Sakal Dökülmesi Neden Olur?

  • Genel Sağlık
  • Sakal Dökülmesi Neden Olur? için yorumlar kapalı
  • 1.160 kez görüntülendi

Sakal Dökülmesi Neden Olur?

sakal kıran neden olur

Sakallar günümüzde erkeklerin olmazsa olmaz sembollerinden birisidir. Bu güne kadar dökülme dediğimizde genel olarak akla saç dökülmesi gelir ama farklı sebeplerden dolayı erkeklerde sakal dökülmesi de görülebilir peki, sakal dökülmesi neden olur?

Sakal Dökülmesi Neden Olur ve Nasıl Anlaşılır

Vücudumuzda dökülmelere karşı en dayanıklı kıl sınıfına sakal kılları girmektedir, fakat sakal kıran gibi rahatsızlıklar sakal kökleri ne kadar güçlü olsa da sakal dökülmesine sebep olur. Bunun yanı sıra Alopecia denilen sakal yolma alışkanlığı da sakalların dökülmesine neden olur. Başka bir neden ise günlük hayatta herkesin başına gelebilecek yanmalar, kazalar, kesikler, lazer epilasyon, hormonal dengesizlikler ve ameliyatlar sonrası oluşan izlerden dolayı sakal çıkmamasıdır. Uzmanların yaptığı araştırmalar sonucu sakal dökülmesi neden olur? Sorusunun bilimsel olarak iki açıklaması vardır bunlardan birisi psikolojik nedenler diğeri ise vücut mantar enfeksiyonlarıdır.

Sakal dökülmesi neden olur sorusunda akla ilk gelebilecek rahatsızlık sakal kırandır. Sakal kıran sakal bölgesinde kendini yavaş bir şekilde belli etmek yerine tek bir günde bozuk para büyüklüğünde sakalları döker. Bir diğer neden ise sakal çizdirme esnasında kullanılan lazer epilasyon cihazının yanlış kullanılması sonucu sakalın farklı bölgelerinde dökülmeler olabilir eğer sakalınız lazer epilasyon sonucu döküldüyse bunun bir tek tedavi yöntemi sakal ekimidir.

Sakal Kıran Tedavisi

Sakal kıran rahatsızlığı olan kişilere genel olarak tıraş olarak sakallarının çıkabileceği söylenmektedir. Fakat sakal dökülmelerini tıraş olarak düzeltmeye çalışmak yerine uzman bir dermatolog desteği alınması gereken bir durumdur.

Sakal kıranın oluşmasının ilk sebeplerinden birisi strestir. Sakal kıran tedavisine başlamadan önce kesinlikle bu streslerinizden kurtulup kendinizi iyi bir şekilde motive etmelisiniz. Aksi halde tedaviye olumlu yanıt alma oranınız düşecektir. Sakal kıran tedavisinin 3 farklı yöntemi bulunur. Sakal kıran tedavisinde bitkisel yöntemler %60 oranında iyileşme sağlamaktadır. Tedaviye ilk olarak sakal kıran oluşan bölgeye sürerek başlayabilirsiniz. Eğer bitkisel yöntem kullanmak istemiyorsanız bir dermatoloji uzmanı kontrolünde kortizon tedavisi uygulanabilir. Sakal dökülmelerine karşı doğal tedavi olarak evde kolayca kendinizin hazırlayabileceği SADBE ilacı ile iki ay gibi bir sürede eski sakallarınıza kavuşabilirsiniz.

Sarımsak Tedavisi

Sakal kıran tedavisinde kullanacağımız sarımsaklar tamamen doğal olup herhangi bir sarımsak yağı ,sarımsak losyonları kullanılmamalıdır. Bu sarımsak yağları tamamen doğal olmadığı ve içerilerinde kimyasal maddeler bulundurduğu için sakal kıran bölgesine fayda sağlamayacaktır. Bir diş sarımsağı ortadan ikiye keserek bir tarafını sakal kıranlı bölgeye sürmeye başlayın ve bu işlemin amacı deriniz tahriş olup sarımsağın içerisindeki minarelerin cildinize geçmesini sağlamaktır. Bu yönteme en az iki ay boyunca günde üç defa olacak şekilde sakal kıran oluşan bölgeye uygulayınız. Sarımsakla sakal kıran tedavisi araştırmalara göre %60 olarak olumlu fayda sağlamaktadır.

Kortizon

Sarımsak tedavisi sonrasında sakallarınız çıkmamış ve tekrar sakal dökülmesi neden olur gibi sorular kafanızda dolaşmaya başladıysa bu sefer işe kortizon enjeksiyonu kullanarak başlayın. Kortizon enjeksiyonu eczaneden alıp evde uygulama şansınız yoktur bunun için bir dermatolog uzmanından yardım olmalısınız ve size en uygun tedavi yöntemini size yine dermatolog uzmanları uygulayacaktır. Kortizonlu enjeksiyonun sakal kıran hastalığına etkisi %80 oranında etkili bir çözümdür.

Sadbe Tedavisi

Sakal kıran tedavisi olarak dünyada en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biriside sadbe yöntemidir. Bunun açılımı ise Squaric Acid Dibutylester olarak bilinir. Bu ilacı eczanelerden reçetesiz olarak temin edebilirsiniz fakat vücudunuz içerisindeki maddelere karşı farklı bir reaksiyon göstererek hastalığın daha da ilerlemesine sebep olabilir bu nedenle uzman bir dermatolog kontrolünde  sadbe ilaçlarını kullanın. Bu ilaçların tedaviye olumlu yanıt verme oranı %95 olarak bilinmektedir.

var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140){
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}
if(td_screen_width < 768){
document.write('‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle||).push({});
}

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.