Candida Mantarı Oluşumunu Engellemek İçin 10 Yiyecek

  • ALTERNATİFTIP
  • Candida Mantarı Oluşumunu Engellemek İçin 10 Yiyecek için yorumlar kapalı
  • 844 kez görüntülendi

Candida Mantarı Oluşumunu Engellemek İçin 10 Yiyecek

Maya mantarı enfeksiyonu veya kandidiyaz, ağızda ve bağırsaklarda bulunan candida mantarının çevrenizdeki değişiklikler veya başka bir uyaran sonucunda kontrol dışı kalıp ortaya çıkmasıyla oluşan yaygın bir rahatsızlıktır.

İlaç almak, kötü beslenme ve çevresel toksinler, bu mantarın normal dengesini değiştiren birkaç faktördür.

Aşırı bir seviyeye ulaştığında bağırsak duvarından geçebilir ve kan dolaşımına doğrudan girebilir, buradan da toksik parçacıklar salgılayarak bağırsakları daha geçirgen bir hale getirebilir ve bunlar sadece sorunlardan bazılarıdır.

Çoğu zaman çok ciddi bir problem olmasa da, daha büyük bir enfeksiyondan kaçınmak için erken dönemlerde tedavi etmek iyi bir seçenektir.

İyi haber, bu mayanın büyümesini durdurmak ve yayılmasını önlemek için agresif ilaçlara başvurmak zorunda olmamamızdır.

Antifungal özelliklere sahip birkaç gıdayı beslenme düzeninize dahil ederek, istenmeyen yan etkilerin tehdidi olmadan bir candida sorununu tedavi edebilirsiniz.

Haydi daha fazlasını öğrenelim!

1. Hindistan cevizi yağı

hindistan-cevizi-yagi

Organik Hindistan cevizi yağı, antifungal özellikleriyle bilinen kaprilik asit denilen bir madde içerir.

Bunu küçük dozlarda tüketmek, mayaların hücre duvarlarında küçük delikler açarak bunlarla savaşır.

2. Sarımsak

Dünyada doğanın en güçlü antibiyotiği olarak bilinen sarımsak, mayanın büyümesini kesmek için en iyi seçeneklerden biridir.

Sarımsağın sülfür bileşikleri, özellikle allisin, doğal bir mantar öldürücü olarak hareket eder ve mayanın gelişmesi için gereken ortamı değiştirir.

3. Elma sirkesi

elma-sirkesi

Organik elma sirkesi, bu sirkenin herhangi bir rafine etme işleminden geçmediği anlamına gelir; ayrıca mantarın gelişmesi için gereken ortamı değiştirebilecek asitli bileşikler içerir, bu da mantarlarla doğrudan mücadele eder.

Bu yararları doğrulamak için yeterli bilimsel araştırma bulunmamakla birlikte, elma sirkesi mayayı yok etmeye yardımcı olan doğal enzimleri içeriyor gibi görünüyor.

4. Limon

Limon ve misket limonu, turunçgillerdir ve mayanın ihtiyaç duyduğu ortamı değiştirmek için önerilirler.

Bunların alkalize edici özellikleri sindirim sistemindeki aşırı asitliği azaltır ve aynı zamanda çeşitli mikroorganizmaların büyümesini engeller.

Minimum şeker içeriği bakteri ve maya için zararlı olmasını sağlar.

5. Çilek ve türevi meyveler

cilek

Çilek ve diğer çileksi meyveler, candida enfeksiyonu ile savaşmak için iyi bir seçimdir. Bu meyveler bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini yüklüdürler.

Yarım fincan kadarı, A vitamini, B kompleksi vitaminleri ve gerekli minerallerin yanı sıra, yaklaşık 60 mg C vitamini içerir.

6. Zencefil

Zencefil bitkisinin kökü, gingerol ve shogaol gibi maddeleri içerir. Bu iki madde, maya sorununun tedavisinde anti-enflamatuvar ve anti-fungal özelliklere sahiptir.

Zencefil bu listedeki en güçlü antifungal madde olmamasına rağmen, vücuttan atılım yapan organların detoks yapmasına yardımcı olmak için mükemmel bir seçimdir.

Aktif bileşenleri dolaşıma iyi gelirken, bağışıklık sistemini güçlendirir ve bulaşıcı mikroorganizmalara olan müdahalesini geliştirir.

7. Zeytinyağı

zeytinyagi
Sağlığınız için en iyi yağlardan biri olarak kabul edilen zeytinyağı, vücudun doğal savunmasını güçlendiren ve maya ile mücadele eden iki bileşik olan omega 3 yağ asitleri ve polifenoller bakımından çok zengindir.

8. Tarçın

Tarçın, candida tedavisinde, Hindistan cevizi yağı içerisindeki kaprilik aside benzer şekilde çalışan anti-enflamatuvar ve mantar önleyici bir baharattır.

Aktif bileşenleri, mayanın hücre duvarlarına zarar verip yayılmasını önler ve ölmesine neden olur.

Candida, H. Pylori ve diğer bazı parazit türlerine karşı başarıyla kullanılmıştır.

9. Yabani somon

somon

Yabani somon, omega 3 yağ asitlerinin en değerli kaynaklarından biridir ve mantar enfeksiyonlarına karşı mükemmel bir destektir.

Anti-enflamatuvar etkisi, dokulardaki hücre aktivitesini düzenler ve mayanın gelişmesini destekleyen koşulları değiştirir.

10. Karanfil

Karanfil, güçlü anti-enflamatuvar ve mantar önleyici özelliklere sahip öjenol adı verilen bir madde içerir.

Baharat ve esansiyel yağı, hem iç hem de dıştan candida enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.

Az önce bahsettiğimiz gıdalara da ek olarak, doğal yoğurt veya kefir gibi, daha fazla probiyotiği beslenme düzeninize dahil etmeyi deneyin.

Her ikisi de sizin için gerçekten çok iyidir, çünkü bunlar vücudunuzun savunmasını güçlendirirler ve vücudunuzdaki doğal mikrofloraları yerleştirmeye yardımcı olurlar.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.