Sağlıklı Bir Gebelik Dönemi İçin..

  • ALTERNATİFTIP
  • Sağlıklı Bir Gebelik Dönemi İçin.. için yorumlar kapalı
  • 993 kez görüntülendi

Sağlıklı Bir Gebelik Dönemi İçin..

Tebrikler, hamilesiniz!

Şimdi bebeğiniz ve kendiniz için sağlıklı yaşanması gereken zor bir dönem sizi bekliyor. Önünüzdeki 9 ay boyunca ne yiyeceğinizden, hangi aktiviteleri ve hareketleri yapacağınıza kadar herşeyi öğrenmeniz gerekecek.Bebeğin potansiyel büyüme yeteneğini etkileyen anne davranış ve alışkanlıkları çok önemlidir. Örneğin hamileyken içki içmek, çocuğun ileride içki düşkünü ya da alkolik olmasına yol açabilmektedir. Hamileyken aşırı kilolu veya obez olan annelerin çocuklarında da, diyabet, kolesterol obezite ve kalp hastalıkları riski meydana gelir.

Çocuğunuzun geleceği ve sağlığı için bazı alışkanlıklara son vermeli ve hayatımızı düzenlemeliyiz. Hamileyken doğru beslenme kuralının iki bileşeni vardır. Birincisi yediğiniz şeyin türü, ikincisi ne kadar kilo aldırdığıdır. Hamileliğin ilk zamanlarında karnın büyümesi ve kilo almak hoştur. Fakat asla aşırıya kaçılmamalı ve kilo aldırıcı sağlıksız gıdalar tüketilmemelidir. İlk 12 haftadan sonra günlük olarak 300 kalori fazladan alabilirsiniz. Tıp Enstitüsünün tavsiyelerine göre:

Normal kilodaysanız, kilo alımı 25 – 35 kilo arasında olmalıdır. 20 hafta 10 kilodan fazla almayın ve her hafta 1 kilodan fazla almayın. Eğer obez iseniz, toplam 15 kilodan fazla almayın. Sağlık uzmanı doğru hedef kiloyu sizin için belirler. Kilolu iseniz hamilelikten önce zayıflayın. Sezeryan, diyabet, yüksek tansiyon ve düşük yapma riskleri fazla kilolu annelerde oluşabilir. Ayrıca doğumda ve bebekte de risk oluşur. Tahıllar, meyve, sebze, yağsız proteinler, doymuş yağ tüketin.

Çiğ veya az pişmiş deniz ve et ürünleri tüketmeyin. Pastörize edilmemiş süt, yumuşak ya da eski peynir, çiğ sebze, kabuklu deniz ürünleri, bakteri içerir bunları yemeyin. Meyve sebzeleri iyice yıkayın, etleri iyice pişirin. Peynirleri sert alın. Ton balığı, uskumru, biftek konservelerinden kaçının. Somon ve orkinos yiyin. Cıva içermeyen DHA takviyeleri, demir ve folik asit kullanın. Alkol ve kafeinden ve sigaradan kaçının. Omega 3 tüketin.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.