Sabahları Ağız Kokusu Nasıl Önlenir ?

Sabahları Ağız Kokusu Nasıl Önlenir ?

Günümüzde her 5 bireyden 3’ünün karşılaştığı sorunlardan biri olan ağız kokusu yaşanılan bir hastalık olarak nitelendirilemese de oluşum nedeninin araştırılması gerekmektedir. Çünkü farkında dahi olunmayan ya da önemsenmeyen bu ağız kokuları vücutta oluşacak olan bir rahatsızlığın belirtisi olabilmektedir. Sabahları ağız kokusu oluşumu fizyolojik bir olayın sonucu ortaya çıkmaktadır. Uyku sırasında azalan tükürük akışı ağızdaki bakterilerin sayısını arttırmaktadır. Uyku sürecinde hareketsiz kalan ağız gıda artıkların varlığıyla kükürt içeren gazların oluşumunu arttırarak sabahları uyanıldığında kokunun hissedilmesine neden olmaktadır. Toplum tarafından da karşıdaki kişiyi rahatsız edecek nitelik taşıması nedeniyle gerekli olan tedbirin alınması gerekmektedir.

Sabahları Ağız Kokusu

Aynı şekilde sabah uyanıldığında varlığını yansıtan ağız kokusu yemek sonrası da bu kokunun yaşanmasına sebep olan fizyolojik bir işlem gerçekleştirmektedir. Akciğerlerden atılımının sağlanması gereği oluşan bu durum hastalık niteliği taşımadığından dolayı gerekli olan ağız bakımlarının düzenli uygulanması sorunu kolayca ortadan kalkmasını sağlamaya yetmektedir. Fizyolojik oluşum dışında ağız kokusu oluşumunu sağlayan patolojik durum genellikle kişilerin kendilerince fark etmeleri dışında karşıdaki kişilerin farkında olmasıyla ya da diş hekimleri tarafınca fark edilmesi şeklinde ortaya çıkmaktadır. Diş ve diş etlerin gerekli olan bakımı sağlanarak rahatsız edici durum ortadan kalkması sağlanılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta geçmeyen süreklilik oluşturan bir durumsa şeker hastalığı, böbrek rahatsızlıkları, metabolizma, akciğer ve sinüs gibi rahatsızlıkların olma nedenleriyle en kısa zamanda bir hekime başvurulması gerekmektedir.

sabahları ağız kokusu

Sabahları ağız kokusu oluşumunu engellemek için ağız, dil ve diş bakımları dışında fazla su içimiyle bu sorunu yok edebilirsiniz. Ağız içi bakterileri aza indirmek için tarçın kullanımını arttırmanız dışında tükürük salgılanmasını gerçekleştiren sakız çiğnemeyi de deneyebilirsiniz. Burun tıkalı bir şekilde uyuma şekliniz varsa kurumaya neden olma özelliğinden dolayı farkında olmadan ağız kokusunu yaşamanıza neden olabilir. Bunun dışında şeker tüketiminin neden olacağı bakteri çoğalmasının önüne geçmek adına tüketimini azaltmanız ve aldığınız besinleri çokça çiğnemeniz gerekmektedir. Diş ipi kullanımı, çeşitli ağız suları ve spreyleri de çözümler arasında yer almaktadır.

Sabahları ağız kokusu ciddi sayılabilen bir sorundur.Bu sorunu önlemek için size yazımızda detaylı bilgi verdik, aklınıza takılan bir soru olursa bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.