Bağırsak Mide Gazı Nasıl Giderilir, Geçer? Kesin Çözüm Doğal Yöntemler

  • Genel Sağlık
  • Bağırsak Mide Gazı Nasıl Giderilir, Geçer? Kesin Çözüm Doğal Yöntemler için yorumlar kapalı
  • 1.038 kez görüntülendi

Bağırsak Mide Gazı Nasıl Giderilir, Geçer? Kesin Çözüm Doğal Yöntemler

Tüm insanlar ya geğirerek ağızdan ya da anüs bölgesinden mide ve bağırsaklardaki havayı dışarı atarlar. Gaz temelde 2 nedenden oluşur. Yerken veya içerken ağızdan yutulan hava veya bağırsaklardaki bakterilerin besinleri parçalaması sonucu oluşan kötü kokulu gazdır. Sürekli gaz çıkarma nadiren de olsa tehlikeli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bunların arasında bağırsaklarda iltihap, mide kanseri ve bakteriyel enfeksiyonlar sayılabilir. Ama genele baktığımızda sık gaz çıkarma ve geğirmenin altında basit bir neden yatmakta olduğu görülmektedir. Gazlı içecek ve yiyecekleri tüketmek, yemek yerken hava yutma, bazı gıdalara alerji, aşırı abur cubur tüketimi, kabızlık, az protein alımı, aşırı alkol tüketmek, adet öncesi semptomlar ve strese bağlı sebepler gaz oluşumunu arttıran başlıca etmenlerdir. Aşırı gaz çıkarma, geğirme, mide gurultuları ve şişkinlik şikâyetiniz varsa doğal tedavi uygulamalarından faydalanmalısınız. Bizde bu yazımızda gaz probleminizden kurtulmanız için, bitkisel tedavi yöntemlerinden bahsettik.

Gaz sıkışması, sancısı belirtileri

  1. Karında şişlik
  2. Geğirme
  3. Karın ağrısı
  4. Midede doluluk hissi
  5. Karında gerginlik
  6. Karında ağrıya dönüşen keskin kramplar

Zencefil

Zencefil gaz probleminden muzdarip olanlar için gaza kesin çözüm olan ilk akla gelen bitkilerdendir. Mide ve bağırsak kaslarını yatıştırıcı etkisiyle sindirimi kolaylaştırır ve şişkinliği giderir. Bunun neticesinde daha az gaz oluşumu ve geğirmeyi sağlar. Bir su bardağı sıcak suya, 1 yemek kaşığı toz zencefil koyun ve 10 dakika demlendirin. Rengini verdikten sonra süzgeçle tozunu süzün. İçine bir çay kaşığı bal ve 5-6 damla limon sıkarak için. Gün içinde 2-3 bardak tüketin. Alternatif olarak taze zencefili yemek ve salatalarınızda da rendeleyerek kullanabilirsiniz.

Nane

Ananelerimizin vazgeçilmezi olan nane, gerek hoş kokusu gerekse sakinleştirici etkisi dolayısı ile şiddetli gaz, geğirme ve mide rahatsızlıklarınızda çok etkili bir bitkidir. Antispazmodik özelliği sindirim sisteminizi rahatlarak bu sorunlardan kurtulmanızı sağlar. Bir su bardağı sıcak suyun içine bulabilirseniz bir miktar taze nane yaprağı, bulamaz iseniz aktarlardan temin edebileceğiniz kurutulmuş naneden 1 tatlı kaşığı katın. 10 dakika demlenmesinin ardından biraz bal ve limon ilave ederek için. Günde 2-3 bardak içmelisiniz.

Probiyotik Gıdalar

Bağırsak bakterilerinin sebep olduğu aşırı gaz problemlerinde en etkili yol probiyotik gıda takviyesidir. Yoğun antibiyotik kullanımının ardından bağırsaklardaki yararlı bakteri sayısı azalır. Bunun normale döndürülmesi için probiyotik gıdalar en kolay yoldur. Marketlerden probiyotik yoğurt satın alabileceğiniz gibi eczanelerden ve internet sitelerinden temin edebileceğiniz kapsül halinde probiyotikler de vardır ve kapsüller daha etkilidir. Ev yoğurdu, turşu, sirke, boza ve ekşi maya ekmek te bu bakterilerin doğal alım yöntemlerindendir.

Papatya

Papatyada diğer tavsiyelerimizdeki önerilerimiz gibi gaz sorununuzda güzel bir yardımcınız olacaktır. Mide şişkinlikleri ve yanmalarında önüne geçecek olan papatya çayını da günlük içilecekler listenize dâhil etmelisiniz. Aktarlardan bulabileceğiniz papatya çayını demleme yöntemi ile gün içinde 3-4 bardak olarak tüketin. Papatya çayı yapmak için bir tatlı kaşığı papatyayı bir bardak sıcak suya koyup 3-5 dk demleyin süzüp için.

Kakule

Halk arasında fazla bilinmese de kakule de sindirim sistemi üzerinde etkisi kanıtlanmış bir bitkidir. Mide öz suyunu arttırarak gaz oluşumunu engeller. Yemeklerden sonra bir miktar kakule tohumunu çiğneyin ve çıkan özsuyunu yutun. Günde 2-3 defa tekrarlayın. Diğer bir tarif ise; bir çay kaşığı kakule tohumunu ezin ve bir bardak sıcak suya atın. 10 dakika demlenmesinin ardından süzün.  Daha sonra içine 1 çay kaşığı bal ekleyin ve için. Bunu da her yemekten sonra içmelisiniz.

Rezene

Rezene gaz ve sindirim sistemi sorunlarının çözümünde dünya çapında bir üne sahiptir. Hazımsızlık, şişkinlik ve mide yanması problemlerinde de etkilidir. Bunun için her yemekten sonra bir tatlı kaşığı rezene tohumunu çiğnemelisiniz. Diğer bir tarif ise; bir cezve suya, bir çay kaşığı rezene katıp kaynatın. Oda sıcaklığına düştükten sonra bir bardağa süzün ve çay olarak için.

Anason

Anasonda bu konuda haklı bir üne sahiptir. Mide ve bağırsakların yatıştırılması, sindirime yardımcı olması ve şişkinliği azaltması ve bu sayede şiddetli gaz ve geğirme sorunlarında çok etkili bir bitkidir. Bunun için her yemekten sonra yarım tatlı kaşığı anason çiğneyebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise çay olarak tüketmektir. Bunun için 1tatlı kaşığı anasonu hafifçe ezin. Bir bardak sıcak suya atın ve 5-6 dakika demlendirin. Süzdükten sonra için. Bu çayı günde 2 defa tüketmelisiniz.

Bunların Yanında bilmeniz gerekenler:

  1. Yemek yerken ve içerken acele etmeyin. Besinleri iyice çiğneyin
  2. Yemek yerken konuşmaktan kaçının.
  3. Gazlı içeceklerden uzak durun.
  4. Şarap bira gibi içeceklerin gazı arttırdığını unutmayın ve bunlardan uzak durun.
  5. Fasulye ve diğer baklagillere ara verin.
  6. Baharatlı gıdalarında birçok mide problemini tetiklediğini anımsayın
  7. Sakız çiğnemekten de kaçının.

Not: Şayet çok uzun süren, ağır kokulu ve sancılı gaz şikâyetiniz varsa doktora görünmelisiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.