Mide, Bağırsak Gazına, Şişkinliğine, Gaz Sıkışmasına Ne İyi Gelir?

  • Genel Sağlık
  • Mide, Bağırsak Gazına, Şişkinliğine, Gaz Sıkışmasına Ne İyi Gelir? için yorumlar kapalı
  • 1.369 kez görüntülendi

Mide, Bağırsak Gazına, Şişkinliğine, Gaz Sıkışmasına Ne İyi Gelir?

Karın şişkinliği; ince bağırsaktaki gazın yoğun basıncına bağlı oluşan bir rahatsızlıktır. Gaz sıkışmasına, karın şişliğine iyi gelen kesin çözüm doğal tedavi yöntemlerini bu yazımızda bulacaksınız.

Genel Nedenleri

  1. Obezite
  2. Gıdalara karşı oluşan alerjiler
  3. Yemek yerken hava yutma
  4. Gazlı içecek ve yiyecekleri tüketmek
  5. Kabızlık
  6. Bağırsaklarda bulunan parazitler
  7. Kısmi olarak bağırsak tıkanıklığı
  8. Hamileliği önleyici ilaç kullanımı
  9. Aşırı miktarda alkol tüketimi
  10. Çok tuzlu veya işlenmiş gıdaların tüketimi
  11. Düşük proteinli besinlerin tüketimi
  12. Adet öncesi sendrom
  13. Stres

Genel Belirtileri

  1. Karın ağrısı
  2. Mide krampları
  3. Gaz oluşması
  4. İshal
  5. Hazımsızlık
  6. Nefes almada problem olması
  7. Bel ağrısı

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 1. Tarif

Kaynayan suya 50 kuruş büyüklüğünde bir kaç dilim kök zencefil 1 su bardağı suda 5 dakika kısık ateşte kaynatınız daha sonra ılımaya bırakın.Akşam yemeklerinden sonra 1 su bardağı içiniz.taze olarak uygulanmalı 1 ay boyunca uygulanmalıdır.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür 2. Tarif

 1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda iyice ezilir ve 3-4 yudum su ile yutulur. 15 – 20 gün boyunca kullanılmalıdır. Eğer süpürge otu bulunamazsa taze veya kuru ebegümeci de kullanılabilir. Ebegümeci dövülmez direk bir bardak suya 1 tatlı kaşığı atılıp içilir. Ebegümeci çayı ayrıca huzursuz bağırsak sendromuna iyi gelir. Bunların haricinde melisa limon çayı da kullanılabilir. Melisa limon çayı gaz ve şişkinliğe iyi gelirken, ayrıca sakinleştirici etkisi vardır.

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’dan Gaz Söktürücü, Gaz Çıkarmanızı Sağlayan Kür Tarifi
250 gram öğütülmüş tuzsuz leblebi, 100 gram öğütülmüş nöbet şekeri, 50 gram öğütülmüş damla sakızı, 50 gram rezene ve 50 gram anasonu karıştırın. Her sabah ve gece yatmadan önce bundan bir tatlı kaşığı yutun. Sabahları birer adet incir ve kayısı yemek, bir bardak ılık su içmek de yararlı olur. Ayrıca mutlaka temiz havada yürüşler yapın.

Doğal Tedavi Yöntemleri

Rezene

Rezene idrar söktürücü, spazm giderici ve antioksidan özelliklerinin yanında, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor başta olmak üzere birçok madde ve element bakımından zengindir.Mide gazı ve buna bağlı şişkinliklerde çok etkili bir bitkidir. Yemeklerden sonra birkaç rezene tohumunu ağzınıza atıp çiğneyin. Diğer bir yol ise; 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu, bir bardak sıcak suda 7-8 dakika demlendirin. Tohumlarını süzdükten sonra kalan suyu için. Gün içinde 2-3 bardak içmelisiniz.

