Kabak Çekirdeğinin Faydaları

  • ALTERNATİFTIP
  • Kabak Çekirdeğinin Faydaları için yorumlar kapalı
  • 1.753 kez görüntülendi

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Kabak çekirdeğinin faydaları:
Uzmanlar, özellikle kuruyemiş sevenlerin vazgeçilmezlerinden olan kabak çekirdeğinin insan sağlığı için birçok yararının olduğunu belirtiyor. Bağırsak sorunu yaşayanlar ve bağırsak parazitlerinden muzdarip olanların tuzsuz kabak çekirdeği tüketmesini tavsiye eden uzmanlar, kabak çekirdeğinin prostat büyümesini de önlediğini ifade ediyor.

Kabak çekirdeğinin diğer faydaları:
Uzmanlar, kabak çekirdeğinin ciddi bir bağırsak kurdu düşürücü olduğunu belirtiyor. Tuzsuz tüketildiğinde çok hızlı ve etkili bir şekilde tenyanın dökülmesine neden olan kabak çekirdeğinin bu özelliğinden yararlanabilmek için her gün, tuzsuz olarak çocuklarda 40 g., büyüklerde ise 100 g. tüketilmelidir.
Yapılan araştırmalar, kabak çekirdeğinin asıl mucizesinin iyi huylu prostat büyümesi (BPH) ile ilgili olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma sonuçları, kabak çekirdeğinin iyi huylu prostat büyümesini (BPH) azalttığını hatta önlediğini kanıtlıyor.
İçerdiği karotenoid sayesinde kabak çekirdeği, erkeklerin iyi huylu prostat büyümesi (BPH) riskinin düşük olduğunu gösteriyor.
Yine iyi huylu prostat büyümesini (BPH) ile bağlantılı olarak ortaya çıkabilecek idrar yolları bozukluklarına da phystosterin denen bir madde sayesinde faydalı oluyor.
Kabak çekirdeği, içerdiği E vitamini ile okside olarak hücre zarının bozulmasını önleyici özelliğinin yanı sıra kalın bağırsak kanseri riskini de azaltıyor.
Su tutucu özelliği sayesinde şişerek tokluk hissi veren kabak çekirdeği, bu sayede hem bağırsakların normal çalışmasını sağlıyor, hem de doğal bir şekilde diyet yapmamıza yardımcı oluyor.

Kanserde sağlıklı hücreler önemli roller oynuyor:
E vitamini içeriği ile geç yaşlanmamızı ve yaşlılığımızı genç gibi geçirmemizi sağlayan kabak çekirdeği, lif içeriği ile de hem kanser riskini azaltıyor hem de kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor.
Kabızlık sorununu önlediğinden dolayı antioksidan yani kanser yapan maddelerin bağırsaklardan hızlı bir şekilde atılmasını sağlayan kabak çekirdeği dolaylı olarak kanser riskini azaltıyor.
Mineraller, esansiyel yağlar ve proteinler bakımından zengin olan kabak çekirdeği, kemikler ve iştah için önemli bir madde olan çinko da içeriyor. Bir bardak kabak çekirdeği tüketimi, günlük çinko, demir ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını, yarım bardak kabak çekirdeği ise günlük magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılıyor.
Omega-3 ve Omega-6 içeriği beyin fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olup zihinsel gelişimi olumlu yönde etkiliyor.

Ereksiyon ve kalp problemleri için de birebir:
Nitrit oksik oluşturup damarların esnemesini sağlayan arjinin adlı amino asit içeren kabak çekirdeği, bu özelliği sayesinde ereksiyon ve kalp problemlerinde kullanılabilecek ilaçların yapımında kullanılmaktadır.
Kemik oluşumuna ve güçlenmesine yardımcı olan fosfor maddesi de içeren kabak çekirdeği, bu sayede böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine de yardımcı oluyor.
Erkeklerde belirli bir yaştan sonra ortaya çıkan kemik erimesini azaltıcı hatta önleyici özelliği sayesinde sağlıklı kemik gelişimine yardımcı oluyor ve böylece kemik kanseri riskini azaltıyor.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.