Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

  • DİYET
  • Su İçmenin Faydaları Nelerdir? için yorumlar kapalı
  • 814 kez görüntülendi

Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Su, kanda %83, kaslarda %75, beyinde %85, kemiklerde %22 oranda bulunur.

Su içmenin faydaları, neden su içmeliyiz?
Su kilo kaybına yardımcı olur. Diyet ve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezidir. İştahı bastırır, metabolizmayı hızlandırır. Yemek sırasında bir bardak su içmek daha az kalori almanızı sağlar. Tok hissettirir. Şekerli meşrubatlar yerine su için. Böbrekler için yararlıdır. Böbrekler, yeterli su olmadan düzgün çalışamaz, idrarda ve vücutta oluşan tuz ve taşları sulandırarak düşmelerini sağlar. Su içmemek böbrek taşlarına neden olur.

Su içmek beyin için yararlıdır. Beynin verimli çalışabilmesi ve daha iyi düşünebilmesi için vücuttaki su miktarı önemli rol oynar. Bulanık ve şüpheli algılama durumlarında bir bardak su için. Masanızda mutlaka su bulundurun. Kalp için yararlıdır. Kalp hastalığı ve koroner hastalıkların riskini azaltır, günde en az 5 bardak içilmelidir. Cilt için yararlıdır. Düzgün ve sağlıklı bir cilt sağlar cildi gençleştirir. Genç ve parlak görünmesini sağlar. Cildi besler, nemlendirir ve esneklik kazandırır.

Su detoks görevi görür, sivilceleri azaltır, berraklaştırır. Mide için yararlıdır. Lif ve su sindirime iyi gelir. Bağırsak ve kolon hareketlerini düzenler. Mide yanması, gastrit ve ülseri iyileştirir. Kas ağrılarını azaltır. Eklem ve yağlanan kasları açar bu nedenle egzersiz öncesi ve sonrası kas ağrıları için su için. Yorgunluğu giderip enerjiyi artırır. Az su tüketmek, yorgunluk, konsantrasyon eksikliği ve baş ağrısına neden olur. Kandaki oksijen düzeyini düzenler. Kalbe yeterli kan pompalamak ve ayakta kalabilmek için gereklidir.

Su vücut ısısını düzenler, özellikle egzersiz sırasında vücut ısısını artırır. Terlemeyi başlatır. Ter buharlaşınca vücut soğur. Terlemeyle oluşan su kaybında bitkinlik oluşabilir. Egzersizlerde su tüketilmelidir. Gebelikte bol suya ihtiyaç vardır. Doğumdan sonra emzirme döneminde yine bol su tüketilmelidir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.