Molluscum Contagiosum Bitkisel Tedavisi İçin En Etkili Yöntemler

  • Genel Sağlık
  • Molluscum Contagiosum Bitkisel Tedavisi İçin En Etkili Yöntemler için yorumlar kapalı
  • 1.373 kez görüntülendi

Molluscum Contagiosum Bitkisel Tedavisi İçin En Etkili Yöntemler

Molluscum contagiosum (Molluskum Kontagiosum) halk arasında göbekli siğil olarak bilinen bir cilt hastalığıdır. Siğile benzese de farklı bir virüsün neden olduğu ciltteki kabartılardır. Ağırlıklı olarak çocuklarda görülmekle birlikte her yaşta bu cilt sorunu ile karşılaşılabilir. Cilt teması veya cinsel yolla sağlıklı bireylere de kolayca bulaşabilir. Hastalık herhangi bir iç organı etkilemez. Moluskum genellikle cilt renginde ve pembe renkli çıkıntı şeklinde  kabarcılar oluşturur. Yüzeyi hafif parlak olup merkezinde hafif bir çöküklük mevcuttur. Siğile benzer küçük kabartıların görünüşleri çok tipiktir. Sıkma, ezme, kaşıma gibi müdaheleler bu cilt sorununun yayılmasına sebep olur. Göğüs, karın, kol, kalça veya kasık bölgesinde gruplar halinde görülür. Merkezinde çukur bir görüntü ile diğer siğillerden ayırt edilir. Normal bağışıklık sistemi ve hijyene dikkat edilerek 6-12 ay içinde geçmesi beklenir. Hayati bir tehlikesi olmasa da dış görünüşü etkilediğinden sosyal hayatımızı sıkıntıya sokar. Doğal tedavi yöntemlerini uygulayarak molluscum contagiosum tan kolayca kurtulabilirsiniz. İşte Molluskum Kontagiosum ‘dan kurtulmanın doğal yolları:

Molluskum Kontagiosum neden olur?

Molluskum Kontagiosum cilt hastalığına yakalanmış kişilerle havlu, elbise, çorap gibi eşyaları paylaşmak

Bu hastalığa yakalanmış kişiyle cinsel ilişki veya cilt teması

Elma Sirkesi

Sirke antiviral özellikleri dolayısı ile enfeksiyona neden olan molluscum contagiosum virüsünü kolayca dezenfekte eder. Ayrıca sirke vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Küçük bir kaba yeterli miktarda sirke alın. Pamuklu kulak çubuğu yardımı ile sirkeyi sorunlu bölgeye gece yatmadan önce sürün. Eczanelerden temin edebileceğiniz tek kullanımlık bandaj ile cildi örtün. Sabah ılık su ile yıkayın. 2-3 hafta boyunca her akşam uygulayın. Diğer bir uygulama; küçük bir leğene ılık su ve 1 su bardağı sirke katın. Virüslü bölgeyi leğene sokun ve 20 dakika bekletin. (kol, bacak gibi bölgeler için kullanılabilir). Ayrıca her gün  1 bardak suyun içine bir yemek kaşığı sirke katarak içmelisiniz.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı doğal antiseptik ve antiviral özelliği gösteren bir ajandır. Cilde sürüldüğünde molluscum contagiosum virüsü ile hızlıca savaşmaya başlar. Pamuk kullanarak sorunlu cilde direk sürün. Bunu günde 3-4 defa uygulayın. Diğer bir yöntem ise; 1 yemek kaşığı hakiki zeytinyağına 4-5 damla çay ağacı yağı katın. Pamuklu kulak çubuğu yardımı ile enfekte olmuş cilde sürün. Birkaç saat sonra soğuk su ile durulayın. Bu uygulamayı da günde 1-2 defa uygulayın. Not: çay ağacı yağını yutmayın. Haricen kullanılır.

Hindistan Cevizi Yağı

Antibakteriyal özelliğinden dolayı birçok cilt probleminde etkili bir tedavi sunan Hindistan cevizi yağı, molluscum contagiosum ta da etkili bir ilaç görevi görür. Ayrıca cildi nemli tutarak kurumasını önler bu sayede vücudun kendi savunma mekanizmasının işlemesine yardımcı olur. Günde 2-3 defa sorunlu bölgeyekatı hindistan cevizi yağı sürerek kısa sürede bu sorundan kurtulabilirsiniz. Katı Hindistan cevizi yağını gratis gibi kozmetikçilerden bulabilir yahut internet üzerinden satın alabilirsiniz.

