Hızlı Yağ Yakmaya Yarayan Egzersiz Programı

  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • Hızlı Yağ Yakmaya Yarayan Egzersiz Programı için yorumlar kapalı
  • 1.161 kez görüntülendi

Hızlı Yağ Yakmaya Yarayan Egzersiz Programı

Spor yapmayı alışkanlık haline getirmeyen insanların en büyük problemleri, normalin üzerindeki yağ seviyeleridir. Neredeyse her insan hızlı şekilde yağ yakmak ister. Hızlı yağ yakımı imkansız değildir. Yalnızca sabırlı olmak yeterlidir. Sabırlı şekilde ve istikrarı bozmadan uygulanan program neticesinde vücuttaki fazla yağlar erimeye başlar.

Her birey sağlıklı bir vücuda sahip olmak istemektedir. Ancak kimi zaman maddi yetersizlik, kimi zaman ise vakit yetersizliğinden dolayı spor salonlarına gidemezler. Yağ yakmak ve fit bir vücuda sahip olmak için spor salonlarında çalışmak şart değildir. Evde yapılan bir takım egzersizler hızlı yağ yakımı sağlamaktadır. Tek dikkat edilmesi gereken nokta egzersizleri istikrarlı şekilde yapmaktır.

Yürüyüş Yapmak

Spor yapmanın temelini oluşturan yürüyüş, yağ yakmanın birincil yoludur. Her gün en az yarım saat yürüyüş yapılması gerekmektedir. Yürüyüşün hızlı tempoda yapılması yağ yakımını hızlandırmaktadır. Yürüyüş esnasında terleme olmaz ise elde edilecek verim azalmaktadır.

Mekik Çekmek

Yağ yakmanın temel hareketlerinden biri de mekik çekmektir. Özellikle karın bölgesini çalıştıran mekik, karın bölgesindeki yağların yakımını sağlamaktadır. Yağ yakımının ardından, karın kasları gelişmeye başlamaktadır. Zorlayıcı olan bu hareket her gün yapıldığı takdirde daha hızlı sonuçlar elde edilmektedir. Çekilen mekik sayısı gün geçtikçe arttırılmalıdır. Yere sırtüstü uzanarak, eller ensede, doğrulup tekrar yatma temeline dayanan mekik çekme, karın kaslarını kısa sürede güçlendirmektedir.

Süperman Hareketi

Sırt kaslarını geliştiren süperman hareketi yağ yakımını da beraberinde getirmektedir. Yere yüzükoyun yatıldıktan sonra kollar ileriye doğru uzatılmalıdır. Ardından düz şekilde uzatılan bacaklar kollarla aynı anda yerden kaldırılmalıdır. Süpermanın uçma şekline benzeyen bu hareket, kaslar zorlanana kadar tekrar edilmelidir. Kaslar gelişmeye başladıkça hareket sayısı arttırılmalıdır. Hareketin dinlenerek yapılması daha verimli sonuçların alınmasını sağlayacaktır.

Geriye Doğu Esneme Hareketi

Diz çöküldükten sonra eller göğüste birleştirilmeli ve geriye doğru mümkün olduğunca esneme hareketi yapılmalıdır. Bu hareket baldır germe olarak bilinmekte ve baldırların sıkılaşmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda sırt bölgesinde de yararlı olmaktadır.

Squat

Kalça ve bacak kaslarını gerliştiren bu hareket düzenli yapıldığında yağ yakımı sağlamaktadır. Bacaklar kalça hizasında açıldıktan sonra kollar yere paralel şekilde ileriye doğru uzatılır. Kalça dışarıya çıkarılacak şekilde bel dik tutularak, dizler bükülür ve aşağıya doğru eğilme hareketi yapılır. Hareket ilk olarak 15 tane yapılmalıdır. Fazlası bacaklarda ağrıya sebep olabilir. Gün geçtikçe hareket sayısında artma olabilir. Düzenli yapıldığında bacaklar fit bir görünüme kavuşur ve kalça dikleşir.

Kalça Kaldırma

Yere sırt üstü yatıldıktan sonra dizler kırılır ve kollar yere paralel şekilde uzatılır. Ardından ayak tabanları, baş kısmı ve kollar yerden kaldırılmadan kalça havaya doğru kaldırılır. Hareket sırt, bel ve kol kaslarını geliştirmektedir. Kalça yukarıya kaldırıldıktan sonra ortalama 10 saniye bekleme süresinin ardından yeniden yere yatılır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.