Yeşil Bezelye: 6 İnanılmaz Sağlık Faydaları ve Beslenme Değerleri

  • ALTERNATİFTIP
  • Yeşil Bezelye: 6 İnanılmaz Sağlık Faydaları ve Beslenme Değerleri için yorumlar kapalı
  • 1.244 kez görüntülendi

Yeşil Bezelye: 6 İnanılmaz Sağlık Faydaları ve Beslenme Değerleri

Bezelye proteini, protein ile paketlenmiş iyi bilinen bir vejetaryendir. Ayrıca amino asitleri içerir ve çok düşük karbonhidratlara sahiptir. Bezelye proteini sadece alkali değil aynı zamanda doğada alerjik değildir. İşlenmiş ürün olduğundan bezelye proteini yerine bütün yeşil bezelye yemeyi deneyin. By bezelye yeme , sen 1 fincan protein 8grams alabilirsiniz. Bireylerin çoğunluğu için bunlar baklagiller ve fasulye ile karşılaştırıldığında daha tolere edilebilir. Tadı tatlıdır ve onları hemen hemen her şeyle karıştırabilirsiniz. Onları yemeye başladığınızda vücudunuz birkaç mineral ve vitamin alacaktır.

Yeşil bezelye ilkbahar mevsiminde üretilir ve bu mevsimde bunların çoğunu tüketmeniz gerekir. Bezelye çorbası, salatası, güler yüzlü veya herhangi bir öğünde kullanabilirsiniz. Yeşil bezelye yemenin faydaları aşağıdadır.

1. Kan Şekeri Düzenleme

Bütün baklagiller ve fasulye bitki-bazlı protein ve lif bakımından zengindir. Kan şekeridüzenlemede sağlıklı ve güçlü bir vücut sağlar. Yeşil bezelye, özellikle kan şekeri için etkiliydi, çünkü fasulye ile karşılaştırıldığında daha az nişasta içeriyordu. Bezelyelerde bulunan doğal şekerler, daha yavaş sindirime yardımcı olmak için protein ve lif içeriği ile dengelenir. Bu bezelyelerde yağ yoktur ve diyabetiklerde sağlıklı kalbi desteklediklerinden en iyisidir.

2. Anti-İnflamatuar

Bezelyenin parlak yeşil rengi doğal olarak yüksek klorofilin varlığını gösterir. Bu bitkilerde güneş ışığından bitkilerin büyümesiyle birlikte üretilen yeşil bir pigmenttir. Klorofil doğal antienflamatuar ve detoksifiye edici özelliklere sahiptir. Ayrıca yeşil bezelye yanında diğer yeşil yapraklı sebzeleri ve yeşil sebzeleri de tüketin . Bezelye ayrıca sağlıklı kalmak için gerekli bir anti-enflamatuar ajan olan C vitamini içerir. Günlük C vitamini ihtiyacınızın yaklaşık% 100’ü 1 fincan yeşil bezelye ile karşılanabilir.

3. Büyük Bir Alfa-linolenik Asit Kaynağı

1 fincan yeşil bezelye içinde 30 miligram alfa linolenik asit (ALA) bulunur. Bu asit, kalbinizi sağlıklı tutan bir tür omega-3 yağ asididir. Bezelye, kalp hastalığına karşı savaşmak için belirli miktarda ALA bulunan baklagiller ve fasulyelerdir. Keten, ceviz, chia, acai meyveleri, kenevir tohumu, mavi, yeşil alg ve kabak çekirdeği de bitki bazlı omega-3’leri içerir. Bu esansiyel yağlar birkaç sebze ve meyvede de bulunur.

4. Mide Kanserini Önleyin

Tüm baklagiller ve fasulyeler sindirim sistemi için faydalıdır ve sizi sağlıklı ve içten tutarlar. Yeşil bezelye, aynı zamanda coumestrol olarak da adlandırılan polifonik bileşikleri olduğu için mide kanserini önlemenize yardımcı olur. 10milligram coumestrol 1 bardak bezelye ile alabilirsiniz.

5. Bağışıklık

Çinko, gelişen bağışıklık sistemine yardımcı olan bezelyelerde bulunur . Çinko ihtiyacının% 12’si 1/2 fincan bezelye ile karşılanabilir. C vitamini içeriği ve çinko, iltihaplanma ve soğuğa yardımcı olduğu kadar bağışıklık için de önemlidir. Çinko, kabak çekirdeği, kaju fıstığı, badem, fasulye, yulaf ezmesi ve baklagillerden de elde edilebilir. Vücuttaki insülin seviyesi, karbonhidrat tükettiğinizde çinko ile düzenlenebilir.

6. Kemik ve Kalp Sağlığı İçin K Vitamini

Kemikler için K vitamininin önemi D vitamini ve kalsiyum ile benzerlik göstermektedir. K vitamini ayrıca sağlıklı kan akışı için önemlidir ve yaralanma durumunda kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur .

Yeşil bezelye k vitamini var mı? Yeşil bezelye ve yeşil yapraklı yeşillikleri K vitamini ile zenginleştirilmiştir. K vitamini ihtiyacının% 44’ü 1 bardak yeşil bezelye ile karşılanabilir.

Bütün bunlar yeşil bezelye sağlık yararlarıdır. Hem dondurulmuş hem de taze bezelye seçebilir ve bunları normal diyetinizde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yeşil Bezelye Besin Değerleri

100 g (3.5 oz) başına besin değeri
Enerji339 kJ (81 kcal)
Karbonhidratlar14,45 g
şekerler5.67 g
Diyet lifi5,1 g
Şişman0,4 g
Protein5.42 g
Vitaminler
A vitamini eşdeğeri.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.