Limon Yağı

Limon yağı da etkili bir antibakteriyal özelliği sayesinde molluscum contagiosum  için doğal bir tedavi yöntemidir. Aynı zamanda ölü hücreleri vücuttan uzaklaştırarak, cildi yenileme özelliği de gösterir. Bir pamuk yardımı ile birkaç damla limon yağını sorunlu bölgeye sürün.  10-15 dakika sonra üzerini ovmadan soğuk su ile durulayın. Bazı ciltler hassas olmaktadır. Bu ciltlerde aynı oranda zeytinyağı karıştırarak uygulayın. Evde limon yağı yapımı: bir su bardağı halis zeytinyağını küçük bir kapta ısıtın.(kaynamaya yakın ocaktan alın.) 4-5 adet limonu yıkayın ve sadece kabuklarını rendeleyin. Ocaktan aldığınız zeytinyağına bu kabukları atın. Karışımın üstünü kapatarak oda sıcaklığında 5-6 saat bekletin. Temiz bir tülbent veya ince bir süzgeç yardımı ile posasını süzün. Yağınızı cam bir kavanoza alın, artık kullanıma hazır olmuştur.

Sarımsak

Sarımsak doğal antibiyotik olma özelliğinin yanında, içerisinde bulunan allisin sayesinde virüs ve bakterileri öldürme etkisi de olan etkili bir bitkidir. Uygulanması;  2yemek kaşığı zeytinyağına, 6-7 diş sarımsağı ince ince kıyın. İçine yarım limonun suyunu sıkın. Tüm karışımı bir cam kavanoza koyun ve 1 gece dinlendirin. Tülbent yardımı ile posasını süzün. Kalan sıvı kullanıma hazır bir temizleyici görevi görür. Bunu pamuk yardımı ile günde 2 defa sorunlu bölgeye sürün. Daha kolay bir yolu aktarlardan alacağınız sarımsak yağını günde 2-3 defa cilde uygulamaktır. Bunun yanında günde 2-3 diş sarımsağı küçük parçalar haline getirip 1 bardak su ile hap gibi yutun. Buda dahili olarak virüslere karşı savaşınızda büyük yarar sağlar.

Mürver

Bağışıklık sisteminde etkili ve aynı zamanda virüs engelleyici özelliği dolayısı ile mürver de bu konuda size yardımcı olacaktır. Taze mürver meyvesinden meyve suları yapabilirsiniz veya aktarlardan kurusunu alarak çayını da tüketebilirsiniz. Ayrıca bu çayı soğutup haricen de cildinize sürebilirsiniz.

Kekik Yağı

Molluscum contagiosum için etkili diğer bir yöntemde kekik yağıdır. Antimikrobiyal özelliği sayesinde sorunun kökenine(kıl dipleri) inerek burada virüslere karşı savaşır. Uygulanışı; 1 yemek kaşığı zeytinyağına 6 damla kekik yağı katın. Etkilenen cilde uygulayın ve birkaç saat sonra ılık su ile durulayın. Peçete yardımı ile bölgenin kurumasını sağlayın. Gün içinde 2-3 defa uygulayın. Kekik yağı yerine nane veya karanfil yağıda kullanabilirsiniz.

Bantlama Yöntemi

Yabancı ülkelerde popüler olan bu uygulama ile Molluscum contagiosum, siğil ve aknelerin geçtiği bilinmektedir. Burada kullanılan madde yabancı filmlerde insanın ağzını bantladıkları meşhur banttır. Ülkemizde gri bant olarak satılır. Bu banttan yeterli miktarını keserek sorunlu bölgenin üzerini bantlayın. Gece yaptığınız uygulamayı sabah yenisi ile değiştirin. Bir çok hasta bu yöntemle bu dertten kurtulmuştur. Bu aynı zamanda hastalığın başka bölgeye veya diğer insanlara geçmesini de önleyecektir.

Molluskum Kontagiosum cilt hastalığı için önemli notlar;

  1. Hastalığın bulaşıcı olduğunu unutmayın. Özellikle 2-10 yaş arası çocuklarda hızlıca yayılabilmektedir.
  2. Dezenfekte uygulamalarından sonra ellerinizi sabunla iyice yıkayın.
  3. Kaşıma, ovma gibi işlemlerde bulunmayın.
  4. Beyaz sabun ve su ile sık sık yıkayın.
  5. Yüzme havuzu, sauna veya hamama giderseniz bölgeyi bantlama yöntemi ile iyice sarın. 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.