Sırt Ağrısına Bitkisel Çözüm

  • ALTERNATİFTIP
  • Sırt Ağrısına Bitkisel Çözüm için yorumlar kapalı
  • 1.154 kez görüntülendi

Sırt Ağrısına Bitkisel Çözüm

Sırt ağrısı basit ve geçici bir ağrı olabileceği gibi bir takım romatizmal ve sistemik hastalıklardan dolayı da görülebilmektedir. Günümüzde toplumun önemli bir bölümü kronik olarak sırt ve bel ağrısı rahatsızlığından muzdariptir. Sırt ağrıları özellikle gençlik döneminde ağır işlerde çalışanlarda daha yoğun olarak görülmekle birlikte günümüz toplumlarında egzersiz ve spor

alışkanlığının giderek kaybolması neticesinde artık genç nüfusun da hatırı sayılır bir kısmında görülmektedir. Bu yazımızda sırt ağrılarının nedenleri, sırt ağrısı belirtileri ve sırt ağrısının tedavi yolları hakkında sizlere faydalı bir takım bilgiler sunacağız.

Genel rahatsızlıkların en inatçılarından biri olan sırt ağrısının belirtileri, hafiften dayanılmaza, kısa süreliden kroniğe doğru sıralanır. Bel ağrısı ya da lumbago milyonlarca kayıp iş gününden sorumludur. Moral ve ruh hali üzerindeki depresif etkilerini söylemeye gerek bile yok.

Kötü duruş şekli veya uygun olmayan hareketler en sık nedenlerdir. İnsan omurgası, vercebra adı verilen 26 kemikten oluşmuştur. Her biri birbirine, bir dizi küçük eklem, kas ve bağlarla ve de vertebralar arasındaki disklerle (kıkırdak yastıklar) bağlanmıştır.

Diskler, vertebraları ayırarak birbirlerine sürtmelerini önler. Ayrıca şok emici işlevleri de vardır.

Tüm omurlar boyunca uzanan bir kanal vardır. Belin yukarısından başlayarak bu kanal omuriliği içerir. Omurilikten çıkan sinirler dallanıp iki omur arasından geçerek, omurgadan ayrılır, kaslar ve kıkırdaklara yayılır. Omurilikten dallanarak ayrılan sinirlerin bir kısmı da altlarındaki kanalın içinde devam eder.

Omurgadan ayrılan sinirler, hareket ve duruşumuzu kontrol ettiği gibi, sindirim gibi istemsiz hareketleri de düzenler. Omurga içinde devam edenler de ağrı hissi dahil olmak üzere duysal etkenleri algılamamızı sağlarlar.

Kuvvetli bir dik duruşu sağlarken, tüm yönlere doğru dönebilmeye olanak verebilmek için, omurganın parçalan daha esnektir. Örneğin, boyundaki kemikler başın döndürülmesine ve yukarı aşağı hareketine olanak verirken, beldekiler de öne arkaya eğilmeyi ve yanlara dönebilmeyi sağlar.

Sırt ağrılarının çoğu ciddi değildir ve doktora gitmenize gerek kalmadan kendiliğinden düzelir. Bazen, sırtın belli bir bölgesinde yerleşim gösteren ağrı ile kendini gösteren bariz bir sebep söz konusudur. Boyun travması enseyi etkiler, Böbrek enfeksiyonu bu bölgede ağrıya neden olabilir,Siyatik kalçadan başlayıp, bacağın arkasından aşağı doğru inerek ayağa kadar ağrıyı iletir.

SIRT AĞRISININ YERLEŞİM BÖLGELERİ
Osteoartrit, boyunda, kürek kemikleri veya bel hizasında ağrıya yol açar. Fibrosit, daha geniş sırt kaslarının ağrılı ve hassas olmasına neden olur. Sebebi bilinmeyen sırt ağrısı genelde belde görülür. Düşme, omurganın tabanında ağrı ve hassasiyete neden olabilir

Sırt Ağrısının Tedavisi İçin Gereken Şifalı Bitkiler:
Zencefil, Hardal yaprağı, Ceviz içi, Sirke Ekşi yonca, Güzelavrat otu, Üzüm pekmezi

Hazırlanış Şekli:
* Zencefil yapraklan on beş dakika süreyle kaynar suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya, şurup kıvamına gelinceye kadar üzüm pekmezi ilave edilerek karıştırılır. Tedavi süresince, hazırlanan şuruptan günde üç fincan ısıtılarak içilir.

* Hardal yaprakları, ceviz içi ile birlikte sert bir zeminde dövülerek ezilir. Elde edilen posa, lapa kıvamına gelinceye kadar sirke ile karıştırılarak yoğrulur.

