Yaygın Olarak Görülen Alerjik Cilt Hastalıkları Nelerdir?

  • DERMATOLOJİ
  • Yaygın Olarak Görülen Alerjik Cilt Hastalıkları Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 1.009 kez görüntülendi

Yaygın Olarak Görülen Alerjik Cilt Hastalıkları Nelerdir?

Yaygın Olarak Görülen Alerjik Cilt Hastalıkları Nelerdir?

Kaşıntı, kızarıklık, şişlik ve kabuklanma gibi ciltte meydana gelen bu olumsuz koşullar alerjik cilt hastalıkları belirtileridir. Bu tip alerjik cilt hastalıkları kişiden kişiye farklı şekillerde görülmektedir. Cilt hastalıklarının birçok çeşidi mevcuttur.

Egzama Hastalığı

Bu cilt hastalığı kızarıklık, pullanma ve ciltte kuruma belirtileri vardır. Bu tip cilt hastalığın bulaşma riski yoktur.

Atopi Hastalığı

Bu alerjik daha çok genetik şekilde kişilerde rastlanır. Bu yüzden daha önce ailesinde oluşan atopi diğer aile bireylerine yansımaktadır. Bu dermatiti hastalıkları ilerleyen zamanlarda astım veya alerjik nezle gibi farklı hastalık riskler taşımaktadır.

Ürtiker Hastalığı

Bu tip cilt hastalığının bir diğer adı olan kurdeşen, kızarık ve soluk bir şekilde kaşıntı veren bir alerjik türüdür. Üretiker hastalığı ciltte aniden döküntülere sebebiyet verir ve kaşıntılar sonucu ciltte kabarıklar meydana gelmektedir.

Akut Ürtiker Hastalığı

Ciltte oluşan plakların 7 hafta bir zaman içerisinde oluşan bir alerjiktir. Bu tip cilt alerjikleri zaman içerisinde kendi kendine kaybolmaktadır. Fakat akut ürtiker alerjisinde mutlaka ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Daha çok yetişkin kişilerde rastlanan akut ürtiker ceviz ve kabuklu yemiş gibi besinlerde çıkabilmektedir.

Kronik Ürtiker Hastalığı

Yetişkin kişilerde gözüken kronik ürtiker, ciltte meydana gelen dökülmelerin en fazla 7 hafta devam etmesi sonucu birkaç gün aralıklarla devam edilen durumdur.

Kontakt Dermetit Hastalığı

Bazı zararlı maddelerin cilde temas etmesi sonucu  oluşan alerjik durum sonucu dökülmelere sebebiyet verir.

İrritan Kontak Dermatit Hastalığı

Bu hastalık sonucun şiddetli ağrılar ve kaşıntıya sebebiyet verir. Maddelerin cilde temas etmesi sonucu döküntüye sebebiyet verir. En çok deterjan bu hastalığa etki etmektedir. Bu nedenle daha çok ellerde görülmektedir. Ayrıca kimyasal madddelerin temas etmesi sonucu bu cilt hastalığı ileri seviyelere çıkabilmektedir.

Alerjik Kontakt Dermalitt Hastalığı

Oldukça ağır kaşıntı, kabarıklık ve kızarıklık belirtileri veren kontakt dermalitt, herhangi bir bitkiye temas etmesi sonucu ortaya çıkabilmektedir. Bitkilerdeki urisiol adı verilen madde yüzünden bu alerji çıkmaktadır. Kişinin 48 içerisinde bu etkileri görmektedir. İlaç tedavisi uygulanabilmesine karşın uzun bir sürede geçmektedir.

Bir önceki makalemiz olan Siyah Noktalardan Nasıl Kurtuluruz başlıklı yazımızıda okumanızı öneririz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.