YAĞ BEZESİ NASIL GEÇER?

  • ALTERNATİFTIP
  • YAĞ BEZESİ NASIL GEÇER? için yorumlar kapalı
  • 2.886 kez görüntülendi

YAĞ BEZESİ NASIL GEÇER?

YAĞ BEZESİ NASIL GEÇER?

Bitkisel Çözümler ve Evde Tedavi Yöntemleri
BUHAR:
Yağ bezelerini buhar yardımıyla yumuşatabilirsiniz. Yağ bezeleri yumuşadığında hafifçe sıkarak temizlemeye çalışın veya yumuşayan yağ bezelerinin kendiliğinden boşalma ihtimali de vardır.

ÇAY AĞACI YAĞI:
Sivilce tedavisinde de kullanılan bu yağ, iltihabı önler ve bakterileri temizler. Çay ağacı yağını yağ bezelerinin üzerine günde 2-3 kez uygulayın. Bakterileri temizleyen bu yağ, bezelerin iyileşme süresini hızlandırır.

ALOE VERA:
Yağ bezesini yumuşatıcığı özelliği olan aloe vera jeli, yağ bezelerinin boyutunu küçültür ve zamanla ortadan kaldırır. Her gün düzenli olarak yağ bezelerinin üzerlerine aloe vera jeli sürün ve iyileşme sürecini hızlandırın.

HİNTYAĞI:
Yağ bezelerinin boyutunu küçültmeye ve tedavi etmeye yarayan bir diğer yöntem ise Hintyağıdır. Pamuk parçasına Hintyağından 3-4 damla damlatın ve bezenin üzerine koyun. Üzerine sıcak bir havlu koyup yarım saat kadar bekletin. Bu yağın etkisini göstermeye yarayacaktır. Gün içinde 2-3 kez tekrarlayın. Hintyağını kesinlikle ağız yolu ile tüketmeyin.

ELMA SİRKESİ:
Enfeksiyon riski taşıyan bezeler için sirke kullanılabilir. Küçük bir bez parçasının üzerine sirke sürüp yağ bezesinin üzerine sabitleyin. 3-4 gün boyunca bu şekilde bekletin ve daha sonra çıkartın. Ilık su yardımıyla sirkeli bölgeyi temizleyin. Beze iyice temizleninceye kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Bal: Bal yaraların iyileşmesinde etkili olduğu gibi yağ bezesi tedavisinde de kullanılabilir. Buğday unu ile balı yoğun bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı buğday unu yeterlidir. Bezelerin üzerine bu karışımdan sürüp üzerini kapatın ve 1 gece bekletin.

Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Yağ bezelerini yumuşatmadan patlatmaya çalışmayın. Zaten çalışsanız da büyük bir ihtimalle patlamayacaktır.

İğne veya sivri bir cisim ile yağ bezelerini patlatmaya çalışmayın. Bu yöntemler ile bezenin iltihaplanmasına neden olabilirsiniz.

Yağ bezelerini sık sık anti bakteriyel sabun veya ıslak mendillerle temizleyebilirsiniz.

Yağ bezesi patlayıp içindeki irin çıktığında temizliğine önem gösterin. Aksi halde iltihaplanma riski çok yüksektir.

Yağ bezesi çok büyükse ve iltihaplanmaya başlamışsa doktora görünmeyi ihmal etmeyin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.