Bebeklerde Balgam Neden Olur

  • ÇOCUK SAĞLIĞI
  • Bebeklerde Balgam Neden Olur için yorumlar kapalı
  • 1.169 kez görüntülendi

Bebeklerde Balgam Neden Olur

Ailelerin yeni bireyleri olan çocuklarımızın bebeklik süreçlerinde yaşadığı sorunlardan biri de balgam atma sorunudur. Elbette temel sebepleri arasında boğaz veya solunum sistemindeki bir tahriş bulunabilir. Bir diğer temel sebep ise; dünya şartlarına alışmaya çalışan akciğerlerin hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Bu sebeple bebekler, akciğerlerine bulaşan ve çoğunlukla geçici iltihaplardan dolayı balgam atma ihtiyacı duyarlar. Endişelenecek bir durum yoktur.

Bebeklerde Balgam Neden Olur

Bebeklerde Balgam ve Öksürük olmasının sebeplerinden birkaçını yukarıdaki paragrafta sizlere belirttik. Peki, bunlar yaşandığında neler yapılmalı? Bebeklerde Balgam Atma ya da bir diğer deyişle Bebeklerde Öksürüğü Kesme için neler yapılmalıdır? Bu noktada sizlerle paylaşacağımız bilgileri dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. Çünkü balgam atma ile kuru öksürük arasında tedavi farklılığı tam tersinedir. Bu tedavi ve önleme yöntemlerini de bir sonraki paragrafta sizlerle paylaşacağız. Şunu tekrar belirtmeliyiz ki; bebeklerin tamamına yakını bu balgamlı öksürük ve hırıltılı solunuma sahiptir. Özellikle bebekler, sürekli yattıklarından dolayıdır ki; geniz akıntıları sebebi ile bu balgamlı öksürüğe yakalanmaktadırlar. Bu yüzden yatma pozisyonlarının da gözlemlenmesi ve yatışına göre yaşanacak bu geçici sağlık sorununun tedavi ve önleme yöntemlerini uygulamalısınız. Gelelim o tedavi ve önleme yöntemlerinin neler olduğuna;

  • Balgam Atımını Kolaylaştırmak için Tavsiyeler;

–         Elma kabuğu kaynatılarak hazırlanacak suyun içirilmesi,

–         Havuç suyu içirilmesi,

–         Ihlamur içirilmesi,

–         Çörek Otunun Kaynatılarak suyunun içirilmesi gibi yöntemler, balgam sökülmesinde ve atılmasında etkilidir.

Bebeklerde Balgam Neden Olur

  • Balgamlı Öksürük Başladığında Yapılması Gerekenler;

–         Bebeğinizi dizlerinizin üzerine ya da kolunuza yüz üstü yatırarak sırtına hafifçe vurmalısınız. Boğazına takılı kalan balgamı atmasına yardımcı olduğunuzu göreceksiniz.

  • Kuru Öksürük Başladığında Yapılması Gerekenler;

–         Kuru öksürük olduğundan emin olmanız öncelikli işlemdir. Çünkü balgam atımı gerçekleşiyorsa bebeğinizin öksürmeyi sürdürmesi gerekmektedir.

–         Eğer balgam yoksa ve bebeğinizi kuru öksürük tutuyor ise;

Uyuduğunda, odasında kaynayan bir su, yani buhar oluşumu sağlamalısınız. Bunu pencere açılamayan mevsimlerde zorunlu olarak yapmalısınız.

–         Mevsim şartları çok sert değil ise; pencerelerinizin altına bir bez sıkıştırarak çok az bile olsa odaya nem girmesini sağlamalısınız. Günümüzde kaloriferli evlerin artmış olması, bebeklerimizin solunum borularının kuruması ve tahriş olmasına neden olmaktadır. Bu sebepledir ki çocuklarımızı kuru öksürük tutmaktadır. 1

–         Öksürük şurubu yerine, uykudan önce bebeğinize bir çay bardağında yeteri kadar hazırlayacağınız ılık su, bal ve limon suyu karışımını içirmelisiniz. Böylelikle solunum borusunun nemlenmesini ve öksürüğe yakalanma riskinin de ortadan kalkmasını sağlamış olacaksınız.

İşte bebeklerde balgam ve kuru öksürüğün nedenleri, tedavi ve önleme yöntemlerini sizlerle paylaştık. Sunduğumuzun bilgiler ışığında bebeğinizin rahat uyumasını ve gelişmesini sağlayabilirsiniz. Sürekli ve geçmeyen öksürükler için muhakkak doktorunuza başvurmalısınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.