Kalp krizi geçirdiğine 7 işaret

  • KARDİYOLOJİ
  • Kalp krizi geçirdiğine 7 işaret için yorumlar kapalı
  • 1.422 kez görüntülendi

Kalp krizi geçirdiğine 7 işaret

Kalp krizi belirtileri farklı yaş grupları ve cinsiyetler arasında evrensel değildir ve erkekler için olduğu gibi kadınlar için de büyük ölçüde farklı olma eğilimindedir. Ancak bu kadar ölümcül bir tıbbi acil durumdan kendinizi korumak çok mümkün, tek yapmanız gereken belirtilere dikkat etmek, uygun önleyici tedbirler almak ve hayatınızı tehdit eden bu tıbbi rahatsızlıktan etkilenmemek.

Çoğu insan, kalp krizinin en sık görülen semptomunun göğsünüzde ağır bir taş olduğu sanki göğsünüzdeki ağırlığı hissetmek olduğuna inanıyor. Şimdi, bu erkekler için doğruyken, kadınların büyük olasılıkla böyle bir şey yaşamaması muhtemeldir. Gerçeği söylemek gerekirse, araştırma koroner hastalarının yaklaşık% 43’ünün başlangıçta göğüs ağrısı hissetmediğini ortaya koymaktadır.

Korkunç kısım, kadınlar için semptomlar çok ince ve sessiz ve bu da neden Acil Servise neden erkekler kadar daha hızlı gelmediklerini açıklıyor. Fakat bu semptomlar ne kadar sessiz olursa olsun, çok ölümcül olma eğilimindedirler. Unutmayın, bir saat içinde tedavi edilirseniz, iyileşme şansınız% 50’dir, ancak üç saat geciktirirseniz, hayatta kalma oranınız% 25’e düşer.

Bununla birlikte, kalp krizi kadar kuvvetli ve öngörülemeyen bir rahatsızlıkla, kişi hayatta kalmanın matematiksel olasılıklarıyla gerçekten çalışamaz. Aşağıda belirtilen işaretleri okumanız ve bir doktora başvuracak kadar ciddi olsanız bile kafanız karışmış olsa bile bunlardan herhangi biriyle ilişki kurabiliyorsanız derhal önlem almalısınız. Utanç verici bir şey, yerden altı metre uzakta, bir mezarın içinde bitmekten çok daha iyidir.

İşte size yaklaşmakta olan kalp krizini uyaran ve hayatınızı kurtarmanıza yardımcı olacak en yaygın 7 işaret!

1. Hafif Ağrı Deneyimi

Çoğu erkeğin yaptığı gibi göğsüne bağlı ağır bir kaya yaşamak yerine, kadınlar her zaman kalbin veya göğsün yakınında oluşmayan hafif bir ağrı yaşarlar. Genellikle sırtınız, omuzlarınız, çeneniz, göğüs kemiğiniz veya boynunuzda ortaya çıkar.

2. Şiddetli Kaygı

Anksiyete atakları genellikle kadınlarda kalp krizi geçirme ile ilişkilidir ve tıbbi araştırmalar, çoğu kadının bir kalp krizi geçirmeden önce korku ve karamsar olma eğiliminde olduklarını bildirmektedir. Temel olarak vücudunuzun bir işareti olup sizi sağlık durumunuza cevap vermeye zorlar.

3. Bulantı

Baş dönmesi ve mide bulantısı, kadınlar kalp krizi geçirmeden önce çok yaygın bir durumdur. Araştırma, bazı kadınların aynı zamanda kusma ve hazımsızlık yaşama eğiliminde olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca bayılacakmış gibi hissedebilirsiniz.

4. Nefes Dışı Olmak

Tıbbi araştırmalar, kadınların% 58’inin nefes darlığı, aşırı nefes nefese yaşadığını ve konuşmaya devam edemediğini, çünkü nefes için gerçekten nefes almak zorunda kaldıklarını gösteriyor.

