Göz altı nasıl oluşur? Göz altı torbası nasıl geçer

  • TANITIM
  • Göz altı nasıl oluşur? Göz altı torbası nasıl geçer için yorumlar kapalı
  • 718 kez görüntülendi

Göz altı nasıl oluşur? Göz altı torbası nasıl geçer

Göz altı torbası olarak da bilinen göz çevresindeki yağ kitleleri pek çok faktöre bağlı olarak belirginleşebilir. Bu durum sadece yaşın ilerlemesiyle birlikte görülmez. Beslenme alışkanlıkları ve stres gibi faktörler de genç yaşta göz altı torbalarının belirgin hale gelmesine neden olabilir. Bu problem, estetik müdahalelerin yanı sıra uygun koşullar söz konusu ise sağlık sorunlarından kaynaklanan nedenlerin tedavisiyle de çözülebilir.

Göz Altı Torbası Nasıl Oluşur?

Göz altlarında bulunan yağ torbaları bu bölgede bir zar yardımıyla tutulur. Yaşla birlikte ya da stres gibi nedenlerden dolayı bu zar gevşeyebilir. Bu durumda yağ kitlesi öne doğru gelmeye başlar ve iyice belirginleşir. Göz çevresinde biriken sıvı, hem yer çekimi hem de yatar haldeyken kan dolaşımının etkisiyle sabahları göz altındaki torbaların daha belirgin hale gelmesine neden olabilir. Uzun süre boyunca ekrana bakmak, uykusuzluk, stres ve yorgunluk gibi çeşitli faktörler de bu sorunu artırabilir. Stres sonucunda kaslardaki kasılma miktarı artmaya başladığında göz altındaki kesecikler daha fazla basınca maruz kalır. Bu durumda fıtıklaşma gelişir ve göz altı torbalarının oluşumu tetiklenebilir.

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları da göz altı torbalarına neden olabilir. Çok fazla tuz tüketimi vücutta ödeme yol açtığı gibi göz altında sıvı birikimini de artırır. Alerjik sağlık sorunları da gözlerde kaşıntıya ve buna bağlı olarak göz altı tahrişine ve ödeme neden olabilir. Bazı durumlarda göz altı torbaları sağlıklı beslenme rejimi ve dinlenme sonrasında yok olabilir. Yaşam tarzınızdaki olumlu değişimlere rağmen bu problemi yaşamaya devam ediyorsanız estetik uygulamalardan destek alabilirsiniz.

Göz Altı Torbası Nasıl Geçer?

Bazı pratik uygulamalardan yararlanarak göz altı torbalarının belirginliğini azaltabilirsiniz. Salatalık, sıkılaştırıcı özelliğe sahip doğal bir seçenektir. Salatalıkta bulunan C vitamini göz altı şişliklerini azaltmaya yardımcı olabilir. Büyük oranda su içeren salatalık, soğuk halde göz altı torbaları üzerine konulduğunda soğuk kompres etkisi yaratabilir. Soğuk kompres yapmak için soğutucu jel poşetleri ya da buz küplerinden de yararlanabilirsiniz. Bu tür uygulamalar göz çevresindeki damarların büzüşmesine ve ödemin azalmasına yardımcı olur. Göz altı torbaları basit uygulamalarla geçmiyorsa blefaroplasti adı verilen estetik operasyonla giderilebilir.

Göz Altı Torbası Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gerekli muayeneler sonrasında kişiye özel tedavi planlarından destek alınarak göz altı torbası ameliyatı yapılabilir. Ameliyat sonrasında göz kapaklarında morluk ve ödem oluşması normal bir durumdur. Yüksek yastıklarda yatarak bu belirtilerin aşama aşama azalmasını sağlayabilirsiniz. Operasyon sonrasında ciddi bir ağrı problemi yaşamanız beklenmez. Ancak gözlerde hafif bir yanma hissi, yaşarma ve kuruluk görülebilir. Ödem azaldıkça bu şikayetlerin de azalması beklenir. Soğuk kompres yaparak ağrı ve ödemin gerilemesine yardımcı olabilirsiniz. Şiddetli hapşırık ve öksürükten kaçınmalı ve ağır yük kaldırmamalısınız. Ayrıca iki hafta kadar ağır sporlardan uzak durmanız da önerilir. Bu süre boyunca kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamanız gerekir.

Dikişler 3-5 gün içerisinde tamamen alınır. Göz altı torbası ameliyatından bir hafta sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. Ancak göz kapaklarınızda ameliyata bağlı olarak oluşan minimal ödemlerin tamamen yok olması 3-4 hafta kadar sürebilir. Operasyondan bir hafta sonra kontakt lens kullanabilirsiniz. Op. Dr. Sedat Baş’ın güncel gelişmeleri takip eden tıbbi yaklaşımlarından destek alarak göz altı torbalarınız için uygun tedavi planlarından yararlanabilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.