Sinüzit Baş Ağrısı Yaparmı, Sinüzit Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • Genel Sağlık
  • Sinüzit Baş Ağrısı Yaparmı, Sinüzit Baş Ağrısına Ne İyi Gelir? için yorumlar kapalı
  • 881 kez görüntülendi

Sinüzit Baş Ağrısı Yaparmı, Sinüzit Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Tüm insanlar hayatlarının birçok döneminde baş ağrısından muzdarip olmuştur. Genellikle bunlar çok ciddi bir sorundan kaynaklanmamaktadır. Ancak baş ağrıları kimi zaman çok şiddetli olabilmektedir, tedavisinin ilk adımı baş ağrısını ortaya çıkaran nedeni tespit etmekten geçer.Sinüse bağlı baş ağrıları dayanılmaz derecede ıstırap verebilirler. Sinüs nedeniyle oluşan baş ağrılarının ana sebebi; sinüslerdeki mukoza zarının iltihaplanması ve buna bağlı olarak mukus salgısının oluşamamasından kaynaklanır. Bu da temelde sinüs enfeksiyonu, alerji, üst diş çürümelerine bağlı iltihaplanma ve nadiren görünen tümörler nedeniyle baş gösterebilir. Sinüse bağlı baş ağrısı alnınız, yanaklarınız veya gözaltlarına vuran ağrı ile kendini belli eder. Ağrı hafif veya kuvvetli olabilir, yüzünüzde tek tarafa veya iki yöne de vurabilir, öne eğildiğinizde ve sabah kalktığınızda şiddeti artabilir. Sinüs baş ağrılarına burun tıkanıklığı, yorgunluk, bitkinlik hissi, üst dişlerinize vuran ağrı ve bazen ateş yükselmesi eşlik edebilir. Migren, stres ve depresyona bağlı baş ağrıları ile sıklıkla karıştırılan sinüs ağrılarını doğru tespit etmek için doktorunuza görünmelisiniz. Biz bu yazımızda sinüse bağlı baş ağrılarınızdan kurtulmaya yardımcı olacak doğal yöntemleri sizin için bir araya getirdik. Antibiyotik kullanmadan önce bu doğal yöntemleri denemenizi tavsiye ederiz.

Su

Su birçok hastalığın tedavisinde etkili doğal içeceğimizdir fakat insanlar gün içinde çok az su tükettiklerinin farkında değillerdir. Baş ağrılarının giderilmesinde belkide ilk yapmanız bol bol su içmek olmalıdır. Yetişkin bir insanın günlük 10-12 bardak su içmesi gerekmektedir. Sinüslerde oluşan mukusların incelerek daha rahat boşalımını sağlar ve bu sayede baş ağrılarından kurtulursunuz. Gün içinde yeterli miktarda su alıp almadığınızı idrarın renginden anlayabilirsiniz. İdrarda koyuluğun artması, az su tükettiğinizin göstergesidir. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız içeceğiniz suya birkaç damla limon veya 1 çay kaşığı bal ilave edebilir veya taze meyve suları, bitki çayları vs içerekte su ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Buhar Soluma

Sıcak su buharı sinüslerde rahatlama sağlayarak, oluşan basıncı hafifletir. Bu sayede baş ağrılarınız hafifler. Aynı zamanda sinüslerin daha rahat boşalmasına da yardımcı olur. Tencerede kaynattığınız suyun içine birkaç damla nane yağı damlatın. Başınızın üstüne bir havlu koyarak, buharın dışarı değil sadece yüz ve kafa bölgenize etkilemesini sağlayın. Buhar çıkmaya devam edene kadar o şekilde durun. Bunu gün içinde 3-4 defa tekrarlayın.

Domates çayı

Domates de sinüzit baş ağrılarından kurtulmaya yardımcı en etkili doğal maddelerdendir.2 bardak domates suyu, 2-3 diş rendelenmiş sarımsak, 2 çorba kaşığı limon suyunu karıştırıp tencerede veya mikrodalga fırında ısıtın. Bu karışımdan günde 2-3 bardak için ve buharını teneffüs edin.

