Şeker Hastalığı (Diyabet)

  • Genel Sağlık
  • Şeker Hastalığı (Diyabet) için yorumlar kapalı
  • 976 kez görüntülendi

Şeker Hastalığı (Diyabet)

Şeker hastalığı özellikle kalıtsal olarak aktarılan bir hastalıktır. Kandaki glikoz (şeker) düzeyinin düzgün bir şekilde ayarlanamaması sonucunda ortaya çıkar. pankreas hormonlarından olan insülin mekanizmasının bozukluğu hastalığın oluşumunda etkilidir.

Şeker Hastalığı Kimlerde Görülür, Belirtileri Nelerdir?
Şeker hastalığı genellikle orta yaş üzerinde ve ailesinde şeker hastalığı olanlarda daha sık görülür. Fakat bazen çocuklarda ve gençlerde de görülmektedir. Şeker hastalığının en büyük belirtileri; aşırı su içme ve sık sık idrar yapmaya çıkma, acıkma hissi ve kilo kaybıdır. Şeker hastalığı başta böbrek ve göz olmak üzere çeşitli organlar üzerine etki eder.
Bunun neticesinde bu organlardaki sorunlara bağlı belirtiler görülebilir.

Şeker Hastalığı Öldürür mü, Tedavi Yolları Nelerdir?
Şeker hastalığının tedavisinde başlangıç aşamasında diyet programı ve ilaç tedavisi etili olurken şeker hastalığının ilerlemesi durumunda ise insülin tedavisi gerekmektedir. Şeker hastalığı tek başına öldürücü olmasa da hayatı olumsuz etkilemekte ve diğer organlara etki ederek çok daha büyük sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Özellikle ailesinde şeker hastalığı olan bireyler düzenli olarak 35 yaşından sonra kan tahlili yaptırmalı ve beslenmeye dikkat etmelidir.

Dedemde de vardıu şeker hastalığı. Birçok şey yasaktı. Tatlı yiyemez, çayına şeker atamaz vs. yemeklerin bile tadı kaçar bence.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.