Solucan Otu (Tanacetum Vulgare)

  • DERMATOLOJİ
  • Solucan Otu (Tanacetum Vulgare) için yorumlar kapalı
  • 1.566 kez görüntülendi

Solucan Otu (Tanacetum Vulgare)

Solucan Otu (Tanacetum Vulgare)

Tanımı: Çit diplerinde ve çayırlarda yetişir. Oval biçimindeki 10 santim genişliğindeki yapraklar, 60 ilâ 90 santim boyunda bir sap üzerine sıra ile dizilmiştir. Renkleri koyu yeşil olan yapraklar ortadan bir tüy gibi ikiye ayrılmıştır ve kenarlarında uçları sivri on iki kadar tırtılı vardır. Sapın üst kısmında dallar vardır ve dalların üstünde tepeleri düz parlak sarı renkli başlar vardır. Yapraklar kâfuru gibi kokar.

Kullanılan parçası : Bitkinin kendisi.

Uzun süre çiçek açtığı için ölümsüz bitki adı verilmiştir. Bahar gibi kokulu olduğu için, bazı ülkelerde yaprakları yakın zamana kadar kullanılmıştır ve belki de bazı bölgelerde hâlâ keklere lezzet vermek için kullanılmaktadır.

İngiltere’de James II ve eşi Modenalı Mary’nin taç giyme törenlerinde bin beş yüz çeşit yemekle birlikte baharat olarak sunulmuştur. Nitekim, bu yatıştırıcı bitki için, yakında küçük hindistan cevizi ile tarçının yerini alacağı söylenmiştir.

Sistemin temizlenmesi için çok eskiden beri tanınan bir ilâçtır.

Derinin bazı sivilceli durumlarında başarıyla kullanılır. Solucan otu çayından hazırlanan lapa iltihaplar, ezikler, çiller ve güneş yanıkları için çok yararlıdır.

Solucan otu çayı sık sık kullanılmalıdır. Birçok deri döküntülerine çok iyi gelen çayın sık kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Kullanılışı : Çay olarak içmek için, bir buçuk çay kaşığı solucan otu 3/4 litrelik bir çaydanlığa konulur ve içmeden önce beş – altı dakika kadar kaynatılır. Lezzeti biraz kekremsi ve biberimsidir.

30 gram solucan otu üzerine yarım litre kaynar su dökülür, biraz dinlendirilir, sonra süzülüp soğutulur ve istendiği zaman bardak bardak içilir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.