Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

  • Genel Sağlık
  • Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir? için yorumlar kapalı
  • 959 kez görüntülendi

Şeker Hastalığına Ne İyi Gelir?

Şeker hastalığına ne iyi gelir hakkında bilgiler

Çağımızın en sık rastlanan sağlık sorunlarından olan şeker hastalığına ne iyi gelir sorusunu yanıtlamadan önce şeker hastalığı veya diğer ismiyle diyabet hakkında bilgiler edinmekte fayda vardır. Zira her hastalığın tedavisinde tanısı ve hastalığın özellikleri büyük öneme sahiptir. Hastanın sağlık sorunu ile ilgili bilgi sahibi olması ise, şeker hastalığına ne iyi gelir sorusunun daha kolay ve efektif cevaplanmasını sağlayacaktır.

Şeker hastalığının başka bir adı ise tıpta diyabet hastalığı olarak geçmektedir. Bu hastalık son zamanlarda oldukça hızlı bir artış göstermeye başlamıştır. Bu hastalığın pankreas tarafından üretilmekte olan insülin maddesini yeterli derecede sağlayamaması veya hiç bir şekilde insülin üretememesi sebebinden oluşmakta olduğu kesin ve açık bir bilgidir. Bu konu ise şeker hastalığına ne iyi gelir hakkında bilinmesi gerekenler bölümünde en temel madde olarak geçer. Çünkü insülin maddesi şeker hastalığı açısından oldukça önemli ve derin bir konu olarak karşımıza çıkar.

Diyabet Nasıl Oluşur?

İnsan vücudunda bulunan insülin maddesinin bulunmaması durumunda, besinler üzerinden alınmakta olan şeker, protein ve karbonhidrat gibi gıda maddelerine ihtiyacı bulunan hücrelerin bu maddelere ulaşamaması sonucu şeker hastalığı gerçekleşmektedir. Bu durumda ise gerekli şeker hücrelere ulaşmaz ve hücrelerin şekersiz kalma durumu gerçekleşir. Daha sonra da kanda bulunmakta olan şekerin seviyesi bir hayli yükselme gösterir. Kan içerisinde bulunan şeker değerinin, normal değerler üzerinden daha fazla bir seviyede bulunması ise, vücut içerisinde zehirlemeye neden olabilmekte.

Haliyle insan vücudu içerisinde bulunmakta olan hücrelerin tamamı iflas eşiğine gelir. İşte bundan dolayı gerekli olan insülin maddesinin pankreas tarafından yeterli derecede üretilmesi gerekmektedir. Diyabet hakkında bilinmesi gerekenler konusundan bir diğeri ise bu hastalıkta bulunan kişilerin, hastalık durumlarını göstermeleri gereken ilgi ve alaka olmaktadır. Günümüzde şeker hastalığına bir çok kişi yakalanmakta, buda diyabetin yaygın olarak karşımıza çıkmasına neden olmaktadır.

Şeker Hastalığı Belirtileri

Şeker hastalığı geçiren birinin en büyük problemlerinden biri de vücudunun herhangi bir yerinde meydana gelen yaralanmanın hemen iyileşmeme durumu olmaktadır. Evet bu bir gerçektir yani şeker hastası olan birinin yaralanması durumunda vücut orada ki dokuyu normalinden çok daha uzun süre içerisinde iyileştirir. Ayrıca hiç düzelmeme durumu az da olsa bulunuyor olmaktadır. Bundan dolayı da şeker hastalarının kendilerine dikkat etmek zorunda kaldığını bilmeniz gerekiyor. Size verilecek olan diyet ya da diyet tarzı yemek programlarına mutlaka uymalısınız.

Ayrıca şeker hastalığınız için verilen ilaçları ya da insülin iğnelerini saatlerini şaşırmadan içmeniz veya vurmanız gerekmektedir. Şeker hastalığı hakkında bilinmesi gerekenler konusu için sizlere bilmeniz gereken en önemli konular değindik. Sizlere yapacak tek şey düşüyor oda gerekli olan tedavileri aksatmamak.

Şeker Hastaları Ne Yapmalıdır?

Diyabet veya gündelik hayatta tercih edilen ismiyle şeker hastalığının kesin tanısı konulduktan sonra geri dönüşü olmayan bir kronik sağlık sorunu ortaya çıkmış demektir. Maalesef diyabet için kesin bir tedavi söz konusu olmayıp, hastanın bundan sonraki hayatını hastalığın olumsuzluklarından en az derecede etkilenerek geçirmesi sağlanacaktır.

Şeker hastalarının hayatında ciddi değişiklikler yapması gereklidir. Bunlar sırayla;

  • Daha fazla hareket etmek ye özen göstermeli ve egzersiz yapmalıdırlar.
  • Su tüketimini oldukça arttırmalı ve günde en az 2 litre su tüketmeye özen göstermelidirler.
  • Karbonhidrat tüketimini minimum düzeye düşürüp sebze ağırlıklı beslenmelidirler.
  • Glikoz ve fruktoz içeren gıdaların tamamından uzak durmaları gerekmektedir.
  • Kilo sorunları varsa, bir diyetisyen kontrolü altında sağlıklı bir şekilde ideal kilosuna kadar kilo vermelidir.
  • İlaçlarını zamanında doktor kontrolünde düzenli olarak aksatmadan kullanmalıdırlar.
  • Yağ kullanımını azaltmalı, doymuş yağlardan uzak durmalı ve doğal yağ kullanmaya özen göstermelidirler.
  • Kan şekerinizi kontrol altına almaya yarayan bazı doğal gıdalar olan mercimek, nohut ve bezelye gibi gıdaları tüketebilirsiniz.

Tabi bunların yanı sıra bazı destekleyici unsurları tüketerek kan şekerinin düşürülmesi de sağlanabilir. Her ne kadar piyasada şekeri düşürdüğü iddia edilen pek çok ürün varsa da bunların büyük kısmı etkili olmamaktadır. Az sayıda unsur, şekerin düzenlenmesinde etkili olmaktadır.

Şeker Hastalığına İyi Gelen Yiyecekler

Tarçın: Kan şekeri düzenleyici özelliği bulunduğu söylenen tarçını gün içinde tüketebilirsiniz. Fakat fazla kullanımı kolesterol seviyesinde olumsuz olarak etkileyebilir. Gün içinde tüketilmesi gereken miktar 1-2 tatlı kaşığını geçmemelidir.

Karanfil: Karanfilin kan şekerini düzenlediği bilinmektedir. Aynı zamanda şeker hastaları üzerinde yapılan bazı araştırmalar karanfilin şeker hastaları üzerinde olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür.

Sirke: Karbonhidrat ağırlıklı beslenildiğinde yanında sirke tüketilmesi, insülin artışını azalttığı bu yüzden şeker hastalarının sebzelerinde sirkeyi eksik etmemeleri yararlarına olacağı söylenmektedir.

Badem: Bademin uzun süreli tokluk sağladığı ve şekerin yükselmesini önlemede yardımcı olduğu yapılan araştırmalarda tespit edilmiştir.

Klinik testlerle kanıtlanmış olmasalar da, şekeri düşürdüğü bilinen besinlerdir. Ancak şeker hastalığına ne iyi gelir sorusunun en kesin cevabı, hekim tavsiyelerinin takip edilmesidir.

var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140){
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width < 768){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.