10 Doğurganlık Hamile Kalmanıza Yardımcı Olacak Gıdaları Artırma

  • ALTERNATİFTIP
  • 10 Doğurganlık Hamile Kalmanıza Yardımcı Olacak Gıdaları Artırma için yorumlar kapalı
  • 1.569 kez görüntülendi

10 Doğurganlık Hamile Kalmanıza Yardımcı Olacak Gıdaları Artırma

Hamile olmak dünyanın en güzel neşesi. Bir kadından anneye geçiyorsunuz ve bu harika geçişin güzelliğini tecrübe etmek sizin hakkınız. Ve bu mutluluğu, bedeninizi geliştiren, doğurganlık seviyenizi yükselten ve hamile kalma şansınızı artıran sağlıklı bir diyetten başka bir şey olmadan başarabilirsiniz .

Evet mümkün! Tek gereken, aşağıda sıralanan sağlıklı yiyecekler .

Bir göz atalım, olur mu?

1. Karpuzu

Kızılcık, ahududu ve yaban mersini gibi meyveler, hem erkek hem de dişi fertiliteyi arttırmaya yardımcı olan antienflamatuar bitki ve antioksidanlarla doludur. Meyveler ayrıca folat ve C Vitamini açısından oldukça zengindir; bu da hamileliğiniz boyunca fetal gelişim için onları oldukça gerekli ve faydalı kılar.

Meyveler ayrıca lifle doludur ve kilo kaybını tetiklemeye yardımcı olurlar ; bu, aynı zamanda daha sağlıklı vücutlara sahip olan ve kilo sorunu olmayan annelerin daha hızlı ve kolay gebe kalma eğiliminde olmaları nedeniyle de gereklidir. Günlük diyetinize en az bir bardak çilek eklemelisiniz.

2 yumurta

Yumurtalar bir TTC diyetinde vazgeçilmez bir katkı maddesidir, ancak mineraller ve vitaminler açısından inanılmaz zengin oldukları için yalnızca organik yumurtaları seçtiğinizden emin olun. Ayrıca folikülün kalitesini arttırmaya yardımcı olan kolin gibi amino asitleri de içerirler. Beyin gelişimini artırarak nöral tüp defekti gibi birkaç doğum kusurunu önlemeye yardımcı olur. Ve yumurtanızı yaparken, yumurta sarhoşluğunu yediğinizden emin olun çünkü doğurganlığınızı artırmak için gereken en yüksek miktarda gerekli besin maddelerine sahiptir.

3. Avokado

Avokadolar folatla doludur ve bu tenli lezzet, vücudunuzu besinleri emerken sağlıklı bir hormonal dengeyi korumaya yardımcı olan bir vitamin olan K Vitamini bakımından da zengindir. Bu lezzetli yeşil meyve, etkileyici potasyum içeriği nedeniyle kan basıncı seviyelerinin düzenlenmesinde oldukça etkilidir . Tamamen kaloriden yoksun olmalarına rağmen, çoğunlukla sağlığınız için iyi olan tekli doymamış yağlar içerirler, ancak kalori sayısından endişe duyuyorsanız, kendinizi bir gün avokado ile sınırlandırın.

Avokado ile ilgili en iyi şey, avokadoların pestisitlerin nüfuz edemeyeceği çok kalın bir cilde sahip olması nedeniyle, kimyasalların kullanımı olmadan doğal iyiliğinin tadını çıkarmanızdır. Dolayısıyla, onları organik bir dükkandan satın almak zorunda kalmayarak da tasarruf edebilirsiniz.

İşte inanılmaz lezzetli bir avokado muamelesi ve doğurganlığınızı artırmak için harika bir çare olarak bilinir. Tahıllı bir tost alın, bir avokado’nun üçte biriyle yayın ve ardından biraz zeytinyağı atın. Bu küçük atıştırmalık, diyabet veya PKOS’lu kadınlar için oldukça elzem olan hücrelerin oksidatif hasardan korunmasında ve düzenlenmesinde oldukça etkili olan yüksek miktarda E Vitamini içerir.

4. Fasulye ve Mercimek

Bu ikisi bitki bazlı en iyi protein kaynaklarıdır ve folat, lif, demir ve B vitamini bakımından da zengindirler. Bu besin dolu yiyecekler, vücut gücünüzü geliştirmenize ve geliştirmenize yardımcı olmak için oldukça etkilidir.

Doktorlar, maksimum fayda sağlamak için haftada en az iki öğün yemek yemelerini öneriyorlar. Bununla birlikte, fasulye ve mercimek için alışveriş yaparken BPA içermeyen bir kutu seçtiğinizden emin olun, çünkü BPA vücudunuzun östrojen seviyelerini olumsuz etkileyebilir.

5. Somon balığı

Kanatlı eti ve eti mideden çıkaramazsanız, yabani somon, gebe kalma olasılığınızı artırmak için hayati olan temel proteini stoklamak için ideal bir seçimdir. Yağlı balıklar, göz gelişimi ve fetal beynin büyümesi için son derece önemli olan Omega-3 yağ asitleri ve Docosahexaenoic acid (DHA) ‘in en zengin profiline sahiptir.

