Nasır Tedavisi Nasıl Olur ?

  • Genel Sağlık
  • Nasır Tedavisi Nasıl Olur ? için yorumlar kapalı
  • 1.190 kez görüntülendi

Nasır Tedavisi Nasıl Olur ?

Nasır temel olarak kalın ve ölü deri tabakası olarak adlandırılabilir. Ölü olan deri hücreleri keratin tabakası oluştururlar ve böylece nasırın altındaki deri iltihaplanır.Nasır tedavisi dikkatli yapılması gereken husustur.

Nasır Tedavisi Nasıl Olur ?

Nasırın oluşmasının birkaç sebebi vardır. En önemli sebebi yanlış ayakkabı seçimidir. Bununla beraber ayak şeklindeki bozukluk yüzünden yanlış basmak da nasıra sebep olabilir. Aynı zamanda çok yol yürüyen ayakta çok duran ya da terleyen ayaklarda da görülme ihtimali yüksektir. Ölü deri tabakasının sinir ucları ile aktif halde bulunmasından dolayı bazen kişiye dayanılmaz acılar verebilir. Nasır aslında cildin bir tür kendini koruma yöntemidir. Cilt herhangi bir sebepten dolayı aşınırsa kendini dış etkenlere karşı korumak zorunda hisseder ve bu yüzden de kalınlaşır ve kendini korumaya alır. Bir savunma ve korunma yöntemidir.

Nasır tedavisi yapmak istiyorsanız öncelikle nasıra sebep olan etkenleri ortadan kaldırmanız gerekir. Eğer bu etkenleri ortadan kaldırmazsanız her ne kadar tedavi  olursanız olun mutlaka nasır tekrarlayacaktır. Nasır tedavisi sürecinde kesinlikle nasırı kesmeyin. Çünkü eğer nasırı kendiniz temizlemeye kalkışırsanız hem temiz deriyi de alma ihtimaline sahip olursunuz hem de cildinize enfeksiyon kaptırabilirsiniz. Bu da ciddi sağlık sorunlarına sebep olur. Cildinizin kapacağı enfeksiyon durumun ciddiyetine göre kangrene kadar ilerleyebilir.Nasırınıza mutlaka doktor kontrolünde bir tedavi uygulayın. Cerrahi bir müdahale gerekiyorsa mutlaka doktorunuz tarafından uygulanmalı. Aynı zamanda doktorunuzun vereceği merhem tedavisini de aksatmadan uygulayın. Özellikle nasırdan uzak durmak istiyorsanız ortopedik ayakkabı giymelisiniz. Aynı zamanda giyeceğiniz ayakkabılar ne çok dar ne de çok sıkı olmalı.

nasır tedavisi

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.