Ürik Asit Yüksekliği ve Gut Hastalığı

  • HASTALIKLAR
  • Ürik Asit Yüksekliği ve Gut Hastalığı için yorumlar kapalı
  • 1.615 kez görüntülendi

Ürik Asit Yüksekliği ve Gut Hastalığı

Halk arasında zengin hastalığı olarak bilinen gut hastalığı eski yıllarda özellikle ülkenin ileri gelenlerinde çok fazla görünen bir hastalıkmış. Bu sebeple kral hastalığı, zengin hastalığı gibi diğer isimleri de mevcuttur. Peki, gut hastalığı nedir diye baktığımızda ve gut hastalığı neden olur diye incelediğimizde kişinin vücudunda olan proteinlerin ürik asite dönüşerek atılması gerekir ama bazen bu atılma yapılmadığı için eklemlerde birikmeler meydana gelir. Bu birikmeye de gut hastalığı adı verilir.

İlk olarak 19. Yüzyılda tam olarak ürik asit ile olan ilişkisi net olarak belirlenmiş ve erkeklerde bu durumun daha fazla oluştuğu belirlenmiştir. Genellikle 40 yaş ile başlayan ve onu devam eden 65 yaşa kadar hastalığın görünme sıklığı daha fazla olmaktadır.

Gut hastalığı evreleri değişmekte ve her evre için farklı tedavi şekilleri sunulmaktadır. İlk olarak kanda ürik asitin çok yüksek olması ilk evre olarak kabul edilirken, ikinci evre ise eklemde ağrılı şişliklerin meydana gelmesi olacaktır. Bir diğer evre olan son evrede ise artık modeller deri altında oluşur ve kan sayımlarında ürik asit sürekli yüksek oranlarda seyretmeye devam eder.

Gut hastalığı tedavisi

Gut hastalığı tedavisinde ilk yapılacak şey kişinin kırmızı eti ve genel olarak hayvansal proteinden uzak duracak ve sebzeye yönelecek bir diyet yapması olacaktır. Bu tedavi döneminde hastaya Kolşisin de takviye olarak verilebilir ve biraz uzun bir kullanım süresini ortaya çıkabilir. Hasta doktorunun dediklerini yaptığında ve en önemlisi diyetine sadık kaldığı durumlarda hastalık gerileyecektir.   Doktor ile tedavi uygulanmaya devam ettikçe hastalık kişiden uzaklaşacaktır. Diyet dönemi son bulsa da ki bu dengeleri yine iyi kurmak zorundadır.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.