Nane

Nane içeriğindeki mentol yağ sayesinde sindirim sistemindeki kaslarda spazm önleyici olarak etki eder. Mide & bağırsak, safra yolu veya safra kesesi kasılmalarının geçmesine yardımcı olur. Bu sayede mide gazının da atılımını kolaylaştırarak mide şişmenizin giderilmesini sağlar. Bunun için gün içinde taze nane yapraklarını çiğneyin. Diğer bir seçenek aktardan alacağınız nane çayını demleyerek gün içinde 2-3 bardak tüketmektir. Demlenmesi için; kaynatıp ocaktan aldığınız bir fincan suya nane çayından bir miktar koyup 7-8 dakika bekleyin.

Zencefil

Zencefil de gaz ve şişkinlikte ilk önerilen bitkilerden biridir. İçeriğindeki bileşenler sayesinde bağırsaklardaki iltihaplanmayı azaltır ve bağırsak gazlarını giderir. Bir bardağa dilimlediğiniz bir miktar zencefil koyun ve üzerine kaynamış su ekleyin. 10 dakika demlenmesinin ardından içine bir çay kaşığı bal ve biraz limon sıkın. Bu çayı günde 3 defa için. Diğer bir seçenek ise yemeklerden önce, bir miktar rendelenmiş zencefil yiyebilir veya salatalarınıza katabilirsiniz.

Papatya Çayı

Papatya çayıda, şişkinlikten kurtulmak için etkili bir seçenektir. Anti-enflamatuar ve anti-spazmodik özellikleri nedeniyle, mide ekşimesi ve midenin yatıştırılmasında da yardımcı olur. Sıcak suda 10 dakika demlediğiniz papatya çayını içebilirsiniz. İsteğe bağlı içine limon sıkıp balda ilave edebilirsiniz. Yemeklerin arasında günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

Karaman Kimyonu

Karaman kimyonu(frenk kimyonu) anti-spazmodik ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. İçeriğindeki kimyasallar sayesinde sindirim sisteminde çok hızlı bir rahatlama sağlar. Yemeklerden sonra çiğneyebilirsiniz. Çiğnemek damak tadınıza uymaz ise; tohumlarından birkaç tanesini bir bardağa koyup üzerine sıcak su katın. 10 dakika sonra süzerek için. Diğer bir yol ise aktardan çekilmiş olarak alabileceğiniz karaman kimyonunun tozundan 1 çay kaşığı kadar sıcak suya atın karıştırıp ılık olarak için.

Bal Kabağı

Kabak yemek gaz ve şişkinlikten kurtulmanızda etkili bir diğer yöntemdir. İçeriğindeki A vitamini, potasyum ve lifli yapısı sayesinde sindirim sisteminizi hızlandırarak rahatlamanızı sağlar. Her türlü yemeği veya tatlısını tüketebilirsiniz.

Anason

Anason sindirim sistemini rahatlatıcı, spazm önleyici özelliklere sahip, mide şişkinliği ve gazlarda kullanılan etkili doğal bir bitkidir. Bir bardak anason çayı için 1 çay kaşığı kurutulmuş anason yaprağı veya 3 çay kaşığı taze yaprak yeterlidir. Kaynamış suya bu miktarlarda anasonu atarak ateşi kapatın ve çayın 5-10 dakika demlenmesini bekleyin. Uyku yaptığı için yatarken içmenizi tavsiye ederiz.

Muz

Muz elyaflı yapısından dolayı kabızlığa bağlı şişkinlik ve gazın giderilmesinde yardımcı olur. İçeriğindeki potasyum sayesinde mide deki sıvı seviyesini dengeleyerek karın şişkinliğinin giderilmesinde etkili olur. Gün içinde 1-2 adet muz yemelisiniz.

Limonlu Su

Bu konudaki son tavsiyemiz olan limonlu suyu, sıcak olarak gün içinde 3-4 bardak içebilirsiniz. Bu bağırsak enfeksiyonlarında, mide yanması, şişkinlik ve gaza bağlı mide şişkinliklerinde çok etkili ve kolay ulaşıla bilinen bir içecektir.

Not: Kronikleşmiş mide şişmesi, mide ve bağırsak gazı probleminiz varsa doktorunuza başvurun.

Gaz Sıkışması Sancısı Belirtileri Ve Kesin Çözüm Gaz Giderici Bitkiler Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.