Yeni Doğan Bebek Bakımı ve Hastalıkları

  • ÇOÇUK GELİŞİMİ
  • Yeni Doğan Bebek Bakımı ve Hastalıkları için yorumlar kapalı
  • 2.068 kez görüntülendi

Yeni Doğan Bebek Bakımı ve Hastalıkları

Yeni Doğan Bebek Bakımı ve Hastalıkları

Bir bebek Dünyaya geldiği zaman doğal olarak savunmasız ve hastalıklara karşı çaresiz bir yapıda görülür. Oysa anne ile bebek arasında bulunan bağ bağışıklık hücrelerinin de aktarılmasına olanak sağlamakta. Bebeğin doğuştan gelen bir bağışıklık sistemi bulunmaktadır. Belirli bir süreye kadar idare eden sistem zamanla kaybolarak bebeği hastalıklara ve mikroplara karşı güçsüz bir hale getirebilmektedir. Yeni Doğan Bebek Bakımı en çok hastalıklar ve mikroplar üzerine olmalıdır. Ev içerisindeki herhangi bir eşya, hayvanlar, su, emzik, biberon, besinler bebeklerin hasta olmalarına neden olan etmenler arasında yer aldığını belirtmek istiyoruz.

Bebeklerde meydana gelen her hastalığın muhakkak bir sebebi bulunmaktadır. Belirtilere göre uzmanlar hangi hastalığın ne şekilde, hangi nesne ya da besin üzerinden bulaştığını rahat bir şekilde açıklayabilmektedir.  Özellikle bebekler bir mikroba maruz kaldığı anda hastalık belirtileri göstermez. Mikrobun yayılış ve belirti süreleri değişkenlik gösterebilmekte olup kuluçka olarak adlandırılan bir barınma süresi bulunmaktadır. Kuluçka döneminin sona ermesi ile başlayan hastalıklar birkaç günde de geçebilir, haftalarca, aylarca da sürebilir.

Yeni doğan Bebek Bakımı gözetim altında yürütülmelidir. Bebekler üzerinde meydana gelen değişiklikler ya da belirtiler kontrol altında ilerleyerek tedavi yöntemlerinin kısa sürede belirlenmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Öncelikle ateş, solunum dengesizlikleri, iştah, kusma, ishal, öksürük, uyku, gibi alanlarda meydana gelen etikiler yaşa bağlı bir şekilde bebeklerde sıklıkla görülen durumlar arasında yer almaktadır. Anne ve babalar bu gibi durumlarda bebeklerini iyi bir şekilde gözlem altına alarak ani değişimlere mümkün olduğunca erkenden teşhis etmesi gerektiğini söylemek istiyoruz.

Yeni Doğan Bebeklerde Görülen Rahatsızlıklar

Doğum anından itibaren çeşitli aralıklarla bebekler görülen rahatsızlıklar doğum öncesinde de meydana gelebilmektedir. Genetik faktörler olarak adlandırılan bu durum hastalıkların kalıcı ya da geçici olarak mücadele edilme durumu ortaya çıkarabilmektedir.

Doğum Öncesinde Görülen Rahatsızlıklar

Kalıtsal olarak adlandırılan rahatsızlıklar döllenme sırasında sperm ya da yumurta hücresinden bebek üzerine aktarılmaktadır. Bu rahatsızlıklar içerisinde sıklıkla Frengi, kızamıki boğmaca, zatürre ve HİV virüsünün yer aldığını söyleyebiliriz. Hastalıklar ya doğuştan sonra ya da anne karnında iken etkilerini gösterebilmektedir.

Doğum Sonrasında Görülen Rahatsızlıklar

Yukarıda da belirttiğimiz üzere anneler doğumdan sonra bebeklerinin koruma altında kalabilmesi için bir bağışıklık sisteminin oluşmasına olanak sağlamaktadır. Yeni Doğan Bebek Bakımı ilk olarak göbek bölgesine uygulanmalıdır. Göbek bağının belirli bir süre vücut üzerinde bıraktığı yara bebeklerin kısa sürede mikrop kapmasına neden olamaktadır. Bir diğer hassas bölge olarak ise deri olduğunu söyleyebiliriz. Hijyen açısından zayıf olan parmaların bebek tenleri ile buluşması bazı hastalıkların meydana gelmesine neden olmakta. Bu nedenle bazı aşamaya gelmeden bebeklerinizi kesinlikle başkaları tarafından sevilmesine, el ile temas edilmesine izin vermeyiniz. Bu durum sizler ile de alakalı olup iyi bir şekilde temizliğinize dikkat etmeden bebeğiniz ile kesinlikle yakın temas kurmayı denememeleri gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.