Urticaria Pigmentosa Hastalığı

  • HASTALIKLAR
  • Urticaria Pigmentosa Hastalığı için yorumlar kapalı
  • 1.121 kez görüntülendi

Urticaria Pigmentosa Hastalığı

Deride vücudun çeşitli dokularında görülen anormal bir birikme olarak tanımlandırılan Urticaria Pigmentosa, genellikle çocukluk çağlarında daha sık görülmektedir. Türkiye’de sedef ya da bazı diğer deri hastalıkları ile karıştırılan bu rahatsızlığın bir diğer adı da “deri mastositoz” dur. Mast hücrelerinin doku ve organlarda hızla büyüyerek yayılması sonucu, deride anormallikler ile kendini gösteren Urticaria Pigmentosa, çok sık görülen bir rahatsızlık değildir.

Urticaria Pigmentosa

Sedef hastalığı ya da çiçek hastalığı ile karıştırılan ve doktor teşhisi koyduktan sonra pek bir bilgi sahibi olunmayan bu hastalığın tedavisi de oldukça zor ve meşakkatlidir. Bu hastalıkla birlikte ciltte pembelikler ve lekeler meydana gelir. Doğru zamanda, doğru şekilde müdahale edilmediğinde ise bu rahatsızlık ciddi problemlere dönüşebilir. Müdahalenin gecikmesi, doku anormalliklerinin kemik dokularına kadar sıçraması mümkündür.

Urticaria Pigmentosa

Hastalığın belirtileri ciltte kızarıklık, pembe lekeler ile kendini gösterir ve belirtiler fark edildiğinde hemen doktora başvurulmalıdır. Urticaria Pigmentosa‘nın tedavisinde çeşitli ilaçlarla lekelerin görünümü hafifletilebilir. Bu hastalığın görülmesi ve tedavi sürecinde, bağışıklık sistemi bir hayli zayıflar. Bu dönemde beslenmeniz mutlaka doktor tarafından belirlenmeli ve hasta, o beslenme programına mutlaka uymalıdır. Tedavi sürecinde çikolata, unlu gıdalar, baharatlı yiyecekler, yumurta ve şeker gibi gıdalardan uzak durulmalıdır. Hastalığın teşhis edilmesinden sonra, ciddi ve uzun bir tedavi süreci de başlar. Tedavi süresince, doktorunuza danışmadan herhangi bir ilaç ya da krem kullanmayın.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.