Vişne Suyunun Faydaları ve Yapılışı

  • SAĞLIKLI BESLENME
  • Vişne Suyunun Faydaları ve Yapılışı için yorumlar kapalı
  • 1.067 kez görüntülendi

Vişne Suyunun Faydaları ve Yapılışı

Genellikle meyve suyu markalarının üretmediği bir tür olan vişne suyu aslında bir çok hastalık ve sağlık sorunu için şifa niteliğinde. Eminiz ki bir çok faydası olan vişne suyu bu yazımızdan sonra evlerde hanımlar tarafından el emeği göz nuru şeklinde yapılmaya devam edecek.

– Vişneye kırmızı rengini veren “antosiyanin” ise vişneye hücre yenileme yani antioksidan özelliğini kazandırıyor. Günde bir bardak vişne suyu tüketimi ile vücut günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor.

– Kalp ve damar hastalıklarından kansere hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan vişne, kas ağrılarının hafiflemesi, hafıza gelişimi ve kilo dengeleme gibi konularda da etkin rol oynuyor.

– Tam bir vitamin ve mineral deposu olan vişne meyvesinde bulunan A ve C vitamini ile sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri, özellikle ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah.

– Ferahlatıcı etkisi yüksek bir meyve olan vişnenin şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor.

– Diareyi kesmesi ve idrar söktürücü özellikeri, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmasının yanı sıra, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılma işleminde önemli rol oynuyor.

– Sindirim sisteminin dengeli ve düzenli fonksiyonu için önemli bir meyve olan vişne ile ilgili yapılan araştırmalar gösteriyor ki; vişnedeki “antosiyanin”ler, kolon kanseri riskini de önemli ölçüde azaltıyor.

Vişne Suyu Yapılışı: 1 kg vişne, yaklaşık 1,5 litre su, 2 su bardağı toz şeker (miktarını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz), yarım limonun suyu. 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. Vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. Tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (Tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı.) Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. Kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün.

Bu yazı vişne suyunun yapılışı, vişne suyunun faydaları zararları, vişne suyunun ph değeri kalorisi, vişne suyu neye iyi gelir, vişne suyu nasıl yapılır çıkarılır kaynatılır çıkar konusunda yazılmıştır.

vişnenin gebelikte faydaları, vişne saplarının faydaları nedir, visne ph degeri, visne ph, vişne gebelikte zararlı mı, vişne faydaları ve zararları, vişne faydalari kaynadığında değerini yitiriyormu, ts vişne meyve suyu ph, fişne suyu yapılışı, en iyi vişne suyu markası

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.