Vajinal Akıntı Nedir? Teşhis ve Tedavisi Nelerdir?

  • KADIN SAĞLIĞI
  • Vajinal Akıntı Nedir? Teşhis ve Tedavisi Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 918 kez görüntülendi

Vajinal Akıntı Nedir? Teşhis ve Tedavisi Nelerdir?

Vajinal Akıntı Nedir? Teşhis ve Tedavisi Nelerdir?

Kadınların sıklıkla maruz kaldığı rahatsızlıklardan birisi olarak gösterilen Vajinal Akıntı ilk belirtilerini ergenlik dönemlerinde göstermektedir. Belirli günlerde ortaya çıkan bu sorun bir sağlık durumu olarak adlandırılsa da kadınların sağlık durumlarına herhangi bir zarar teşkil etmemektedir. Fizyolojik olarak belirtilen bu akıntılar, eğer belirli sancı ya da ağrı durumlarını beraberinde getiriyorsa muhakkak doktor tedavisinden geçirilmelidir.

Fizyolojik Olmayan Akıntılar

Fizyolojik olmayan akıntılar genellikle şeffaf renkte olmaktadır. Herhangi bir olumsuz sağlık durumu meydana getirmeyen bu akıntıların renginde değişiklik meydana geliyorsa bazı risk faktörlerine dikkat edilmelidir. Akıntı rengi koyu sarı, yeşil ya da kahve rengine dönüşüyorsa ve akıntıya bağlı kötü kokular meydana geliyorsa bu durum fizyolojik Vajinal Akıntı grubuna girmektedir. Genellikle idrar ve ilişki sırasında ağrı ve kanama faktörlerinin meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bu durum ile karşılaşan kadınlar öncelikle doktor muayenesinden geçmeleri gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Fizyolojik olmayan akıntıların ilk belirtileri hakkında bilgi vermek gerekirse;

  • Fizyolojik olmayan akıntılar ilk olarak kaşınma, ve yanma ile kendilerini göstermektedir. Bazı kadınların fiziksel durumlarına göre akıntılar şişme ya da kızarma gibi durumlara da neden olabilmektedir.
  • İdrar ve cinsel ilişki sırasında meydana gelen ağrılar genellikle bu akıntılar nedeni ile görülmektedir. Akıntılar genellikle kötü koku vermeleri nedeni ile büyük rahatsızlıklara neden olabilmektedir.

Fizyolojik Olmayan Akıntıların Nedenleri

Fizyolojik Olmayan Vajinal Akıntı daha çok hamile kadınlarda görülmektedir. Daha çok hastalık dönemlerinde kullanılan antibiyotik ilaçlarının yan etkilerinin de vajinal akıntılara neden olduğu görülmüştür. Şeker hastalığı gibi sorunlar ile mücadele eden kişilerin ilaçlarını aksatmaları durumunda da bir yan etki olarak akıntı belirtileri gösterdiği tespit edilmiştir.

Korumasız ilişkiye girmek, vajinayı zorlamak ya da ani hareketlerde bulunan akıntıların temel nedenleri arasında yer almaktadır. Kullanılan iç çamaşırının kumaş türü ve kalitesi yine bu duruma büyük oranda etki etmektedir. Daha çok sentetik iç çamaşırı giyen kişilerde görülen akıntılar, çamaşır seçimlerine gerekli önemin verilmesi gerektiğini hatırlatmaktadır.

Bir diğer durum ise kıyafet seçimleri ile alakalıdır. Son zamanlarda özellikle genç kesimin dar kıyafetlere olan ilgisi Vajinal Akıntı durumunun meydana gelmesine neden olmakta. Son olarak ise yaz aylarında ıslak mayo ile oturma, belirli bir süre beklemek akıntıların meydana gelmesine neden olmaktadır.

Fizyolojik Olmayan Vajinal Akıntılarının Tedavisi Nasıl Olmaktadır?

Fizyolojik Olan Vajinal Akıntı ile ilgili maalesef bir bilgi veremeyeceğiz. Bu akıntı için alanında oldukça uzman kişilerden destek almanız gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Öncelikle akıntı çeşidi ile ilgi bilgi sahibi olmak istiyorsanız bazı testlerden geçmeniz gerektiğini belirtmek istiyoruz. Fizyolojik Olmayan akıntıların kendi aralarında renk ve belirti türüne göre tedavi türünün olduğunu belirterek en uygun yöntemin uzmanlar tarafından sağlanacağını hatırlatmak istiyoruz.

Akıntıların oluşma sebepleri arasında yukarıda değinmediğimiz mantarlar kötü koku oluşumuna neden olmaktadır. Mantar tedavisinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgileri uzmanlardan öğrenebilirsiniz.

Tedavilerin sağlıklı bir şekilde başlayabilmesi için uzmanların öncelikle akıntıların neden meydana geldiğini tespit etmeleri gerekmektedir. Gerekli tespitlerin yapılması durumunda en sağlıklı ve en doğru tedavi yönteminin başlatılması kısa sürede etkili sonuçların alınmasına olanak sağlayacaktır.

Bir önceki makalemiz olan Adet Geciktirici İlaçların Kullanımı ve Yan Etkileri başlıklı yazımızıda okumanızı öneririz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.