Hamileler Papatya Çayı İçebilir mi Ve Papatya Çayının Sağlığa Zararları

  • Genel Sağlık
  • Hamileler Papatya Çayı İçebilir mi Ve Papatya Çayının Sağlığa Zararları için yorumlar kapalı
  • 961 kez görüntülendi

Hamileler Papatya Çayı İçebilir mi Ve Papatya Çayının Sağlığa Zararları

Papatya Asteraceae ailesine ait bitkiler grubuna verilen isimdir. Papatya çiçekleri aromatik bitkilerdendir. Papatya, çok eski çağlardan bu yana geçmişten günümüze çeşitli hastalıkları tedavi etmek için kullanılan şifalı bitkilerdendir. Papatya nedir, Papatya çayı zararları nelerdir? makalemizde bu çayın sağlık üzerindeki menfi etkilerinden, yan etkilerinden bahsettik ve hamilelikte papatya çayı tüketimi hakkında bilgiler verdik.

Hamilelikte papatya çayı içilir mi?

Gebe kadınlar jinekoloğunun onayı olmadan  papatya çayı tüketmemelidir, bu çay rahim kasılmalarına yol açıp, erken doğuma yahut düşüğe neden olabilir. Yapılan araştırmalara göre, papatya kanama riskine yol açabilir yahut warfarin tedavisi (tromboembolik bozuklukları önlemek için kullanılan antikoagülan tedavi) etkisini artırabilir.

Hocam ben 24 haftalik hamileyim hamilelikte papatya ve melisa cayi içilebilir mi dusuk yada erken dogum riski olusur mu?
CEVAP
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Seval Taşdemir’in cevabı hamilelikte papatya çayı içilir mi diye yapılmış bilimsel çalışmalar yok bilinen düşük yaptırıcı etkisi olup olmadığını bilmiyorum.

Bitkisel ilaçlar olarak kullanılan Alman papatyası (Eczane papatya) ve Roma papatyası (Chamaemelum nobile) olarak başlıca iki türü vardır. Papatya çayı tıbbi özellikleri ile bilinir ve anodyne, antispazmodik, anti-inflamatuar, antibakteriyel, anti-alerjik ve yatıştırıcı olarak kullanılır.

Papatya genellikle güvenli ve toksik olmayan bir bitki olarak kabul edilir. Papatya hem içten hem de dıştan çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır. Papatya genel anlamda güvenirlidir, fakat nadir de olsa çeşitli zararlara sebebiyet verebilir.

Papatya içeriğindeki kumarin maddesinden dolayı, az da olsa kan inceltici etkiye sahiptir. Kanama bozukluğu rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışmadan bu çayı asla içmeyin. Ameliyattaki kanama riskini engellemek için cerrahi operasyon geçirmeden en az 2 hafta önce papatya çayı içmeyi kesmelidir.

Papatya, steroid içermeyen haplar, iltihap söktürücüler, sakinleştiriciler, aspirin, ibuprofren, naproksen gibi ilaçlarla kolayca etkileşime girebileceğinden, bu ilaçları kullanan biriyseniz, doktorunuzla istişare edip, öyle papatya çayı içmelisiniz.

Bu çay sara ve anti-epileptik ilaçların etkisini artırıp, sara hastalarına  zarar verebilir.

Papatya çayı tüketen alerjik bünyeli kişilerde deri döküntüleri ve bronşlarda daralma gibi çeşitli semptomlara rastlanmıştır, alerji hastaları doktoruna danışmadan bu çayı içmemelidir.

Yüksek miktarda papatya çayı, bulantı, kusma gibi yan etkilere neden olmaktadır.

Not: Doktorunuza danışmadan hamilelikte papatya çayı içmeyin.

Hamilelikte Mantar Yemek Zararlı mı? Tıklayınız

Hamilelikte Nane Limon Tüketimi, Hamileler Nane Limon İçebilirmi? Tıklayınız

Hamileler Adaçayı İçebilirmi? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Hamilelikte Maden Suyu, Soda İçilebilir mi? Doktorlar Cevaplıyor

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.