Akut Orta Kulak İltihabı Nedir?

  • ÇOCUK SAĞLIĞI
  • Akut Orta Kulak İltihabı Nedir? için yorumlar kapalı
  • 1.226 kez görüntülendi

Akut Orta Kulak İltihabı Nedir?

Bu konumuzda sizlere genel kapsamda çocuklarda görülen akut orta kulak iltihabı nedir ve ne gibi belirtileri vardır üzerine bilgiler sunacağız. Akut orta kulak iltihabı genel olarak çocuğunuzun boğaz ağrısı, soğuk algınlığı veya başka yaygın bir enfeksiyon ile başladığını bilmeniz gerekiyor. Bu enfeksiyona neden olan başlıca mikrop etkenleri genel olarak virüs veya bakterilerden oluşmaktadır. Östaki tüpü aracılığı ile orta kulağa kadar uzanan bu enfeksiyon yolu çocuğunuzun orta kulağa dayalı zarın arkasında yer alan kısmıdır. Enfeksiyonun meydana gelme durumu şişme, ağrı ve tıkanma ile başlayabilmekte. Bu kapsamda kulaktaki zarın hemen arkasında oluşan “mukus” adına sahip sıvı ile tetikleme başlar.

orta-kulak-iltihabı Akut Orta Kulak İltihabı Nedir?
orta kulak iltihabı

Mukus sıvısının oluşmasıyla birlikte çocuğunuzda duyma/işitme gibi problemler hat safha da kendini gösterebilmektedir. Bu durum güçleşmekte olup, aynı zamanda çeşitli kulak ağrılarını da meydana getirebilmektedir. Bazen sıvının kulaktan dışarı doğru akıldığı görülmektedir, bu durum kulak zarının delinmesiyle mukus sıvısının akmasını temsil etmektedir. Kulak zarında oluşan bu ani delinme bir iki gün süre zarfında kendini toparlayarak iyileşme evresine girmekte. Kulak enfeksiyonları genellikle küçük yaşa sahip çocuklarda daha fazla seyir göstermektedir. Konumuz her ne kadar çocuklar üzerine olsa da aslında herkes kulakları ile ilgili enfeksiyonlar geçirebilmektedir. Fakat yetişkinlere göre bu durum çocuklarda daha fazla görülmekte. Bu durum nezdinde özelliklede kreş ve yuva gibi alanlarda yer alan çocuklar grup halinde oldukları için daha fazla enfeksiyon riskine kapılma olasılığına sahiptir.

Akut Orta Kulak İltihabının Belirleri

Bu hastalığın en net belirgin hali genellikle yüksek ateş ve organın ağrılarından oluşmaktadır. Öte yandan kulakta delinmeyle birlikte sıvı akıyorsa bu durumda hastalığın evresini kapsıyor. Bebeklerde kulaklarda enfeksiyon sorunu kendilerinde daha fazla yani normalin üstünde ağlama ve elleri ile kulaklarını tutma görülmektedir. Diğer belirtiler içerisinde yer alan uyku sorunu, denge de duramama, huzursuzluk sendromu ve duyma problemleri de yer almaktadır. Bu kapsamda yer alan çocukları doktora götürmeye gerek duyulmamakta. Eğer çocuğunuz kulağının ağrıdığını dile getirebiliyor ise, bu durumda kendisine ağrı kesici vermeniz yeterli olacaktır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.