Tarçın

Tarçın, antibakteriyel, antiseptik, antiviral ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Burun kanalındaki şişkinliği giderip burun tıkanıklığını açar, rahat nefes almayı sağlar. Tarçın tüketimi sizi viral ve bakteriyel enfeksiyonlardan koruyan bağışıklığı artırır. Bir kapta, 1 çorba kaşığı tarçın tozu, 1/2 tatlı kaşığı sandal ağacı tozu ve yeterli miktar suyu karıştırıp macun elde edin. Parmaklarınızla bu macunu alnıza sürün.

Uygulamayı 5-8 dakika bekletin ve suyla yıkayın. Şifa buluncaya kadar işlemi tekrarlayın.

Hava Nemlendirici Kullanın

Kuruyan hava en çok uyuduğumuzda sinüsleri tahriş etmektedir.  Bu yüzden hava nemlendirici satın alabilirsiniz veya kaloriferinizin üzerine bir miktar su koyarakta havanızın nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Sıcak Soğuk Şok

Şimdi vereceğimiz tarifle birçok sünüş hastası ağrılarından kurtulduğunu belirtmiştir. İki kaptan birine sıcak birine de soğuk su koyun. Küçük bir havluyu önce sıcak suya batırın fazla suyu sıkın. Bu sıcak havluyu ağrıyan bölgenizde 3 dakika tutun. Aynı havluyu soğuk suya sokun ve soğuduktan sonra yine ağrıyan bölgenize yarım dakika soğuk kompres uygulayın. Bunu gün içinde 4-5 defa yapın.

Masaj

Sinüs bölgelerine(alın, kaş üstleri, burun kenarları) yapacağınız masaj ile sinüs kanallarının boşaltılmasına yardımcı olursunuz. Masaj için 2 yemek kaşığı zeytinyağına, 2 damla nane yağı ekleyerek elde ettiğiniz yağ karışımını kullanmanızı öneririz. Günde 2-3 defa 10 dakika uygulamalısınız.

Uğultu Çıkarma

Bu yöntem halk arasında çok az bilinen fakat şaşırtıcı bir şekilde baş ağrılarınızdan kurtulmanıza yardımcı olan bir yoldur. Ağzınız açık olacak şekilde aaaaa…. , ooooo…., gibi sesleri hafif bir şekilde tekrarlayın. Bu sinüs yollarında titreşime, hava akışına ve bu sayede daha rahat boşalımına neden olmaktadır.

Tuzlu Su

Tuzlu su mukusu inceltip, boşalımını sağlar. Bir bardak kaynamış suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Ilık vaziyette burnunuza bu suyu çekin ve sümkürün.

Elma Sirkesi

Sirke anti-inflamatuar özelliğinden dolayı iltihap giderici etkiye sahiptir. Gün içinde içeceğiniz suya bardak başına 1 tatlı kaşığı kadar sirke ve bir çay kaşığı bal ilave ederek için. Diğer bir yöntem ise buhar soluma kabınızın içine, bir çay bardağı sirke ilave edebilirsiniz.

Genel Tavsiyeler

  1. Daha yüksek yastık kullanmanız, uyurken artan ağrılarınızı hafifletecektir.
  2. Ağrılarınız arttığında sıcak su ile duş alın ve buharından faydalanın.
  3. Odanızı yaz kış havalandırın ve nemli kalması için önlemlerinizi alın.
  4. Bisiklete binmek, tempolu yürüyüş vb. sportif faaliyetlerde bulunun. Bunun yanında nefes egzersizleri de semptomları hafifletmeye yardımcı olur.
  5. Stres ve gerginliğin, ağrılarınızın artmasına sebep olacağını unutmayın.
  6. Alkol, sigara ve kirli havadan kaçının.
  7. Elektronik aletlerin kullanımı da ağrılarınızı arttırmakta etkilidirler. Ağrılı dönemlerinizde pc, telefon ve televizyon gibi elektronik alet kullanımına ara verin.

Sinüzit Belirtileri Neden Olur Nasıl Anlaşılır Tedavi Edilir Antibiyotik Tıklayınız

Hamilelikte Sinüzit Neden Olur, Belirtileri Neler Ve Nasıl Geçer?  Tıklayınız

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.