Bebeklerde Cilt Bakımı

  • DERMATOLOJİ
  • Bebeklerde Cilt Bakımı için yorumlar kapalı
  • 1.538 kez görüntülendi

Bebeklerde Cilt Bakımı

Bebeklerde Cilt Bakımı

Bebeklerde Cilt Bakım

Bebeklerde Cilt Bakım

Beslenme eksildiği ve temizliğin, iyi yapılamaması halinde bebeğin cildi kızarır ye sertleşir. Bunu gidermek için, bebek sık sık yıkanır, kurulanır .Kızarmış sertleşmiş kısımları (1 kısmı badem yağı veya zeytinyağına + 1 kısım limon suyu) katmak suretiyle yapılan karışımdan sürülür. Şişe her seferinde iyice çalkanır ve parmak uçları ile kızarmış kısımlara sürülür.

Başda Kepeklenme ve Kabuk Bağlama

Bazı bebeklerin başlarında ve bazen yüzlerinde kepeklenme ve yer yer kabuk bağlaması olur. Bunun sebebi içerden gelmektedir.

Kepeklenme ve kabuk bağlaması bebeğin bazı gıda ve bilhassa vitaminleri yeterince alamamasından olur, iyi beslenmiyen anne sütü emenlerde veya inek sütü verilenlerde bu çok olur.

Anne :A1,B1,B2, B3, E1,B5, B8 vitaminlerine havi gıdaları bol yemelidir. (Buğday çimi, bira mayası vs.).

Güneş ve Açık Hava Banyosu

Güneş banyosu bebeğin gelişmesi ve sağlıklı kalması için çok lâzımdır. Oda güneş alıyorsa, öğle üzeri iişünmiyecek saatlerde, bebek arabasına yatıırlmış olarak ve’ soyularak açık pencere önüne getirilir. Başı ve bilhassa gözleri örtülerek ışıktan korunmalı. Kısa süre güneşletip, üşütmeden giydirilmelidir. Oda soğuksa bebeğin yanına elektrik sobası koymalıdır. Güneş açık pencereden girmeli, camdan geçen güneş yararlı olmaz,

Bebeğin odası güneşli ve havadar olmalıdır.

Bebeklerde Uyku

Bebeklerde Uyku

Bebeklerde Uyku

Bebek uyurken odası sıcak olmalı, zira küçük bebek kendini soğuğa karşı koruyamaz. Bebeğin altı temizlenip karnı doyurulduktan . sonra yatağına katırılmalı ve örtülmelidir. Bebek normal olarak :

Doğuştan sonra günde 20 saat uyumalıdır.

6 -12 ay arasında günde 15 saat,

1 – 2 yaş arasında günde14 saat,

2 – 4 yaş arasında günde 12 -14 saat uyumalıdır. .

Bazı anneler bebeklerinin gündüz uyuyup gece uyumadıklarım söylerler. Bu anneler bebeğin doyurulma saatini gündüze göre ayarlamalı, gece emzirilmesi kaldırılırsa, bebek ona göre alışır, gece ve gündüz uyumaya alışır. Bebek en uzun süre gece uyumaya alıştırılmalıdır. Böylece .anne de dinlenme imkânı bulur. Gece uykusuzluğu anneyi çok sarsar.

Öğle üzeri hareketli geçmeli. Örneğin saat 19.00 da banyosu ve tuvaleti yapılmalı, saat 20.00 (8 de) emzirip gece uykusuna yatırılmalıdır. Banyo ve emmeden sonra bebek gece uzun süre uyur.

Yatacağına yalan bebek sevilip, hareket ettirilmemeli, uykusu kaçar ve uyuy amaz. Bebek 9 – 10 aylık olunca akşam saat 10’da doyurularak – sabaha kadar uyuması sağlanır.

Okul çağına kadar çocuğun öğleyin 1-2 saat uyuması çok faydalıdır. Okul çağında ise akşamları erken yatmalıdırlar.

Bebeklerde Uyuyamama

Pek çok ufak veya büyük çocuktan anneleri, uyumadığından şikâyet” eder. Çocuğun uyumamasında telkinin çok etkisi vardır. Anne doktora veya öğretmeme izahat verirken çocuk onu dinler ve iyice uyumaz olur.

Uyuyamayan çocuğa asla öfke ile foağırmamalı. Çocuk oğlan ise ve koyboyluğa özeni varsa, «Benim oğlum şimdi bir kovboy gibi uyuyacak» diye telkin etmelidir. Evvelden beri bağırmayı, öfkeyi âdet etmişseniz, bundan sonra birden dönüş yapın ‘ve yumuşak hareket edin, çok f ayda verecektir.

Bazen çocuklar geç yemek yer, gündüz kâfi hareket etmemiştir, havasını alamamıştır, odası soğuktur, o zaman uyuyamaz.

Sinirli ve öfkeli çocuklar da zor uyur. Çocuğun uyumama sebebi giderilerek uyuması sağlanmalıdır. Zira hem gece ve hem gündüz, uykusunun önemi büyüktür.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.