PETLER

PETLER

Bir yoğurt aldınız, yoğurt kovasının üzerinde yazan son kullanma tarihi sadece yoğurdu baz almaz. Aynı zamanda ambalajı da baz alır. Yani o ambalajın da son kullanma tarihi odur diye düşünmeli , bunları tekrar tekrar kullanmamalıyız.

Özellikle bunların bulaşık makinesine girmesi ayrı bir sıkıntı oluşturuyor. Çünkü bulaşık makinesinda yüksek sıcaklık söz konusu, aşınmalar olabilir veya yüzeyin üstündeki bir kırıktan su içeri sızıp eğer bir kimyasal var ise diğer bulaşıklara su ile taşınabilir.

Plastik kovaların kenet yerlerinde suyun birikmesi ve mikroorganizmaların üremesi riski var. Bunlara dikkat edilmeli.Tekrar tekrar kullanımı uygun ambalaj değil bunlar, buna uygun ambalajları seçmek lazım.
Özellikle pet şişelerin tekrar tekrar kullanıldığını çok görüyoruz, kullanmayın. Çünkü pet şişe tek kullanımlık bir ambalajdır. İçi boşaldıktan sonra doldurup yeniden kullanmaya uygun değildir.

Bu kapların içerisinde bazılarının buzluğa konulduğunu görebiliyoruz.
Bundan da kaçınmak gerekir.

Her zaman ilk tercihimiz cam,çelik kaplar/şişeler olmalı. Plastiğe ihtiyaç duyduğumuz yerlerde sağlıklı kabul edilen plastikleri kullanmalıyız.

PET ambalajları dondurucuya atmak.

PET ambalajlar dondurucuya girmeye uygun plastik türü değillerdir. Özellikle gıdanın veya suyun hızlı soğumasını istediğimiz durumlarda ya da memleketten gelen sütü saklarken dondurucuda PET ambalajlar kullanabiliyoruz.
PET ambalajın yapısı dondurucuda bozulur. Yapısında bulunan zararlı maddeler gıdaya geçer. Bu hususa dikkat edilmeli kısa süreli bile olsa dondurucuya PET ambalajlar konulmamalıdır.

■Dondurucuya girmeye uygun olan plastik türleri 4 ve 5 numaralı olan plastiklerdir. Dondurucuda saklamak istenilen gıdalar bu kaplar ile dondurucuya atılabilir.
■Dondurucu dışında dahi olsa PET ambalajlar uzun süreli kullanılmamalıdır. PET şişelerin tek kullanımlık olduğu bilinmelidir.

Peki alternatif olarak ne yapılabilir?

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.