Sağlıklı Bir Öğün için Tahıllı Kâseler

  • Genel Sağlık
  • Sağlıklı Bir Öğün için Tahıllı Kâseler için yorumlar kapalı
  • 962 kez görüntülendi

Sağlıklı Bir Öğün için Tahıllı Kâseler

Düdüklü tencerenin olduğu bir devirde, öğünlerimizi oluşturma şekillerimiz yemekten tat almamızı etkiliyor. Yemeğinizi kabın içine koyup yanınızda götürmek güzel olsa da çoğunlukla taze pişmiş yemekleri güzel tabaklar içinde yiyor olmanın lezzetini aratıyor.

Kâseden yemek, verdiği sıcak hissi almaktan içindeki leziz yiyeceklere birer birer ulaşmaya kadar değişen koca bir dünya sunuyor size.

Tahıllı kâse yapıp yemek, normal bir yemekten çok daha fazla anlam taşıyor.

Bu kâseyi hazırladığınız kişinin yemek seçimlerine göre karşınızdaki kişiyi tanıma şansınız oluyor. Çocuklarınızla ya da oda arkadaşlarınızla sıradan bir akşam da olsa, herkesin tamamen kendi kişiliğini yansıtan bir kâsesi oluyor.

Sevdikleri ve sevmedikleri şeyler, anlık yaratıcılıkları ve o günkü duyguları… Masanın etrafında birkaç dakika takıldıklarında herkes kendini daha rahatlamış hissediyor.

Tahıllı kâseler, normal yemeklerin ve mezelerin hazırlanmasından çok daha kısa sürdüğü için hazırlama sürecinde strese girmiyorsunuz. Ayrıca normal bir yemek yaptığınızda kimsenin başka şeyleri seçme şansı kalmıyor. Tahıllı kâselerin, protein eklentisinden ortaya çıkacak tada kadar yemekleri hazırlayan aşçıyla hiçbir alakası yok.

Aceleniz mi var? Bir gün önceden kalma pişmiş sebzeleri ya da dondurulmuş sebzeleri kulanın. Fikriniz mi tükendi? Parçalar bütünü oluşturur, o yüzden karıştırmaktan korkmayın!

Bunu yanlış yapma ihtimaliniz yok.

Tahıllı kâselere hala yeniyseniz, sizin için herkesin damak tadına uyabilecek 7 yiyecek kombinasyonu seçtik:

Romantik bir akşamda yenilebilecek tahıllı kâse varsa o, kesinlikle bu olurdu. Pişmiş deniztarağı, tatlı patates ve kırmızı biberler, kenevir tohumu ve avokado. Bu kâse sağlıklı yağların, liflerin ve B vitamininin mükemmel birleşimi!

Bu kâsede tahıl, mısır cipsinden geliyor. Mısır cipsi, hem çocuklar hem de yetişkinler için kâseyi eğlenceli hale getirerek çıtırtı ekliyor. Taze marul parçaları, börülce, taze sebzeler, hindi ve peynir bir araya geldiğinde 15 dakika içinde hazırlanabilecek lifli ve bol proteinli leziz bir kâse.


Sushi yemek istiyorsunuz ama yapmayı bilmiyorsunuz ve sipariş edeceğiniz yer de yoksa çözüm kâsede Sushi! Kâsede hazırlayacağınız yemeğinizle Sushi tadı almanız mümkün. Sushinin hazırlanma vaktinin neredeyse yarısında hazırlayacağınız bu kâsede umami tatları alabilirsiniz. Esmer pirinci haşlayın. Üstüne kıtırkıtır salatalıkları, kremsi avokadoyu ve pişirdiğiniz somonu koyun. 20 gram protein içeren bu kâseyi 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.

Bu kâseyi yapmak için ızgaranızı bir kere açın ve tüm haftanın yemeğini tek seferde pişirin. 39 gram protein ve 10 gram lifle birlikte, bu tavuk kâseleri parmak yalatan lezzete sahip bir sağlık deposu. Tavuk, mısır ve çıtır çıtır lahana salatasından oluşan bu kâseyi hazırlayıp istediğiniz yere götürebilirsiniz.

Ne zaman isterseniz o zaman yazın tadını ağzınızda hissedebilmeniz için bu Hawaii esintili kâse sizi bekliyor. Hindistan cevizli pilavı altına yerleştirip üstüne ananas ve teriyaki soslu tavuk koyduğunuz bu kâse, proteince zengin bir öğün.

Tahıl kâselerinin günün ikinci yarısında yenebileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hindistan cevizi yağı ve Himalaya tuzuyla pişirilmiş karabuğday bu kâsenin tabanını oluşturuyor. Üstüne lahana turşusu ve pişmiş yumurta koyduğunuzda günün geri kalanında size enerji sağlayacak güzel bir öğün oluşuyor.

Kinoanın sağlığınız için ne kadar iyi olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Ama bu kâse o noktada durmuyor. Badem, Chia tohumu, brokoli ve lahanayla birlikte bu kâsede çok sayıda süper gıda bulunuyor ve tadından da fedakârlık etmiyor. Balla tatlandırabileceğiniz bu öğün aynı zamanda veganlara da uygun!

Sadece sebzelerinizi ve protein kaynaklarınızı önden pişirin, kâselerinizi önceden hazırlamayın. Bunun yerine, kâselere sadece tahıl grubunu yerleştirin, geri kalan kısmını ve porsiyonu herkesin kendi başına tasarlamasına izin verin.

Çocuklarınızı daha çok çeşit kullanmaları konusunda bilinçlendirmelisiniz. Seçme şansınızın olması sizin de daha dengeli beslenmenizi sağlayacak.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.