Otoimmün Hastalıklar Nedenleri ve Tedavileri

  • HASTALIKLAR
  • Otoimmün Hastalıklar Nedenleri ve Tedavileri için yorumlar kapalı
  • 1.089 kez görüntülendi

Otoimmün Hastalıklar Nedenleri ve Tedavileri

Otoimmün hastalıklar kelimesini duyduğunuzda şaşırmayın. Bende ilk duyduğum zaman dikkatimi çekmişti ama kısa bir araştırma sonrasında otoimmünün ne demek olduğunu ve otoimmün hastalıkların neler olduğunu öğrendim. İşte size sebepleri ve nedenleri ile otoimmün hastalıklar.

Otoimmün hastalıklar nedir: Bir canlının savunma sisteminin kendi vücut hücrelerine de saldırması ve kendi vücut hücreleri yok etmeye çalışması olayına otoimmün hastalık denmektedir.

Lenfostler: Bir canlı vücudu dışardan gelen yabancı unsurlara karşı tetikte durmaktadır. Canlı vücuduna giren yabancı unsurlar tespit edilir edilmez canlının savunma sistemi harekete geçerek o yabancı cismi yok etme veya etkisizleştirme girişiminde bulunmaktadır. İşte bu işi yapan veya yapılmasına yardımcı olan savunma sistemi hücrelerine lenfosit denmektedir.

Otoimmün Hastalıklar nasıl meydana gelmektedirler
Lenfositler doğrudan yabancı unsurlara saldırdığı gibi salgıladıkları maddelerle veya mikroplarla savaşan hücrelere bilgi aktararak da vücudun savunmasına katılabilmektedirler. Canlılarda vücudun dışından gelen yabancı unsurların bilgisini tutarak bu bilgileri savunma sisteminin hücrelerine aktaran hücrelere T-Lenfosit denmektedir.

Mevzuu bahis olan Otoimmün hastalık sebebi bilinmeyecek şekilde vücudun savunma sisteminin aşırı duyarlılığı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Vücudumuzu savunma sistemi öyle bir duyarlılık kazanır ki önüne çıkan vücut hücrelerine dahi saldırır ve onları harap eder. İşte bu durumda otoimmün hastalıkları meydana gelmeye başlar. Tedavisi için şifalı bitkiler araştırabilirsiniz.

Otoimmün hastalarının dikkatli olması gereken durumlar
Otoimmün hastalıkların oluşmasında veya artarak meydana gelmesinde bilinen bazı nedenler vardır. Bunlardan en bilineni ateşli ve gribal bir enfeksiyondur. Diğer bir seçenek ise ekinezya bitkisi gibi vücudun savunma sistemini harekete geçiren faktörler de otoimmün hastalıklarını azdırabilir. Çeşitli ilaçlar da otoimmün Hastalıkları başlatan ve artmasına neden olan faktörlerdir.

Hangi hastalıklar otoimmün hastalıktır?
Behçet hastalığı: Deride ortaya çıkan lezyonlar şeklinde kendisini gösterir.

Mutipl skleroz: Beyin ve merkezi sinir sistemini tutan bir hastalıktır.

GBS(guillain Barre sendromu): Genelde ateşli hastalıklardan sonra kendisini gösteren çevresel sinir sistemi rahatsızlığıdır.

Aplastik Anemi: Kemik iliğinin hücre üretmemesi durumudur.

Romatoit Artrit: Diz eklemlerinin tahrip olması ve iltihaplanması durumudur.

Çölyak Hastalığı: İnce bağırsaklarda oluşan bu hastalık bağırsak duvarlarındaki emici tüylerin kaybolmasıdır.

Sitei içerisinde arama yaparak bu hastalıklar ile ilgili daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Bu yazı otoimmün hastalıklar ne demek, otoimmün hepatit, otoimmün hemolitik anemi, otoimmün hastalıkların tedavisi, otoimmün ne demek, otoimmün hastalıklar nelerdir çeşitleri belirtileri nedenleri nasıl geçer ne iyi gelir tedavisi konusunda yazılmıştır.

otoimmün hastalıklar nelerdir, otoimmün hepatit bitkisel tedavi, otoimmün hepatit, otoimmun hastaligi nedir, otoimmün hepatit belirtileri, otoimmün hemolitik anemi tedavisi, otoimmün hastalıklar, otoimmun hastalik çeşitleri, id dirseği nasıl geçer, otoimmün hemolitik anemi sebebi

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.