Fazla kilolu veya obez olan kadınlar DHA eksikliği yaşama eğilimindedir, bu nedenle hamilelik sırasında sağlıklarını iyileştirmek için diyetlerine yabani somon eklemeleri gerekir. Ancak, somonun çok fazla cıva içermediğini unutmayın, bu yüzden her hafta 12 onstan fazla yemek yemeyin.

6. Narenciye

Turunçgiller, C vitamini, B vitamini, kalsiyum, potasyum ve folat ile doludur, bunların hepsi yumurtalar için sağlıklı bir atmosfer yaratarak ve yumurtlamayı düzenleyerek gebe kalmanıza yardımcı olur. Portakal, greyfurt, clementines, kivi ve limon bu besinleri elde etmek için en iyi kaynaktır.

Her gün bu turunçgillerden en az bir porsiyon tükettiğinizden emin olun. Normal meyve tabağınıza sadece büyük bir portakal, greyfurt veya iki kivi ekleyin.

7. Yoğurt

Doktorlar, az yağlı süt ürünlerine karşı tavsiyede bulunur, çünkü doğurganlıklarını artırmaya ve hamile kalma şanslarını artırmaya çalışan kadınlar için sağlıksız olma eğilimindedirler. Tam yağlı süt ürünlerinden oluşan büyük bir porsiyon, verimliliğinizi artırmak için çok önemlidir ve Yunan yoğurt en iyi seçiminizdir. Probiyotiklerle doludur, kalsiyum içeriği sütten iki kat daha fazladır ve sade tam yağlı yoğurttan bile daha fazla protein içerir.

Yoğurtu kahvaltıda en besleyici seçenektir ve öğle yemeğinden önce hızlı atıştırma için bile mükemmel bir seçimdir. Ayrıca, yumurtalıklarınızda bulunan foliküllerin olgunlaşmasına, bağışıklık kazanmanıza ve kemiklerinizi güçlendirmenize yardımcı olan D Vitamini bakımından da zengindir .

Eğer büyük bir yoğurt hayranı değilseniz, günde 1.000 mg kalsiyum alımınızı başka bir tam yağlı süt kaynağından almanız gerekir, örneğin en sevdiğiniz peynirin bir onsunu veya hatta süt. Bununla birlikte, kendinizi her gün büyük bir dondurma tabağına almaya başlamayın ve doğurganlığı tehdit eden doymuş yağ yığınları içerir.

8. Ceviz

Bütün fındıklar inanılmaz derecede sağlıklıdır, ancak ceviz, en yüksek miktarda temel besin maddelerine sahip olma eğilimindedir. En yüksek lif içeriğine sahiptirler ve omega-3’ün tek bitkisel kaynağıdır. Güçlü magnezyum profilleri, progesteron üretme ile birlikte, doğurganlığı arttırmaya yardımcı olan uterusa giren kanın artmasına yardımcı olur.

Magnezyum, aynı zamanda sabah bulantısı semptomlarını gidermede oldukça etkilidir, bu nedenle kadınlar için ilk trimesterinde şiddetle tavsiye edilir. Ancak, fındık kalori açısından son derece zengin olma eğilimindedir, bu yüzden onları dikkatlice yediğinizden emin olun.

9. Koyu Yeşil Sebzeler

Lahana, İsviçre pazı ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, hamileliğin ilk birkaç haftasında meydana gelme eğiliminde olan ve omurgada ve beyinde doğum kusurlarını önleyen kalsiyum, folat gibi çok önemli doğum öncesi besinlerle yüklenir. , adet sırasında oldukça önemlidir . Hamileliğinizi keşfetmek birkaç hafta alır, bu nedenle, TTC olduğunuzda vücudunuzdaki folat yığınlarını stoklamanız gerekir.

Diyetlerinden yeterli miktarda folat almayan birkaç kadın vardır ve doktorlar günlük 400 mcg ideal bir dozajı tamamlamak için folik asit vitaminlerinin alımını önermektedir.

10. Kinoa

Doktorlar hamile kadınlara veya gebe kalmayı ümit edenlere, günlük tahıl alımlarının% 50’sini tam tahıllardan tüketmelerini tavsiye ediyorlar ve en iyi glutensiz folat, çinko ve protein kaynağı arıyorsanız, Quinoa’dan daha iyi. Ayrıca, zengin lif içeriğinden dolayı kabızlığa da yardımcı olur ve dönemlerinizde tüketildiğinde özellikle yararlıdır.

Hayvansal protein kaynaklarını bu inanılmaz derecede besleyici bitki bazlı kaynakla değiştirmelisiniz ve gebe kalma şansınızı arttırmada oldukça etkilidir. Vücudunuzun kan şekeri seviyelerini ve menstrüel siklusunuzu düzenlemenize yardımcı olan ve doğurganlığınızın dorukta olduğu günleri tespit etmenizi sağlayan karmaşık karbonhidratlar içerir .

Anneleri hatırlayın, çocuğunuzun sağlığı, zaman zaman ağırlığınızı azaltabilecek en büyük sorumluluğunuzdur, ancak sağlıklı ve dengeli bir diyet ile eksik kalan her şeyi telafi etmelisiniz. Besinler, fetüsün sağlıklı gelişimi için gereklidir, bu nedenle yukarıda belirtilen tüm yiyecekleri stokladığınızdan emin olun.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.