Glutatyon Hangi Besinlerde Bulunur?

  • TANITIM
  • Glutatyon Hangi Besinlerde Bulunur? için yorumlar kapalı
  • 390 kez görüntülendi

Glutatyon Hangi Besinlerde Bulunur?

İnsan vücuduna sayısız fayda sağlayan glutatyonun en etkili yolu damardan alınma yöntemi olsa da günlük yaşantıda da takviye olarak alınabilir. İçinde glutatyon olan gıda maddeleri ise; Brokoli, elma, sarımsak, avokado, domates, ıspanak, kuşkonmaz, zerdeçal, bezelye, roka gibi besinlerin tüketilmesi gerekir.

Glutatyon mide içerisinde parçalandığından dolayı amino asitlere ayrılır ve glutatyon seviyesine katkısı olmamaktadır. Fakat bu gıdalar içerdikleri aktif maddeler sayesinde serbest radikallere karşı olumlu etki sağlaması ve glutatyonun görevine destek olarak azalmasını engellemektedir.

Vücuttaki glutatyon üretimini sağlamak için gerekli olan amino asitleri içeren beslenme şekli vücuda gerekli olan glutatyonu sağlaması bakımından oldukça önemlidir. Beyaz ve kırmızı et, süt ürünleri ve süt, bakliyat, keten tohumu ve yulaf gibi tahıllar beslenme rutinine eklenmelidir.

Glutatyon Tedavisi ile Zamana Meydan Okuyun!

Deri hastalıklarında da glutatyon tedavisi kullanılmaktadır. Özellikle de akneli bir cilde sahip olan kişilerin üzerinde yapılan çalışmalar sonuçlarına bakıldığında glutatyon miktarının artması ile cildin yenilendiği ve sivilce oluşumunda gözle görülür bir azalmanın meydana geldiği gözlemlenmiştir. Glutatyon uygulaması sivilce tedavisine ek olarak ciltte yumuşama ve yenilenme sağlamaktadır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklık ve leke oluşumlarının tedavi edilmesinde iyileştirici etkilere sahiptir. Cilt lekelerini azaltan ve cilt hücrelerinin aktivitelerinde artış yaşanmasını sağlayan glutatyon, cildin daha parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar. Glutatyon içinde bulunan anti-aging bileşenleri sayesinde daha genç ve sağlıklı görünüm elde edilir.

Glutatyon Kürü

Glutatyon kürü uygulaması için kişinin herhangi bir sağlık kuruluşunda yatış yapması söz konusu değil. Haftada bir gün olmak kaydıyla 5 hafta süreli bir glutatyon uygulaması yapılır. Her bir glutatyon uygulama seansı yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir. Glutatyon kürü uygulaması sonrasında hasta günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir. Uzman hekimin ve kişinin isteğine bağlı olarak glutatyon uygulaması senede 2 defa olmak üzere tekrar edilebilir.

Glutatyon Eksikliği Neden Oluşur?

Glutatyon insan vücudunda doğal yollarla üretilir ancak bazı nedenlerden dolayı glutatyon üretiminde azalmalar meydana gelebilir. Glutatyon seviyesinin azalmasına neden olan bazı emenler; yaş, toksin maddeler ve çevre kirliliği olarak belirtilebilir. Beslenme yolu ile alınan glutatyon miktarı yeterli etkiyi sağlayamamaktadır bu neden ile dışarıdan glutatyon takviyesi ile hazır glutatyon alınması vücut için oldukça elzemdir.

Glutatyon eksikliğinde yaş almak ile beraber bu süre oldukça kısalır ve yaşlanma hızı artmaktadır, vücut artık kendini yenileyemez. Bu eksikliğin ortaya çıkması ile birlikte sağlıklı görünüm gittikçe azalmaktadır. Kişi kendini daha yorgun ve bitkin hisseder. Glutatyon eksikliği ile beraber ortaya çıkan belirtiler; kronik yorgunluk, sağlıksız ve cansız cilt görünümü, kas ve eklemlerde güç kaybının yanı sıra en önemlisi de bağışıklık sisteminde meydana gelen yavaşlamalardır.

Damar yolu ile vücuda verilen haftalık ya da günlük glutatyon, vücudu zararlı maddelerden temizleyerek hücre yenilenmesinde büyük katkılar sağlar. Glutatyon serbest radikaller ile savaşarak vücuda detoks etkisi yaratarak toksinlere savaş açmaktadır. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan bağışıklık sistemindeki hasarlar, glutatyon seviyesinin azalması ile ilişkilidir. Sağlıklı bir insan vücudunda bulunan glutatyon seviyesi yaklaşık olarak 10 gramdır. Gıda takviyesi ile alınabilecek glutatyon seviyesi maksimum 100-150 gram civarındadır. Bu neden ile damar yolu ile bu takviyeyi almak her durumda çok daha sağlıklı ve gereklidir. Glutatyon uygulaması bütün dünya tarafından kullanılır. Vücutta oluşabilecek hastalıkları en aza indirgeyen bu uygulamanın hiçbir yan etkisi bulunmaz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.