Hazırlanan lapa, yatmadan önce sırtın ağrıyan yerine ılık su kompresinden sonra günaşırı sürülür.

* Ekşi yoncanın kurutulmuş yaprakları, güzelavrat otu ile birlikte kaynar suda yirmi beş dakika süreyle bekletilir.

Sıkılarak elde edilen posaya, lapa kıvamına gelinceye kadar hardal tozu ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan lapa, yatmadan önce sırtın ağrıyan mahaline masaj yapılarak sürülür.

Sırt İncinmeleri
Sırt ağrısının tipik bir şekli, omurgayı destekleyen kas veya tendonlardaki incinmelerden veya bağlardaki burkulmalardan kaynaklanır. Bunlar da genelde yanlış kaldırma denemeleri veya aşırı zorlayan egzersizler nedeniyle olur.

Eğer ciddi bir yaralanma sonrası bu yapılar yırtılır ya da iltihaplanırsa ağrı olur. Ancak bazen sıkıştırılan veya tahriş edilen sinirler nedeniyle de ağrı olabilir.

Kas spazmı, her şeyden çok, akut sırt ağrısının en yaygın sebebidir. Bu gruptaki tipik bir yaralanma ‘boyun travması’dır. Boyun esnek ve kafa da ağır olduğu için, trafik kazalarında olabilecek cinsten ani frenler ya da ani ivmelenmeler boynun öne ve arkaya doğru birden ve şiddetle sallanmasına ve kasların tüm yönlerde aşırı gerilmesine sebep olur. Kaslar ve bağlar zedelenebilir ve yırtılabilir, hasta bir süre için ortopedik bir boyunluk takmak zorunda kalabilir.

Bununla birlikte ani ya da dikkatsizce yapılan boyun veya sırt hareketleri, bir iltihabı durum ya da yırtılma olmasa da, kas spazmına yol açabilir ve ağrıya neden olur. Böyle bir şey olduğunda hasar gören bölgeyi çevreleyen kaslar refleks bir hareketle daha fazla incinme veya yaralanma olmaması için oraya tutunurlar.

Bu, sırtın etkilenen bölgesini sertleştirir ve daha fazla ağrıya neden olur. Omurlarda birbiri üstüne yığılan küçük eklemlerdeki aşınma veya yırtılmalar, omurgada artrit gelişmesine neden olabilir. Bu nedenle oluşan sırt ağrısı, genelde siz otururken yahut bir süre ayakta durduğunuzda daha kötüdür ancak, hafifçe germe ve güçlendirme egzersizleri yararlı olabilir.

Sırt ağrısının tipik bir şekli, omurgayı destekleyen kas veya tendonlardaki incinmelerden veya bağlardaki burkulmalardan kaynaklanır. Bunlar da genelde yanlış kaldırma denemeleri veya aşırı zorlayan egzersizler nedeniyle olur.

Eğer ciddi bir yaralanma sonrası bu yapılar yırtılır ya da iltihaplanırsa ağrı olur. Ancak bazen sıkıştırılan veya tahriş edilen sinirler nedeniyle de ağrı olabilir.

Kas spazmı, her şeyden çok, akut sırt ağrısının en yaygın sebebidir. Bu gruptaki tipik bir yaralanma ‘boyun travması’dır. Boyun esnek ve kafa da ağır olduğu için, trafik kazalarında olabilecek cinsten ani frenler ya da ani ivmelenmeler boynun öne ve arkaya doğru birden ve şiddetle sallanmasına ve kasların tüm yönlerde aşırı gerilmesine sebep olur.

Bu yazı sırt ağrısına iyi gelen krem egzersiz ilaç şeyler ağrı kesici bitkiler egzersizler bitkisel yağlar masaj ilaçlar ne iyi gelir evde tedavi hangi ağrı kesici iyi gelir çözüm sıcak su torbası masaj zeytinyağı fizik tedavi için ilaç dua korse hareketler ne yapmalı dua yakı yastık hacamat nasıl geçer giderilir geçirilir gider yatmalı tedavi edilir sırt ağrısını  geçiren egzersizler geçirmek için gideren konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

sirt agrisina ne iyi gelir, sırt agrısına hangi bölüm bakar, sirt agrilarina ne iyi gelir, kas spazmına ne iyi gelir, omurilik ağrısına ne iyi gelir, sırt agrısına ıyı gelen bıtkıler, sırt agrısına hangi doktor bakar, sırt ağrılarına hangi bölüm bakar, sırttaki kas ağrılarına ne iyi gelir, sırt ağrısına bitkisel çözüm

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.