Diş Eti Çekilmesine Bitkisel Çözüm

Diş Eti Çekilmesine Bitkisel Çözüm

Toplumda oldukça yaygın bir ağız içi hastalığı olan diş eti çekilmesi, kanama veya iltihaplanma gibi belirtilerle oldukça sık bir biçimde görülür. Her ne kadar diş eti çekilmesi kısa dönemde belirti vermese de uzun dönemde dişlerin kaybına kadar uzanan değişik sağlık riskleri barındırmaktadır.

Diş eti çekilmelerini erken dönemde önleme ve tedavi maksadıyla bazı doğal ve bitkisel çözüm yollarına başvurmak faydalı olabilmektedir. Diş eti çekilmesinin gerek doğal yollarla gerekse bitkisel çözümlerle tedavisi için kullanılan bitkiler ve bunların faydaları hakkında sizlere kısa bilgiler verelim.

Diş eti kanamalarına iyi gelen bitkilere örnek olarak kan kökü otu, papatya, ada çayı, sardunya, ve kekik yaygın olarak kullanılmaktadır. Diğer yandan dul avrat otu kökü de diş eti kanamalarını durdurucu etkiye sahiptir. Ayrıca diş eti çekilmesine iyi gelen bitkiler olarak, siyah turp, limon ya da havuç gibi ürünler de kullanabilirsiniz. Tartar oluşumunun önlenmesinde atkuyruğu, huş ağacı yaprakları gibi otlar gargara yapılarak kullanılır.

Bal, diş eti çekilmesini durduran ve diş etlerini besleyen bir başka doğal besindir. Sulandırılmış aloe özü kullanarak ağızda yapılan ılık su ile gargara yöntemi de diş etlerindeki çekilmeleri iyileştirici ve durdurucu etki yapmaktadır.

Ayrıca, nergis, civanperçemi, solucan otu, okaliptüs, sarı kantaron otu, ada çayı, kekik, karahindiba kökü gibi otlar da gargara yapılmak suretiyle veya infüzyon biçiminde kullanıldıklarında diş eti çekilmeleri için etkili bir doğal tedavi olanağı sunmaktadırlar. Bu şifalı bitkilerin hemen hepsinin diş eti çekilmesini önleyici bir takım doğal antiseptik özellikleri bulunmaktadır.

Son olarak, diş etlerinde ciddi bir çekilme veya sorun görürseniz sadece bitkisel çözümler ile iyileşmesini beklemeden hemen bir diş hekimine görünmenizde fayda vardır. Saydığımız bitkisel çözüm kürleri diş etlerini dinlendirir ve büyük oranda diş eti çekilmelerini durdurur. Ancak bir takım farklı nedenlerden dolayı görülen diş eti çekilmesine etki etmeyebilir.

Diğer yandan ağız hijyenine özen göstermek ve diş fırçası ile dişlerinizi düzgün bir biçimde fırçalamanın da tedaviyi destekleyici özelliği vardır. Son olarak her yemekten sonra ağzınızı muhakkak yıkayın ve yemek artıklarını temizleyin.

Bu yazı diş eti çekilmesine iyi gelen besinler meyveler vitaminler diş macunu şifalı bitkiler şeyler bitki ne iyi gelir ne yapılmalı doğal kesin bitkisel çözüm çare son tedavisi tuzlu su gargara kekik en iyi ilaç doğal kesin bitkisel çözüm çare son tedavisi için kür ne kullanılır krem antibiyotik kullanılan ilaçlar nasıl önlenir tedavi olur edilir düzeltilir anlaşılır durdurulur oluyor diş eti çekilmesini ne önler önlemek durdurmak konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

dis eti cekilmesi neden olur, dis eti cekilmesine ne iyi gelir, diseti cekilmesi, diş etlerine ne iyi gelir, diş eti çekilmesi ne iyi gelir, diş eti çekilmesini onlemek, diş eti çekilmesi nasıl geçer, diş eti çekilmesini önlemek için neler yapılmalı, diş etine ne iyi gelir, diş eti çekilmesi nedenleri

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.