Tonsillit: Nedenleri, Belirtileri ve Ev ilaçları

  • ALTERNATİFTIP
  • Tonsillit: Nedenleri, Belirtileri ve Ev ilaçları için yorumlar kapalı
  • 1.226 kez görüntülendi

Tonsillit: Nedenleri, Belirtileri ve Ev ilaçları

Bademcik iltihabını anlamak için öncelikle bademcikleri anlamamız gerekir.

Bademcikler boğazınızın arka tarafında bulunan lenf düğümleridir. Vücudunuzda filtre görevi gören ve hava borunuza zarar verebilecek ve enfeksiyona neden olabilecek mikropları yakalayarak savunma mekanizması olarak çalışırlar. Bu doku pedleri enfekte olduğunda, bu durum tonsillit olarak bilinir.

Tonsillit tıbbi açıdan bademcik iltihabı olarak tanımlanabilir; boğazın arkasında, etkilenen iki oval şekilli doku pedi vardır. Temel olarak yaygın bir virüs bulaşmasından ve bakteriyel enfeksiyondan kaynaklanır.

Tonsillitis’in uygun tedavisi nedenine bağlıdır, tonsillitin doğru teşhisi için bademciklerinize neden olan kök nedenini bilmeniz gerekir. Aynı zamanda bu, bağışıklık sisteminizin zararlı bakteri ve virüslerin vücudunuza girmesini engellediği için ilk savunma hattı olarak da bilinir. Bademcik iltihabınızı ameliyatla tedavi etmeniz gereken sadece bir vaka bakteri tarafından enfekte oldukları ve görülme sıklığıdır. Tonsillit yaşa bağlı değildir, ancak daha düşük sağlık koşullarına bağlı olarak etkileri çocuklarda ağırlıklı olarak görülebilir. Bademcik iltihabının çoğunlukla çocuklarda izleyiciye sahip olmasının nedeni, doğada bulaşıcı olması ve Streptococcal bakterileri gibi birçok yaygın virüs ve bakteriden kaynaklanabilmesidir. Ergenlikten sonra, tonsilin bağışıklık sistemi işlevi, yetişkinlerde bu kadar yaygın olmamasının nedeni olarak azalır.

Tonsillit iki tipte özetlenmiştir.

• Tekrarlayan bademcik iltihabı – bir yılda birden fazla akut bademcik iltihabı kazası.

• Kronik bademcik iltihabı – Kronik boğaz ağrısı, ağız kokusu veya ağız kokusu, boyundaki hassas lenf düğümleri gibi diğer semptomlarda da akut tonsillitten daha uzun süre dayanır.

Nedenleri:

Vücudunuz mikroplara maruz kaldığında, bademcikler enfeksiyona karşı savaşmak için beyaz kan hücreleri üreterek vücudunuzu korur. Enfeksiyona karşı çok hassastır, çünkü vücudunuza ağzınızdan giren bakteri ve virüslerle mücadele eder. 
Streptokok, strep boğazına neden olabilen yaygın bakterilerden biridir. Uzmanlar, çocuklar bademcik iltihabı çekerken zamanın% 30’unun bunun bu bakteri nedeniyle olduğunu söyledi. Amerikan aile hekimleri akademisi (AAFP) de bu gerçeği kanıtlıyor. 
Okul çağındaki çocuklarda görülen bademcik enfeksiyonları soğuk algınlığı, grip gribi ve aynı zamanda mononükleoz (öpüşme hastalığı) nedeni olan Epstein-Barr virüsü (EBV) gibi virüslerden kaynaklanır.
Bu mikroplar çok bulaşıcıdır ve hapşırmadan havadaki diğer damlacıklar gibi fiziksel temaslarla ve öperek bademciklerinize bulaşabilir, bu da şişer, iltihaplı ve çok acı verici hale gelir.

Belirtiler:

• Boğaz ağrısı 
• Ateş 
• Şişmiş bademcikler 
• Acı yutma 
• Konuşma zorluğu 
• Ağız kokusu 
• Baş ağrısı 
• Chills 
• Boğazda ağrılı kabarcıklar

EVDE YAPILAN İLAÇLAR :

1. Luke ılık tuzlu su gargara

Eğer bademcikleriniz varsa, etrafınızdaki herkes boğazınızı ılık suyla karıştırmanızı önerir. Tuz bakteri veya enfeksiyonu öldürür ve ılık su boğazınızı yatıştırır. Bu çabuk rahatlama ile sonuçlanan iltihabı azaltmada yardımcı olacaktır. Bazı doktorlar tonsillit için en etkili ev tedavisi olduğunu düşünüyor.

2. Fesleğen yaprağı

Fesleğen yaprakları veya yaygın olarak lale olarak bilinen tıbbi özellikleri ile bilinir ve boğaz ağrısına karşı mücadele bunlardan biridir. Fesleğen yapraklarının antiviral ve antienflamatuar özellikleri, bademcik iltihabının köklerinden tedavi edilmesiyle bilinir ve aynı zamanda en kolay kullanılan ev ilaçlarından biridir. 5-6 yapraklı lale yaprağı ile kaynamış bir içecek bademcik ağrısını azaltmada yardımcı olacak ve aynı zamanda bağışıklığınız için bir antibakteriyel element görevi görecektir.

Meyan kökü pastilleri

Pastiller, meyan içeriği nedeniyle anti-enflamatuar özelliklerle doludur. Şişlikten kaynaklanan ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir ve boğazınızı yatıştırmaya yardımcı olabilir. Bunu çocuklar için önermiyoruz, çünkü boğulma riski çok büyük.

4. Bal ve Zencefil Çayı

Bal ve zencefil, anti-bakteriyel özelliklere sahip olan yenilebilir yemeklerin çok güzel örnekleridir. Bu maddeleri çay ile tüketirseniz, bu enfeksiyonu iyileştirmede de yardımcı olacaktır.

5. Tarçın

Doktorlara göre, tarçın tonsillit tedavisinde çok etkili olabilir, çünkü antimikrobiyal özellikleri bakımından zengindir. Bu tarçın özelliği, boğazınızdaki bakteri veya mikro organizmaların büyümesini durdurarak ağrı ve rahatsızlıktan kurtulmanızı sağlar.

6. Zerdeçal

Ayurveda zerdeçal bademcik iltihabı tedavisinde yardımcı olabilecek antienflamatuar ve antiseptik nitelikleri bakımından zengin olduğunu iddia ediyor. Bir bardak ılık suda bir tutam zerdeçal eklenmesi bademciklerinize rahatlık sağlar ve enfeksiyonun daha da ilerlemesini sağlar. Aynı zamanda iyileşme sürecini de hızlandıracak.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.