Zayıflama Çaylarının Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

  • DİYET
  • Zayıflama Çaylarının Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 1.002 kez görüntülendi

Zayıflama Çaylarının Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Bitkisel çaylar insanoğlunun ilk tanıştığı doğal içeceklerden birisi olup aynı zamanda tarihin karanlık dönemlerinden beri de değişik hastalıklara ve rahatsızlıklara bitkisel çözüm amacıyla kullanılmaktadır. Son dönemlerde bir takım bitki çaylarının zayıflatan etkileri ortaya çıkınca geçmişte keyif almak, soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıkları iyi etmek, vücudun direncini ve bağışıklık sistemini güçlendirmek ve elbette sağlıklı bir yaşam sürmek için tükettiğimiz bitki çaylarını artık zayıflamak için tüketmeye başladık ve bu çaylara da zayıflama çayları adını koyduk. Melisa çayı, biberiye çayı, ada çayı, yeşil çay, mate yaprağı çayı, kekik çayı, adaçayı, rezene çayı, ıhlamur çayı gibi değişik çay çeşitleri gerçekten bilinçli bir biçimde kullanıldıklarında ilaçların veremeyeceği şifayı hastalara kazandırmaktadır.

Yağ yakıcı, metabolizmayı hızlandırıcı ve iştahı kesici etkilerinin yanında zayıflama çayları fazla tüketildiklerinde elbette bir takım yan etkileri ve zararları olabilen ürünlerdir. Bu nedenle dikkatli kullanmak ve gerekmedikçe uzun süreliğine zayıflama çayı kullanımına izin vermemek gerekmektedir. Zayıflama çaylarının zararı ve yan etkisi ne olabilir bu soruya yanıt verebilmek için öncelikle zayıflama çayları nasıl zayıflatıyor bunu izah etmekte fayda vardır.

– Zayıflama çaylarının bir kısmı yağ yakıcı bitkisel kimyasallar içerirler, Yeşil çay gibi çaylar buna örnektir. Bu gibi çayların günlük 500 ml den fazla tüketimi kan değerlerinde bir takım bozulmalara neden olmaktadır. Özellikle diyabet, kalp hastalığı, karaciğer, pankreas veya böbrek yetmezliği gibi şikayetleri olan kişilerin zayıflama çaylarını oldukça dikkatli kullanmalarında fayda vardır

– Bir kısım zayıflama çayları ise mide ve bağırsaklarda yağın emilimine engel olmaktadır. Bu tür zayıflama çayları ise fazla tüketildiği takdirde yediğimiz besinlerin kana karışmasına engel olacak ve vücutta zaafiyet, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve hatta çökmesine neden olacaktır.

– Vücuttan ödem atıcı faydası olanlar ise aşırı kullanıldıkları takdirde vücutta dehidrasyona yol açabilmektedir. Kiraz sapı, mısır püskülü ve funda yaprağı çayı bu gruba girmektedirler.

Belli ölçülerin aşılmadığı ve uygun biçimde kullanıldığı takdirde şifalı bitkilerin vücut direncini artırmada ve hastalıkları önlemde büyük yarar sağlamaktadır. Ancak aşırı kullanımda ise zayıflama çayları sağlığınızı riske atabilmektedir. Zayıflama çaylarının kullanımında mümkünse karışım yapmak bu yan etkileri ve zararları en aza indirmede etkili olmaktadır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.