5. Terleme

Gün boyu kanepede oturuyor, Netflix’i izliyor ve pop mısırları yiyor olabilirsiniz ve kendinizin tüm terli ve kaşıntılı olduğunu fark edersiniz. Çok geçmeden bezleriniz terle ıslanacak ve yüzünüz küllük ve soluklaşmaya başlayacak.

6. Şiddetli Yorgunluk Acısı

Yorgunluk ve yorgunluk, kalp krizine neden olan semptomlarla çok sık ilişkilidir. Genellikle kalp krizinden haftalar veya günler önce ortaya çıkarlar ve tıbbi araştırmaya göre, neredeyse% 70’i kadın koroner hastaları zayıflama ve grip benzeri bir yorgunluk gibi semptomlara maruz kalır. Bu nedenle, çamaşır sepetini kaldırmak veya akşam yemeğini tamir etmek bir görevi tamamlayıcı görünüyorsa, kalbinizde bir sorun var!

7. Uyku eksikliği

Uykusuzluk veya sıkıntılı uyku da çok olağan belirtilerdir, genellikle gecenin ortasında uyanma eğilimindedir, kendinizi uykuya sokmakta zorlanırsınız ve uyku kaliteniz düşer, uyuduğunuz günlerde bile yorgun ve uykulu kalırsınız erken ve iş için uyanmak zorunda kalmadı.

3 Hayatta Kalma Aşamaları

Kalp krizi vakasında, işte hayatta kalma oranınızı arttırmak ve acil tıbbi yardım almak için yapmanız gereken her şeyi gösteren 3 adımlı planınız var.

1. 112’i arayın

Kalp krizi geçirirken kendinizi asla hastaneye götürmeyin, sadece sizi ve yoldaki diğer insanları büyük tehlike altına sokar. Başka birinin sizi yönlendirmesini sağlayın ve etrafta kimse yoksa 911’i arayın. Ambulans her zaman en iyisidir, çünkü tedaviniz hemen başlar ve siz hastaneye ulaşana kadar durumunuz stabilize olur. Ambulans yolculuğu hastaneye hızlı bir sürüş yapacak ve sağlık görevlileri bilgilendirilecek ve durumunuzla ilgilenmeyi bekleyecek.

2. bir Aspirin var

El çantanızda ve evde ecza dolabınızda hiç bitmeyen bir Aspirin kaynağı olduğundan emin olun. Herhangi bir semptom yaşamaya başlarsanız, bir Aspirin’i yutmak veya çiğnemek için hiçbir gecikme olmaz, çünkü kanınız pıhtılaşmaz ve herhangi bir ölümcül hasara neden olur.

3. Acil servise bağır, olabildiğince yüksek sesle!

Kadınların böyle durumlarda aceleyle incelenmemelerinin ana nedeni insanları rahatsız etmek istememeleridir. Kendi hayatın tehlikedeyken, bu yeterince iyi bir bahane değil. Öyleyse, olabildiğince gürültülü ve saldırgan olun. Eğer aile üyeleriniz veya arkadaşlarınız etraftaysa, onları da yüksek sesle ve saldırgan hale getirin ve hemşirelere “Sanırım kalp krizi geçirdiğimi” söylemeye devam edin ve önümüzdeki on dakika içinde doktorunuz yanına kadar tekrarlamaya devam edin. .

Kalp hasarını incelemek için uygun kan testleri ile birlikte EKG ile kalbinizin çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz, çünkü EKG her zaman erkekler için olduğu gibi kadınlar için doğru olmaz. Kardiyolog tıbbi muayenenizden memnun kalana kadar hastanede kaldığınızdan emin olun.

Önleme, sağlığınızı kurtarmak ve ölümcül hastalıkların yaşamınıza zarar vermesini engellemenin en kolay yoludur. Tek gereken, biraz öz bakım, öz dikkat ve öz sevgi. Tıbbi bir durumdan muzdaripken vücudunuz için orada olmanız ve onun acısını açıklamak için zihninize aktarmaya çalıştığı işaretleri yorumlamanız gerekir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.