara sorarak da giderebilirsiniz. 

Ameliyat Sonrası Egzersiz Yapılır Mı? 

Tüp mide ameliyatından sonra egzersiz veya spor programınız mutlaka doktorunuz tarafından onaylanmalıdır. Bu önemli bir işlem olduğundan bölgeye baskı ve sıkıştırma yapılmamalıdır.

Genellikle ameliyattan en az 3 ay sonra egzersiz ve egzersiz gibi aktivitelere başlanması önerilir ve başlamak için ideal egzersiz sadece yürümektir. Doktorunuzun belirlediği süre ve tempoda yürüyün. Ekstra çaba göstermeyin. Özellikle egzersiz sırasında karın veya ağırlık taşıyan egzersizlerden kaçının.

Mümkün olduğunca kas ve kemik yapınızı geliştirmek için egzersiz yapmayı deneyin ve durumunuzu iyileştirin. Hasta kendini ve vücudunu yormadan, ancak kilo kaybına bağlı vücudun olası deformasyonunu önlemek için egzersizi iyileşme sürecine dahil etmelidir. Hasta bu aşamada iyi takip edilmelidir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.