Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • TANITIM
  • Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? için yorumlar kapalı
  • 300 kez görüntülendi

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısına ne iyi gelir? Sorusu yaygın olarak karşılaşılan diş ağrısı problemiyle sıkça merak edilmektedir. Özellikle diş ağrısı çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkmakta olup herhangi bir yaş sınırlaması da söz konusu olmamaktadır.

Neredeyse herkesin hayatında en az bir kez yaşadığı diş ağrısı problemi çoğu zaman dayanılmaz şiddete olduğu için çözüm yöntemleri aramaya neden olmaktadır. Diş ağrısı için bazı kişiler doğal ve bitkisel yöntemlere yönelirken bazı kişiler doktor tarafından uygulanan tedavi yöntemlerine yönelmektedir.

Diş ağrısının tedavisi sırasında uygulanan yöntemlerin belirlenebilmesi için mutlaka diş ağrısına neden olan faktörün tespit edilmesi ve daha sonra tedavi yöntemine başlanılması gerekmektedir.

Diş ağrısına iyi gelen bazı yöntemler içerisinde özellikle sağlıklı beslenme bir göl ağız içi hijyenine dikkat etme bir gül yumuşak diş fırçası kullanma bir dişlerin ve diş taşlarının yılda en az 2 kez temizlenmesi ile sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin tüketimine son verilmesi yer almaktadır.

Bunlar diş ağrısının oluşmasını önleyici faktörler olarak da kabul edilmekte olup kişilerin bu süreçte ihtiyaç duymaları halinde diş doktoruna muayene olmaları da gerekmektedir.

Diş Ağrısı Nedenleri Nedir?

Pulpa adı verilen yapı dişin özü olarak kabul edilmektedir. Burada sinirler, kan damarları, dokular bulunmakta olup oldukça yumuşak bir madde olması çabuk hasar görmesine sebep olmaktadır.

Pulpa bölgesinde bulunan sinirler vücuttaki en hassas sinirler olarak kabul edilmekte olup bu nedenle herhangi bir bakteri veya neden sonucunda enfeksiyon ortaya çıkabilmektedir.

Birçok farklı nedene bağlı olarak görülen diş ağrısı yaygın olarak çürük nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Dişlerin çürümesine neden olan çeşitli faktörler bulunsa da genellikle bilinçsiz ve yetersiz şekilde uygulanan ağız hijyeni çürük oluşumuna neden olmaktadır.

Yenilen besinler zamanla ağız içerisinde bakteri oluşumuna neden olmakta ve bu bakteriler dişte bulunan koruyucu mine yapısını zayıflatarak çürümeye sebep olmaktadır. Ancak bazı durumlarda her ne kadar ağız hijyenine dikkat edilse de diş çürükleri kalıtsal şekilde ortaya çıkabilmektedir.

Diş ağrısına neden olan bazı faktörleri şöyle sıralamak mümkündür;

  • Diş çürükleri
  • Diş apseleri
  • Diş minesinin aşınması
  • Diş eti hastalıkları
  • Gömülü dişler
  • Diş kırılmaları
  • Sinüzit
  • Diş sıkma,
  • Diş gıcırdatma
  • Sakız çiğneme gibi tekrarlanan hareketler
  • Hasarlı dolgu
  • Diş telleri
  • Diş sürmesi ve 20 yaş gibi dişlerin çıkması

Diş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Diş ağrısı belirtileri özellikle tedavi yönteminin belirlenmesi sırasında oldukça önemli bir yere sahiptir dişlerde meydana gelen ağrı çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıksa da belirtiler neredeyse bütün nedenlerde ortaklık göstermektedir.

Diş ağrısı çoğunlukla diş ve çene bölgesinde şiddetli olarak ortaya çıkmakta olup genellikle de sıcak ya da soğuk uyaranlara karşı tepki söz konusu olmaktadır.

