Elde Titreme ve Güç Kaybı Nedenleri

  • HASTALIKLAR
  • Elde Titreme ve Güç Kaybı Nedenleri için yorumlar kapalı
  • 1.072 kez görüntülendi

Elde Titreme ve Güç Kaybı Nedenleri

Elde titreme birçok insanın başına gelen yaşantısına sızan ama maalesef önemsenmeyen bir hastalık belirtisidir. Yazı yazarken cümleler yamuk yumuk dökülüyorsa kâğıda, mutlu bir anınızı fotoğraflamak isterken makine ellerinizde sabit durmuyorsa, tepsi taşırken titreyip tepsi içindekileri düşürme tehlikesi yaşıyorsanız üzgünüz ama ciddi bir rahatsızlığınız olabilir. Titreme, kişinin iradesine bağlı olmaksızın, vücut kaslarının istemsiz bir şekilde mütemadiyen titremesi şeklinde tanımlanmaktadır. Ekseriyetle ellerde görülen rahatsızlık, başlangıçta ileri düzey olmadığı için fark edilmemekte ancak ilerlediği zaman, belli hallerde kendini ortaya çıkarmaktadır. Uzman görüşlere göre birçok sebepten meydana gelebilecek bir rahatsızlık olan elde titreme, önemli hastalıkların habercisi olabilir.  Günlük yaşamı ciddi derecede etkileyen, kişinin yaşam kalitesini düşüren titremeler önlem alınmadığı takdirde ilerleme gösterebilmektedir. Hafif titremeler önce normal gelebilir lakin çay kahve gibi kafein oranı yüksek içeceklerin tüketimi, yoğun iş stresi titremeyi anormal düzeylere çıkartıp uyarılar vermeye başlar.

Elde Titreme

Elde titreme harekete bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Hareket halindeyken örneğin çay doldururken, kahve fincanını tutarken titreme daha belirgin hale gelmektedir. Sadece ellerde değil vücudun başka uzuvlarında da görülebilmektedir titremeler; bacak, baş gibi. Titreme kafein ve strese bağlı olarak çıksa da çoğu zaman, nörolojik sebeplerden de çıkabilmektedir. Parkinson hastalığı nörolojik sebebe en ideal örnek olmaktadır. Parkinson orta yaş üstü insanlarda görülen, bir çeşit titreme hastalığıdır. Başlangıçta sadece tek bir elde meydana gelen titreme, ilerlediği dönemlerde vücudun diğer yarısına ellere ve bacaklara yayılır. Kişinin ilaç kullanımına, sinir sistemine göre titreme dozajlarında farklılıklar görülür. Elde tireme ile kendini gösteren ve ilerleyerek Parkinson hastalığına ulaşan rahatsızlık, yürüme ve konuşma zorluğunu beraberinde getirebilmektedir. Fizyoterapist ve konuşma odaklı terapilerle hastalık kontrol altına alınarak bir çeşit önlem alınabilmektedir. Ayrıca kişinin tüm terapi boyunca günlük hayattan kopmaması, yaşamda aktif rol alması iyileştirici etken sayılmaktadır.

elde titreme

Elde Titreme ve Güç Kaybı

Yaşam kalitenizi düşüren elde titreme uzmanlar tarafından titremenin şiddeti, sıklığı, nerede olduğu gibi detayları incelenip gerekli kan ve nörolojik testlerden sonra titremenin kaynağı bulunabilmekte ve tedavi programı hazırlanabilmektedir. Çoğunlukla ilaç ve ilerleme durumlarında terapilerle kontrol alınabilmektedir rahatsızlık. Sinir ve stresin titreme sıklığını arttırdığı bilinmektedir, uzmanlar bu durumu en aza indirgemek için tedavi aşamasında antideprasan ilaçlarla kişinin tedavi süresince rahat olmasını sağlamaktadır. Erken dönemlerde ilaçla kontrol edilebilen rahatsızlık ilerleyen dönemlerde özellikle Parkinson teşhisi konulmuş hastalarda ömür boyu ilaç tedavisi ve cerrahi işlemlerle tedavi edilmektedir. Elde titreme rahatsızlığınız varsa erken teşhis adına doktorunuza görünerek, kan tahlili ve nörolojik testlerden geçerek durumu kontrol altına alabilirsiniz. Unutmayınız ki erken teşhis daima kişinin yararına sonuçlanır. Modern tıbbın sürekli kendini geliştirmesi, teknolojik uygulamaların çoğalmasıyla eskiden korkutucu olan hastalıklar yenilikçi bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Yaşam kalitenizi düşüren rahatsızlıktan kurtulmak için en kısa sürede lütfen doktorunuza başvurunuz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.