Şeker Hastalığı Nedir Riskleri Nelerdir

  • Genel Sağlık
  • Şeker Hastalığı Nedir Riskleri Nelerdir için yorumlar kapalı
  • 892 kez görüntülendi

Şeker Hastalığı Nedir Riskleri Nelerdir

Vücudunuz yediklerinizin bir bölümünü hücrelere enerji sağlayan bir tür şeker olan glikoza dönüştürür. Normal olarak glikoz kanda hareket eder ve insülin denilen ve pankreas tarafından üretilen bir hormonun yardımıyla hücrelere girer. Şeker hastalığı ise, glikozun insülin sorunu nedeniyle hücrelere giremediği bir durumdur ve kan glikozu düzeyinin tehlikeli biçimde yükselmesine yol açar.

Şeker hastalığının kesin tedavisi yoktur; ama glikoz düzeyini dikkatle izleyip her gün ölçer, yemeklerinize dikkat eder, egzersiz yapar, normal kilonuzu muhafaza eder ve ilaçlarınızı alırsanız, normal ve aktif bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Şeker Hastalığının Yol Açtığı Riskler Nelerdir?
Şeker hastalığı kanda asit birikmesine ve bununla birlikte yüksek kan şekerine yol açar ve bu durum mide bulantısı/kusma, yorgunluk, giderilemeyen susuzluk, koma hatta ölüme yol açabilir.

Şeker hastalığı zamanla dolaşımı yavaşlatır; bu durum ayak ve bacaklara zarar vererek ameliyatla kesilmelerine, ciddi sinir tahribatına, böbrek hastalığına, kalp hastalığına, inmeye, göz hastalıklarına, körlüğe ve ölüme yol açar. Glikoz düzeyi aşırı düştüğünde ise titreme, güçsüzlük, terleme, yorgunluk, baş dönmesi ve muhtemelen komaya yol açan hipoglisemi meydana gelir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.