Minoksidil (Minoxil) Nedir, Ne İşe Yarar?

  • TANITIM
  • Minoksidil (Minoxil) Nedir, Ne İşe Yarar? için yorumlar kapalı
  • 1.696 kez görüntülendi

Minoksidil (Minoxil) Nedir, Ne İşe Yarar?

Saç dökülmesi problemleri yaşayan herkesin duyduğu en etken maddelerden biri Minoksidil olarak bilinir. Minoxil ya da Minoksidil olarak bilinen bu madde ne işe yarar, faydaları nelerdir, olası yan etkileri neler olabilir? Bunları öğrenmek için doğru adrestesiniz.

Minoksidil, erkek tipi kellik tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hatta yapılan araştırmalar bir senelik düzenli kullanımda erkeklerin %23’ünde kelliğin giderildiği kanıtlanmıştır. Saç kaybı yaşıyorsanız, doktorunuza danışarak Minoksidil etken maddesi içeren ürünler kullanılabilir.

Minoksidil Nasıl Kullanılır?

Minoksidil 60ml (300 doz) kutusunda eczanelerde satılmaktadır. Küçük miktarda sprey, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez 5 püskürtme (1 ml) saç dökülmesi olan bölgeye uygulanır. Minoksidil o kadar güçlü bir etken maddedir ki, kafa bölgesi haricinde herhangi bir yerinize değmemesi gerekmektedir. Eğer yanlışlıkla herhangi bir yerinize Minoksidil değerse, o bölgeyi bol suyla yıkamaya özen gösterin. Saç boyama ya da perma gibi kimyasal işlemler yapmadan 24 saat önce Minoksidil’e ara verilmelidir. Ayrıca jöle, wax, saç spreyi ya da şampuan gibi ürünleri kullanacaksanız aradan en az 30 dakika geçmesine dikkat edin. Zamanında ve sürekli kullanıma dikkat edilmelidir. 4 – 6 arasında sonuçları görebileceğinizi ve maksimum faydayı 12 ayın sonunda alabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Minoksidil İşe Yarıyor mu?

Evet, Minoksidil etken maddesi bulunan spreyler, var olan saç dökülmesini durdurup yeni saçların çıkmasında etkili oluyorlar. 65 yaşından büyük yetişkenlerde ve 18 yaşından küçük çocuklarda görülen saç dökülmesi karşısında kullanılmamalıdır. 18 – 65 yaş arasındaki yetişkinlerde kullanılırsa kelliğin engellenmesi daha mümkün hale gelecektir.

Minoksidil‘in Olası Yan Etkileri Nelerdir?

Minoksidil etken madddesi bulunan spreyler, hafif yan etki dediğimiz etkilere sebebiyet verebilir. Yan etkiler görüldüğünde eczacınız veya doktorunuza danışmanız gerekir.

Olası hafif yan etkiler;

  • Ani alerji işaretleri; örneğin ellerin, ayakların, dudakların, yüzün şişmesi ya da özellikle ağız ve boğazdan yutkunmayı ve yutmayı zorlaştıracak şekilde şişmeler olursa,
  • Ciltte döküntüler meydana gelirse (ürtiker),
  • Ani tansiyon düşmeleri yaşarsanız (hipertansiyon)

Eğer bunlardan biri sizde görülüyorsa Minoksidil’e karşı alerjiniz var, demektir. Acil olarak hastaneye gitmeniz gerekebilir. Ayrıca göğüs ağrısı, kalp atışlarındaki ani değişimler, nefes almada zorluk, hızlı kilo alma ve eskisinden daha az idrara çıkma gibi sorunlarla karşılaşırsanız doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

İçerikte yer alan bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Yer verdiğimiz bu bilgiler internet üzerindeki kaynaklardan derlenmiştir. Doktorunuza ve eczanıza danışmadan lütfen kullanmayınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.