Garip İdrar Renkleri ve Anlamları

  • Genel Sağlık
  • Garip İdrar Renkleri ve Anlamları için yorumlar kapalı
  • 1.184 kez görüntülendi

Garip İdrar Renkleri ve Anlamları

İnsanın idrarı ilacın ilk günlerinden beri yararlı bir tanı aracı olmuştur. Koku, yoğunluk ve idrar rengi bile genel sağlık durumunuz hakkında daha fazla bilgi verebilir. Dolayısıyla tüm bu insanlar için idrarınızdaki sıvı dışkı ile ilgili bazı önemli şeyleri paylaşıyorum.

İdrarın rengi, vücudunuzda yeterli miktarda su bulunan bir göstergenin varlığını gösterir. Herhangi bir halk susuz kaldığında bile, idrar çıkışı azalmaya başlar ve renk eskisinden çok koyulaşır. Bazı yiyecekler veya hastalıklar idrar veya rengini tamamen değiştirebilir.

İdrar, baldan veya koyu amberden çiğ açık renklere kadar değişen çeşitli renklerde olabilir. İşte kimsenin idrarının detayı.

Garip İdrar Renkleri ve Anlamları

1. Normal İdrar

Genellikle normal idrar şeffaf renkten sarı soluk renge kadar değişir. Bu sarı renk, kırmızı kan hücrelerinden gelen, bilirubin denilen bir çekirdek maddeden türemiştir. Herhangi biriniz iyi hidratlandığında hem bilirubin hem de soluk olan sarı şeffaf renkli idrarı veren vücudunuzda seyreltilir.

2. Yeşil veya Mavi İdrar

Olağandışı olan yeşil veya mavi idrar ve nedeni genellikle propofol, indometasin ve amitriptilin gibi ilaçlardır. Ailesel benign hiperkalsemi olarak adlandırılan ve en sık çocuklarda görülen ve idrar rengini mavi olan “sendrom mavi bebek bezi” olarak bilinen olağandışı bir tıbbi durumdur. İdrar yolunda bulunan ve idrarın yol açtığı psödomonas bakterilerinin yeşile döndüğü bir enfeksiyon.

3. Sarı Koyu İdrar

İdrar, herhangi biriniz bütün gün daha az su içtiğinde vücudunuzun terlemesini veya diğer işlemlerini telafi eden koyu sarı renkte olur. Vücudunuz idrar çıkışını konserve suyuna indirgemeye başlar. Bu, koyu sarı renkte daha fazla konsantre olur, çünkü suda daha az seyrelir.

4. Kırmızı veya Pembe İdrar

Kırmızı veya pembe renge sahip olan idrar, ravent veya pancar tüketen, rifampisin içeren ilaçların yanı sıra idrarınızda kana neden olan diğer tıbbi durumları içeren birçok neden olabilir. İdrarda bulunan kan, çoğunlukla insanların görmezden geldiği ve bu hastalığın erken aranamayacağı önemli bir semptomdur.

5. Bal ve Amber Renkli İdrar

İdrarın kehribar rengi dehidratasyona işaret eder, ancak çoğu durumda uzun süre dayanır ve ciddi hasara neden olabilir. Evinizde uygun nemlendirme ile çözülebilir. İdrar rengi, suyu yerine koda ve meyve suyu gibi yapay renklerle ikame eden amber rengine dönüşür ve idrar renginizi, her ne kadar yeterli miktarda sıvı alımı olsa bile, her zamankinden daha koyu hale getirir.

6. Kahverengi İdrar

İdrar rengi bira ile kahverengi gibi şurup olur ve sert dehidrasyon olur ve vücudunuz su tutmaya çalıştığında idrar çıkışınız azalır. Vücudunuzdaki kan dolaşımının azalması nedeniyle uzun süreli su eksikliği hipovolemiye neden olur. Hasara yol açan oksijenden yoksun dokulara neden olur. Kahverengi rengin idrarı bile karaciğerinize veya böbreğinize zarar verir.

7. Portakal İdrarı

İdrar renginiz parlak sarı veya turuncu olduğunda, B vitamini fazlası olabilir. Karaciğer hastalığından, hatta sarı tenli, solgun dışkılardan ve sarı gözlere dönüşen beyaz gözlerden herhangi biri bile olabilir. . Hepsi, safra kanallarınızdaki kanınızı dolaştıran bilirubonun turuncu rengiyle sonuçlanmasına neden olabilecek tıkanmalar nedeniyle yapılır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.