Parkınson Hastalığı Nedir?

  • PSİKİYATRİ
  • Parkınson Hastalığı Nedir? için yorumlar kapalı
  • 1.722 kez görüntülendi

Parkınson Hastalığı Nedir?

Parkinson Hastalığı

Parkinson Hastalığı Nedir?

Basal Ganglia Diye Bilinen ve adlandırılan Bazı Beyin Hücrelerinin Bozularak tahribata uğrayarak Değişmesiyle İlgili Bir Hastalıktır. El Titremeleri Ve Maskeye benzer Gibi Anlamsız Bir Yüz ifadesi, Bu Parkinson Hastalığının Belirtileridir. Hastalık Yıllarla birlikte İlerledikçe, Önemli Derecede Yeteneksizliğe dönüşme ve yeteneksizliğe Götürme oluşumundadır..

Parkinson Hastalığı Soya Çekimle Alkalımıdır?

Hayır.Parkinson Hastalığı Soya Çekimle Alkalı Değildir.

Parkinson Hastalığı Nasıl Kontrol Altında Tutulabilir?

L-Dopa Dediğimiz Bir İlâçla Kontrol Altında Tutulabilir . Ancak Bu İlacın Kullanılışı Dikkatle Kontrol Edilmelidir Ve Devamlı Olarak Doktorun Kontrolünde Olmalıdır.

Ameliyat Parkinson Hastalığının İşaretlerini Hafifletirmi? (Geçirirmî?)

Evet, Bazı Özel Durumlarda Ameliyat Parkinson Hastalığının Belirtilerini Hafifletir.

Parkinson Hastalığı İçin Hangi Tür Ameliyat Uygulanır?

Parkinson Hastalığı İçin Uygulanan Ameliyat Çok Zor Bir Ameliyattır. Elektrodlar Felç Yapan Hücreleri ortadan kaldırmak amacıyla Beynin İçine Sokulur. Uzman Doktorların Yaptığı Bu Ameliyatlardan % 80’den Fazlasından Olumlu Sonuçlar Alınmıştır.

Parkinson Hastalığı Öldürücümüdür?

Hayır, Parkinson Hastalığı Öldürücü Değildir. Fakat Çok Ağırlaşmış Hal Almışsa Hayatı Kısaltabilir.

Parkinson Hastalığına Yakalanmış Bir Hasta Araç Kullanabilirmi?

Felç, Kontrol Altına Alınmışsa araba Kullanabilir.

Hastayken şifa aramak derman bulmak gayri ihtiyari çaba harcamak insanın tek düşüncesidir.Bazı hastalıklar varki özellikle parkinson gibi …İşte bu hastalıklar kişinin kendi hayatını felç ettiği gibi aile bireylerinin yaşamlarınıda felç etmektedir.Aile bireyleri bu hastaların hep endişesi içersindedir.

Böyle hastalarda uyku bozuklukları,titremeler,hareket yavaşlıkları,kabızlık gibi durumlar ortaya çıkar.Hatta bu öyle bir hastalıkki ALLAHTEALA HAZRELERİ bizleri korusunki belirtilerini hasta hastalanmadan yıllar önce ortaya çıkarabilir.Hatta koku alma bozuklukları bile bu hastalığa işaret edebilir.

Bu hastalık hastaların hayati sürecini kısaltmaz tedavi sürecinde hastada eksilen dopamin yeterli seviyeye ulaştırılmasıa çalışılır.Dopaminin ise levodopa şeklinde olanı tercih edilir çünkü levodopa beyne en kolay geçen şekildir.

Ancak ilacın yan etkileri hastada oluşturabileceği tehlikeler göz önünde bulundurularak doktor cerrahi yöntemlerede başvurabilir.Bu durum hasta ilaçla tedaviden fayda görmezse veya hasta ilacın yan etkilerine maruz kalırsa düşünülür.

Doktor gözetimi altında bulunmak en sağlıklı olanıdır.Doktorun en doğru kararı vereceği bulgularına göre davranacağından en sağlıklı şeklidir.İlacı kullananlar doktorla irtibat kurmalı ve ilacın hasta üzerindeki etkilerini veri olarak toplamalıdır.Bu gibi hastaları yüzdelik oranla doksanı tedaviye olumlu cevap vermektedir.

Parkinson hastalarının tanıları nörölojik tedavilerlerle konulduğu muhakkak bilinmelidir.Teşhis ve tanı konulmadan asla kendi kendine hareket edilmemelidir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.