Bazı durumlarda diş ağrısı sadece diş ve çene bölgesinde bulunmayıp yanak ve kulak gibi bölgelere de yapılabilmektedir. Diş ağrısı ile birlikte yaygın olarak görülen belirtiler şöyle sıralanabilir;

  • Ağız kokusu
  • Diş veya diş etlerinin etrafında kanama veya akıntı
  • Lenf bezlerinin şişmesi
  • Ateş
  • Bir dişin etrafında veya çene bölgesinde şişlik

Diş Ağrısı Tedavisi

Diş ağrısı tedavisine başlamadan önce ilk olarak doktorlar bazı testler uygulayarak diş ağrısına neden olan faktörü belirlemektedir. Bu süreçte doktorlar tarafından özel olarak uygulanan testler yanı sıra fiziksel muayene de nedenlerin belirlenmesi için önemli olmaktadır.

Diş ağrısına neden olan faktör belirlendikten sonra ise doktorlar tarafından belirlenen tedavi yöntemleri uygulanmaya başlanmaktadır.

Diş ağrısı için genellikle uygulanan tedavi yöntemleri diş çekme, dolgu veya kanal tedavisi gibi çeşitli uygulamalar yapılmaktadır.

Diş etinde veya dişte herhangi bir enfeksiyon bulunması halinde kişilerin geç kalmadan diş doktoruna başvurması ve doktor tarafından reçete edilen antibiyotik kullanımını düzenli şekilde tamamlaması gerekmektedir.

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Çürük diş ağrısına ne iyi gelir? Sorusu genellikle günümüzde birçok kişinin dişlerinde çürük problemi görülmesi nedeniyle sık sık araştırılmaya başlanmıştır. Meydana geldikten sonra diş ağrısı genellikle ağrı kesiciler ile geçici olarak ortadan kaldırılsa da çürük tedavi edilmediği müddetçe ağrı belirli dönemlerde tekrar etmeye başlamaktadır.

Meydana geldikten sonra tedavi edilmesi mümkün olmayan çürük probleminde başlangıç aşamasında dolgu uygulaması yeterli olurken ilerleyen aşamalarda kanal tedavisi uygulanması gerekmektedir.

Bu noktada en başından çürük problemi ortaya çıkmaması için kişilerin asit veya şekerli yiyecek ya da içecekleri aşırı miktarda tüketmemesi ve tüketim yaptıktan sonra ise ağzın güzel şekilde temizlenmesi ve dişlerin fırçalanması gerekmektedir.

Çürük Diş Ne Zaman Ağrı Yapar?

Çürük diş ne zamana ağrı yapar? Sorusu da genellikle kişilerin dişlerinde çürük bulunduğu şüphesi taşıdığı durumlarda sık sık merak edilmektedir. Çürükler genellikle dişlerde başlar bir sürecinde herhangi bir ağrıya neden olmazken ilerleyen dönemlerde şiddetli ağrıya sebep olmaktadır.

Başlangıç aşamasındaki çürükler çoğunlukla hekim tarafından tespit edilen renk değişikliği ya da röntgen aracılığıyla tespit edilebilmektedir. Eğer dişlerde çürük meydana gelmişse bu durumda dolgu uygulaması yapılarak çürüğün ilerlemesi ve ağrıya neden olması engellenmelidir.

Apseli Diş Tedavi Edilir Mi?

Diş çürüğü ile birlikte özellikle sinir bölgesinde meydana gelen bakteri kaynaklı enfeksiyonlar yani apseler şiddetli ağrıya neden olmaktadır. Çoğunlukla diş çürümeleri ile birlikte ortaya çıkan bu problem sonucunda apseli diş tedavi edilir mi? Sorusunun cevabı araştırılmaktadır.

Genellikle dişlerde bulunan apse ileri aşamaya geçmediği yani diş kökünde kist de dönüşmediği sürece kanal tedavisi uygulanarak tedavi edilebilmektedir.

Ancak kişisel dönüştüğü durumlarda ise dişin mutlaka çekilmesi gerekmekte olup diş çekimi yapılmadığı zamanlarda ise kanal tedavisiyle birlikte diş köküne cerrahi işlem uygulanarak kistin bölgeden çıkartılması gerekmektedir.

Sizlerle diş ağrısı problemi yaşadığınızda kesin çözüm için Doktor Bul sitesi aracılığıyla kısa sürede diş doktoruna ulaşarak randevu alabilir ve tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.