İncir Yaprağı Nasıl Kullanılır, Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • Genel Sağlık
  • İncir Yaprağı Nasıl Kullanılır, Sağlığa Faydaları Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 916 kez görüntülendi

İncir Yaprağı Nasıl Kullanılır, Sağlığa Faydaları Nelerdir?

İncirin çok sağlıklı bir meyve olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Peki incir yaprağının da faydalı olacağı hiç aklınıza gelmiş miydi? Evet incir yaprağı da vücudumuz için çok yararlı, varisten yüksek tansiyona kadar pek çok hastalığı tedavi edici özellikte olan bir bitkidir. İncirin yalnız yaprağı değil incir yaprağı sütü de şifa vericidir. Bu konuda Dr. Victor Marchione ve Herbalist Barbi Trejo’ın kaleme aldığı makaleyi aşağıda yayımlıyoruz.

* İncir yaprağının sağlığa en bilinen faydası anti-diyabetik yani şeker düşürücü özellikte olmasıdır. İncir yaprakları diyabet hastalarının alması gereken insülin miktarını azaltır.

* Yapılan bir klinik çalışmasında araştırmacılar, altı erkek ve dört kadın üzerinde incir yaprağı ekstresinin hipoglisemik etkilerini inceledi. Katılımcılar çalışma boyunca günde 2 kez insülin enjeksiyonu vurulmaya ve şeker hastaları için özel şekilde beslenmeye devam etti. Bu kişiler iki gruba ayrıldı, birinci gruba incir yaprağı ekstresi, 2. gruba ise şekerli çay verildi. Araştırmacılar daha sonra iki grup arasındaki şeker oranlarını içeren notları karşılaştırdı. Yemek sonrası glisemi ölçümleri, kolestrol değerleri ve diyabetle ilgili diğer ölçümler yapıldı. İncir yaprağı ekstresi alan grubun değerlerinde ciddi anlamda düşüş tespit edildi.

*Dr. Ömer Coşkun’dan incir yaprağı ile varis tedavisi;
4 bardak suya 5 adet incir yaprağını atıp 5 dk kaynatın. 1 su bardağı içip geri kalanı ılındıktan sonra varisli bölgeye sürün. 21 gün buna devam edin. 21 gün sonra ara ara bu yöntem uygulanabilir.

* İncir yaprağının bir diğer faydası da, trigliserid değerlerini düşürücü olmasıdır. Trigliserid kan dolaşımında yer alan bir yağ türüdür.

* Yine yapılan çalışmalarda incir yapraklarının kanserin bazı türlerinin yayılmasının önlemesinde etkili olduğu, anormal hücre büyümesini engellediği görülmüştür.

* Bronşit tedavisi için 3 yaprak incir yaprağını ve 2 su bardağı suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra yaprakları çıkarıp, bu suyu için. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz.

* Kalp ve damar hastalıkları olanlar ile kanser hastaları, yukarıda bildirdiğimiz gibi incir yaprağı çayı hazırlayıp içebilir. Ayrıca, günlük olarak taze incir yemeye devam edilmelidir.

* Siğil, genital siğil, mantar enfeksiyonu, çıban ve deri enfeksiyonun olduğu yere, etkilenen bölgeye bir incir yaprağının sütünü sürün.

* İncir yaprağı çayını kan basıncını düşürmeye yardımcı olarak da tüketebilirsiniz.

* İki incir yaprağını çiğneyip yutmak da ülser tedavisinde yardımcı olabilir.

* Basur yani hemoroidden muzdaripseniz, 4 su bardağı suya 2-3 incir yaprağını atıp en az 15 dk kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yaprakları çıkarıp bu suya oturun yahut basur olan yere sürün. 

* Yüksek tansiyonu düşürmek için 2 su bardağı suya 3 incir yaprağı atıp 15 dk. kaynatın ve her gün için.

* Zona hastalığı için 2 su bardağı suya 3-4 incir yaprağını atıp birkaç dakika kaynatın, soğumaya bırakın, yapraklarını içinden alıp, içine bez batırıp bu bezi zona hastalığı olan yere sürün.

Not: Doktorunuza sormadan incir yaprağını tüketmeyin, tedavi amaçlı kullanmayın.

Makalede geçen bilgiler hakkında kaynak:

Trejo, B., “Fig Leaves Provide a Natural Health Remedy for Diabetes.” Natural News web site, Sept. 18, 2009; http://www.naturalnews.com/027050_figs_health_natural.html, last accessed Nov. 6, 2013.
Canal, J.R., et al., “A chloroform extract obtained from a decoction of Ficus carica leaves improves the cholesterolaemic status of rats with streptozotocin- induced diabetes,” Acta Physiol Hung 2000; 87(1): 71-6
Serraclara, A., et al., “Hypoglycemic action of an oral fig-leaf decoction in type-I diabetic patients.” Diabetes Res Clin Pract. January 1998; 39(1): 19-22.

İncir Kabızlık Yaparmı? Uzman Doktor Cevaplıyor Tıklayınız

İncir Kilo Aldırırmı Yoksa Zayıflatırmı, İncir Yemek Kaç Kalori? Tıklayınız

İncir Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.