Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

Bir kadının elleri ne kadar güzel olursa olsun, tırnaklarının şekilsiz ve kırık olması bu güzelliği gölgeleyecektir. Bu nedenle ellerinizin bakımını yaparken tırnaklarınızı sakin ihmal etmeyin.

– Tırnaklarınızın sürekli sararmasından şikayetçiyseniz, 1 limonu çok az suyla karıştırıp tırnaklarınızı birkaç dakika bu limonlu suda bekletin. Sararmayı önlersiniz.

– Tırnaklarınızın kolay kırılmasını önlemek için en iyi yöntem, tırnak diplerine vazelinle masaj yapın. Vazelin kolayca emilir ve tırnakları güçlendirir.

– Tırnaklarınızın bakımlı görünmesini sağlamak için, sık aralıklarla manikür yaptırmalı veya yapmalı, ayrıca bir parlatıcı veya ojeyle tırnaklarınızın canlı ve bakımlı görünmesini sağlamalısınız.

Beyaz tırnaklar: Tırnağın bir darbe almasına, soya çekime veya özensiz ve bilinçsiz yapılan maniküre bağlı gelişebilir. İç kaynaklı nedenler (regli) veya şiddetli bir hastalık da sebeplerden olabilir.

Kahverengi veya siyah tırnaklar: Çoğunlukla tırnak cilası, saç boyası gibi zarar verici ürünlerle uğraşan kuaförler, marangozlar, fırıncılar ve fotoğrafçıların marus kaldığı mesleki etkenlerden kaynaklanır. Tütün de buna neden olabilir. Tırnakta herhangi bir anormallik olduğunda doktora başvurulmalıdır. www.saglikvegebelik.com

Uzunlamasına çukurlar: Tırnak boyunca uzanan paralel çizgiler, tırnağın uzayan bölümüne eriştikleri zaman çatlayabilir ve çirkin bir görünüm oluşturabilirler.

Enine oluklar: Şiddetli enfeksiyon nedeni olabilir ve tırnağın enine doğru uzanan ve zamanla büyüyen derin oyuklar halinde kendini gösterebilir.

Benekli aşınmalar: Sayısı, büyüklüğü ve yerleşimi açısından değişen tırnak yüzeyindeki küçük çöküntüler, çoğunlukla cilt rahatsızlıkları ile ilgilidir.

Kırılgan tırnak: Güçlü deterjanlardan, çok sık manikür yapılmasından veya tırnakları uzun süre sabunlu suda tutmaktan kaynaklanabilir. Ev işi yaparken mutlaka eldiven kullanın.

Tırnak tipleri
Normal, sağlıklı tırnaklar: Sert fakat esnektirler. Darbeleri kırılmadan ve çatlamadan emebilirler. Yüzeyleri düzgündür, kendinden hafif parlaktır. Uçları soyulmaz, tabaka halinde ayrılmaz.

Hassas tırnaklar: Dikkat edilmezse kolayca kırılırlar. Mineral ve kalsiyum eksikliğinden ya da suya ve sert temizlik ürünlerine uzun süre maruz kalmaktan olabilir.

Yumuşak, zayıf tırnaklar: Her an kırılmaya ve ayrılmaya hazırdırlar, güçlendirilmeleri gerekir. Kalsiyum, mineral ve vitamin eksikliği.

Kuru tırnaklar: Parlaklığı, esnekliği ve darbelere karşı direnci yoktur. Yeterli besleyici gıda almamaktan ve sert deterjanlara maruz kalmaktan kaynaklanabilir.

Çukurlu tırnaklar: Tırnak yüzeyi pütürlüdür ve pütürler tırnak tabanından ucuna doğru uzanır. Çeşitli dermatolojik rahatsızlıklar ile alakalı olabilir.

Ayrılan, çatlayan tırnaklar: Kopan uçlara sahiptir. Beslenme eksiklikleri veya suya ve güçlü temizlik maddelerine fazla maruz kalınması.

Bu yazı tırnak bakımı nasıl yapılır, tırnak tipleri, tırnak çeşitleri, tırnak nasıl temizlenir, tırnak nasıl kesilir, tırnak nasıl uzatılır, tırnak nasıl törpülenir, tırnak nasıl süslenir konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

tırnak nasil törpülenir, tırnaklar nasıl törpülenir, kalın tırnak nasıl kesilir, geniş tırnaklar nasıl daraltılır, tırnaklarımı nasıl törpülenir, tırnak temizliği nasıl yapılır, tırnak uzatılırken nasıl kesilir, tırnaklarımızı neden temiz tutmalıyız, Tırnak nasıl törpülenir resimli anlatım, tırnak nasıl uzatılmalı

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.