Sistit Nedir, Belirtileri, Tedavisi

  • Genel Sağlık
  • Sistit Nedir, Belirtileri, Tedavisi için yorumlar kapalı
  • 904 kez görüntülendi

Sistit Nedir, Belirtileri, Tedavisi

Sistit Nedir
Sistit hastalığı, mesane enfeksiyonudur. Mesane itihaplanması da denir. Enfeksiyonlar, alt üriner sistemde tahrişe sebep olur. İdrara çıkma sırasında yanma hissi duyulur ve sık idrara çıkılır. Genellikle ortak kullanım alanlarında hijyensizlikten bulaşabildiği gibi, üriner sistemdeki Konjenital deformitesi ile, kateterli kişilerden, genişleyen prostatlı erkeklerde ve hamile bayanlarda sıkça görülür.

Kadınlarda cinsel ilişki yoluyla geçebilir. Zührevi hastalıklar, parazit, kadınlarda menopoz sonrası dönem ve Kontakt dermatit sebeplerindendir.

Sistit Belirtileri Nelerdir
İdrarda yanma veya ağrı ile sık idrara çıkma,
Bulutlu ve kötü kokulu idrar,
Kasık kemiğinin hemen üstünde ağrı görülmesi,
5 yaş altı çocuklarda halsizlik, sinirlilik, iştah kaybı, kusma gibi belirtiler,
Yaşlı kadınlarda halsizlik, düşme, kafa karışıklığı, ateş ile
Ara sıra idrarda kan görülebilir.

Kimler Risk Altındadır, Sistitin Tedavisi İçin Ne Yapılabilir?
Genelde risk altında olanlar, tuvalet hijyenine uymayan kadınlar, hamileler, üriner sistemde konjenital bir deformite olanlar, erkeklerde prostat büyümesi , kateterli kişiler ve korunmasız cinsel ilişkiye giren kişiler risk altındadır. Sistit tedavisinde kullanılan ve eczaneden bulabileceğiniz pek çok vardır. Bir kadında idrarda kan ya da kusma olmadıkça bu ilaç reçetesiz kullanılabilir. Bu durumlar söz konusuysa doktora başvurulmalıdır. Sistoskopi ve X ışınları ile tarama yapılır, ultrasonda üriner sistem fonksiyonlarına bakılır mesane incelenir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.