Saç Simülasyonu Süreci

Saç Simülasyonu Süreci

Saç Simülasyonu Ne Demektir?

 

İnsanlarda ortalama olarak 100.000 – 150.000 arasında saç bulunur. Ancak bazı dönemlerde hormonal ya da genetik nedenler ile saçlarda dökülme sorunu ile karşı karşıya kalınmaktadır. Günlük olarak 100 saç telinin dökülmesi doğaldır. Ancak bu sayının üzerinde görülen saç dökülmeleri zamanla kellik sorununu meydana getirmektedir. Hem kadınlar hem de erkekler için saç güzelliği çok önemlidir. Görselliği etkileyen saç dökülmesi özellikle erkeklerde belirli yaşlardan sonra çok sık görülmektedir. Saç dökülme sürecini yavaşlatmak amacı ile bazı işlemler yapılsa da, saç dökülmesini tamamen durdurmak zordur. Bu nedenle kellik sorunları için farklı çözümler geliştirilmektedir.

Son dönemlerde en çok talep edilen yöntemlerden biri saç simülasyonu yöntemidir. Saç dövmesi ya da mikropigmentasyon da denilen saç simülasyonu, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Kellik (Alopesi) için yeni bir çözüm yöntemi olan saç simülasyonunda, kişinin gerçek saç kökleri ile kıl yapıları taklit edilmektedir ve özel cihazlar ile kellik sorunu olan bölgelere uygulanmaktadır.

 

Saç Simülasyonu Süreci Nasıl İşler?

 

Son dönemlerde çok popüler hale gelen saç simülasyonu, özel saç merkezleri aracılığı ile kellik sorunu yaşayan kişilere uygulanmaktadır. Saç ekimi olmayan bu yöntem sürecinde öncelikle kişideki saç dökülmesi yoğunluğuna bakılır. Dökülmenin yoğunluğu görsel anlamda kişinin kendisini kötü hissetmesine neden olarak psikolojik anlamda olumsuz etkilemektedir.

Saç simülasyonu için özel saç merkezine başvuru yapılır. Kişi önceden saç ekimi yaptırmış ise ve hala seyrek bölgelerden şikâyetçi ise, en uygun yöntemlerden biri saç simülasyonu olmaktadır. Saç kıran gibi deri hastalıklarının yarattığı saç dökülmelerinde de etkili bir yöntemdir. Genelde kısa saçlarda daha büyük etkiler gösterir.

Simülasyon işlemine başlamadan önce, anestezik krem uygulanarak saç derisi uyuşturulur. Saç ve cilt analizi yaptıktan sonra hasta ile anlaşma sağlanır ise derhal saç simülasyonu işlemine başlanır. Kişinin saçları özel olarak geliştirilen saç simülasyonu şampuanı ile yıkanır. Saç ve cilt analizi sonucunda belirlenen verilere göre en uygun saç simülasyonu boyası hazırlanır.

İşleme başlamadan önce hastadan saç tasarımı konusunda onay alınır. Daha sonra özel olarak geliştirilen saç simülasyonu cihazı ile saç derisine çok minik hareketler ile boya işlenir. Bu işlem kişinin saç derisine ve yapısına göre 1 saat ile 4 saat arasında sürebilir.

İşlemden sonra özel bakım jelleri uygulanarak saç simülasyonunun kalitesi daha da artırılır. Kaliteli malzemeler ile yapılan saç simülasyonu işlemi kişide 5 yıla kadar kalıcı etki gösterebilmektedir. İşlemin gerçekleştirildiği gün kişi günlük hayatına dönebilir. İlk 2 gün kafa derisinde çok hafif olmak üzere belli belirsiz bir şişlik gözükse de, kısa sürede bu etkiler ortadan kalkar.

Kaynak: https://hairhotel.com.tr/sac-simulasyonu/sac-simulasyonu-nedir

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.