Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

  • ALTERNATİFTIP
  • Ökse Otunun Faydaları Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 1.589 kez görüntülendi

Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

Ökse Otunun Faydaları Nelerdir?

Genellikle birçok bitki ya da ağaç gövdesine bürünerek yaşamaya çalışan ökse otu, yaşamsal faaliyetlerinin tamamı bu ağaç ve bitkilerden karşılamaktadır. Son zamanlarda alternatif bitki dünyasının oluşması ile araştırmalara konu edinen bu bitki sağık açısından oldukça büyük gelişmelere sahiptir. Başta depresyon olmak üzere bazı kanser türleri, şeker, sinir sistemi, bağışıklık sistemi gibi alanlarda kullanılmaya başladığını söyleyebiliriz. Ökse Otunun Faydaları genel olarak son zamanlarda birçok kişinin odak konusu haline gelmiştir. Birazdan maddeler halinde hangi alana ne gibi faydalarının dokunduğunu sizlere anlatmaya çalışacağız.

Ökse otu, genellikle hipertansiyon sorunu ile mücadele eden kişilere önerilmektedir. Stres ve sinir sistemleri üzerinde gösterdiği etki kişilerde kan basıncının dengelenmesine, kalp krizi ve felç gibi olumsuz durumların görülme olasılığını sıfıra indirdiği ifade edilmektedir. Öte yandan; sakinleştirici etkisi ile beraber gece görülen uyku problemleri büyük oranda ortadan kalktığı görülmektedir. Genellikle uyumaya yakın zamanda hazırlanan Ökse Otu Çayı kişilerin rahat ve derin bir uyku çekmelerine olanak sağlamaktadır.

Ökse Otunun Faydaları aslına bakılacak olursa kanser ile mücadele eden hastaların iyileşme süresine büyük oranda katkı sağlamaktadır. Genellikle kemoterapi sonrasında meydana gelen sancılı dönemlerde ağrıları hafiflettiği gibi kanserli hücrelerin yok olmasına da olanak sağlamıştır. Kanser hastalarının yanında diyabet sorunu ile mücadele eden kişilerinde durumlarının düzelmesine, günlük olarak kullanılan iğnelerin atılmasına olanak sağlamakta. Bunun için günlük olarak düzenli bir şekilde ökse otu çayının tüketilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

Son zamanlarda ilaç yapımında da kullanılmaya başlanılan ökse otu doğal bir şekilde kullanıldığı zaman vücut üzerinde bulunan yara ve iltihapların kapanmasına olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda eklem ağrılarına bir önlem ya da ağrı kesici olarak kullanıldığını, sindirim hafifletilmesi ve midenin rahat bir şekilde hafif tutulmasına da büyük oranda katkı sağlamaktadır.

Ökse Otunun Faydaları sadece bu alanlar için geçerli değildir. Vücut içerisine girebilecek tüm virüs ve bakterilere karşı üst düzey bir kalkan oluşturarak bağışık sistemini tek başına koruma altına alabilmektedir. Bunun yanında çayının düzenli olarak tüketilmesi solunum yollarının temizlenmesine, daha rahat bir nefes alımının sağlanmasına olanak sağlamaktadır.

Ökse Otu Çayının Faydaları

Ökse Otunun Faydaları kadar çayı da birçok alanda önemli etkiler meydana getirmektedir. Yapraklarının sıcak su içerisinde demlendirip süzülmesinin ardından gün içerisinde rahatça tüketim sağlayabileceğinizi belirtmek istiyoruz. Çayının düzenli olarak tüketilmesi durumunda ise;

  • Günlük olarak maksimum 3 bardak Ökse Otu çayı içilmesi durumunda kan basıncının dengelendiğini söyleyebiliriz. Bu denge durumu kişileri felç ve kalp krizi gibi birçok etkenden korumaktadır.
  • Mide üzerinde gösterdiği etki reflü, ülser gibi durumların ortadan kalkmasına, sindirim düzenlenmesine olanak sağlamaktadır.
  • Kalp için oldukça faydalı olan ökse otu çayı ile beraber damarların güçlenmesine, dolaşımın düzenlenmesine büyük oranda katkı sağlamaktadır.

Ökse Otunun Yan Etkileri

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere bu bitki çay olarak tüketildiğinde günlük en fazla 3 bardak içilmesi gerekmektedir. Bitki olarak ise meyvesinden maksimum 3, yapraklarından ise maksimum 2 adet tüketilmelidir. Doz aşımı olması durumunda ise; ishal, kusma, mide krampları gibi durumlar meydana gelebilmektedir. Bu durumların meydana gelmemesi için düşük ölçekte kullanmanız sizlere sağlık alanında ufak da olsa katkılar sağlayacağını ifade edebiliriz.

Bu yazımızda sizlere Ökse Otunun Faydaları Nelerdir? hakkında bilgiler verdik umarız faydalı olmuştur.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.